ASU Politehnica, înecată cu Măr și bătută măr de un timișorean: CS Mioveni, 4-0 (2-0) și cu om în minus. ”Violeții”, două goluri marcate în cele 9 jocuri fără victorie cu trupele din play-off

ASU Politehnica Timișoara a primit astăzi în Argeș de două ori mai multe goluri decât a marcat în total în cele 9 întâlniri avute cu oponentele din play-off în cursul turului și în aceste 4 runde din zona 1-6, ineficacitatea-i probată deja fiind dublată de impardonabile erori colective și individuale. Cu o dispunere nefuncțională și cel mai slab joc al sezonului, ”violeții” au suferit o înfrângere grea, cu tente umilitoare prin prisma încasării a două goluri în superioritate numerică, aplicată de ”galbenii” timișoreanului Alexandru Pelici, ocupanți ai locului 3 care i-au lăsat astfel la 8 puncte în urmă cu 6 etape rămase de disputat: 4-0 (2-0) pentru CS Mioveni.

Ca și imperturbabili la pierderea prin accidentare a fundașului stânga încă din minutul 10, argeșenii învingători miercuri la 4 goluri diferență la Călărași au deschis scorul prin Măr exact la mijlocul primei reprize, majorându-l în penultimul minut al mitanului, după care, ca și imperturbabili la pierderea prin eliminare a fundașului dreapta încă din minutul 10 al părții secunde, au mărit diferența exact la mijlocul celei de-a doua reprize, majorând-o cu atât mai mult în penultimul minut al partidei. ”Galbenii” de pe podium au fost de-a dreptul pedanți în simetria aplicată.       

Într-adevăr, un singur gol înscriau timișorenii în sezonul regular echipelor calificate în play-off, unic în condițiile a 4 jocuri acasă, și anume 1-1 cu Dunărea, 0-0 cu CS Mioveni și FC U Craiova 1948 respectiv 0-2 cu Rapid, un alt eșec cu 2-0 fiind consemnat la Miercurea Ciuc, iar tot cu un gol marcat a rămas momentan ASU Politehnica și după primele 4 runde din zona 1-6, dar și un singur punct la prima înfățișare, 0-0 la Călărași, urmat de înfrângeri tocând șansele de promovare, cu 1-0 la Craiova, cu 1-2 joi acasă cu Rapid – care a turnat plumb în bocanci prin maniera picajului din final, și cu 4-0 astăzi de la ora 16.

Aplicat fără ca galben-verzii să exceleze cu ceva, doar dovedind că sunt turați în formă bună la momentul necesar, spre deosebire de timișoreni, tot mai inconstanți dar și inconsistenți în noul an, incapacitatea de a înscrie fiind mai nou completată de fisurarea sistemului de apărare.  

Ex-fundașul Săndel Pelici îl citise și i-a dat șah ex-închizătorului Dan Alexa, insistent în etalarea din jocul cu Rapid a sistemului cu 3 fundași centrali masivi, care nu dădea roade, dar și cu prea mulți jucători de profil similar la mijloc, amfitrionii știind bine partitura ”violeților” și dejucând-o ca atare, la care matul a venit oarecum firesc.

Compact organizată în jocul fără minge, bun la recuperarea balonului, CS Mioveni a temperat elanul timișorean inițial, blocându-le ”violeților” zona central mediană, ceea ce a îngreunat cu atât mai mult construcția oricum statică și previzibilă a poliștilor, abundentă în pase laterale sau înapoi, Axente fiind nevoit să coboare nespus de mult în căutare de baloane iar Plazonja fiind alergat fără rost cu mingi inutilizabile, ”în gât”.

Cu două schimbări în 11-le de start față de abordarea cu Rapid, și anume Casado în locul lui Ignea respectiv căpitanul Mera în cel al lui Coadă, așadar menținând trioul defensiv central, Alexa a rămas fidel sistemului introdus acasă contra ”vișiniilor” din Giulești, cu hibe aplicat în prima parte la Mioveni și de-a dreptul inutil odată în dezavantaj, pauza aducând 3 modificări, inclusiv prin revenirea la 4 pe linia de fund, cvartet la care mai bine n-ar fi renunțat din capul locului, cifrele confirmând că ”Poli” primea greu gol. Iar dacă funcționalitatea este probată, mai bine nu schimba… Și Dan Alexa n-a jucat cândva la Autobuzul autobazei, ci la Rocar.

Galben-verzii taxând o trupă fără intensitate în joc și pe spațiile apărute între trioul defensiv central și cei din benzi, speculate la generarea golurilor primei reprize. Cu ceva avans pe locul 3, CS Mioveni a abordat mai încrezătoare și sigură pe sine primirea bănățenilor, plus de luciditate cu care a pus sec la punct o echipă oarecum data peste cap și ”în freză”.  

Prima jumătate a reprizei I n-ar fi prefigurat ce-i drept diferența din final, Denis Radu testându-l din flanc și de lângă tușă pe Iustin Popescu, înalt spre vinclul colțului lung, evitat de portar lovindu-se de bară, iar Axente l-a luat la sprint pe dreapta pe Burnea, care s-a accidentat, pierdere încă din minutul 10, Șerbănică luându-i locul pe banda laterală, după care și Plazonja a expediat un exterior cu efect nu mult pe lângă vinclu.

Clipele prielnice nu erau însă exploatate. Iar Denis Radu doar îi dăduse idei lui Adrian Măr, doiarului gazdelor, care a căutat instinctiv de la semidistanță tot nișa porții deasupra goalkeeper-ului, lovind în plin și cu sete cu stângul după ce și-o potrivea cu vârful dreptului, ”trasor” de la 25 de metri lateral stânga în plasa laterală de la colțul lung, peste Hindrich, la 4 metri de propria linie… 1-0 în minutul 23.

Un gol aparte din neant și nu prea, căci tocmai atacantul Axente era polistul luptând pentru balon în respectiva zonă din propriul teren, fără a fi susținut, fără dublaj, într-o invitație reciprocă în grup a ”închizătorilor” și pe relația Bocșan – Radu, fără ca un bocanc să-l blocheze pe Măr.  

Dar poliștii încasau un gol pe sus și din afara careului și în precedenta ieșire, la Craiova, în minutul 70, unde au fost la un pas de egalare, așa încât nu totul ar fi fost neapărat jucat dacă Alexa n-ar fi așteptat pauza pentru regruparea prin modificare.  

Avertismente tot primind în a doua parte a reprizei I că ”galbenii” adulmecă desprinderea, deja la un minut după gol, când Blănaru a avut timp să centreze cu dreptul din stânga, din marginea careului, peste defensivă, la bara a doua, unde Oancea s-a ivit din alunecare, singur-singurel, însă n-a acoperit destul cu dreptul, trimițând alături. Bună oportunitate…

Sau în minutul 40, când defectuoasa poziționare polistă s-a resimțit din nou, Toma găsind ditamai culoarul și înaintând ca prin brânză, având și timp să-și pregătească pașii de șut, noroc cu execuția, la fel de defectuoasă. ”Poli” arăta ermetică doar pe hârtie, deloc și în practică.

Iar așa a căzut golul doi, reamintindu-i că mai încasa de două ori afară și la Csikszereda, Bacău, sau Chiajna, chiar 3 în ”reduta” Recea.

Din nou pe breșa între trioul defensiv și benzi, de data asta pe dreapta, unde gazdele au croit un triunghi cu angajarea ex-polistului Blănaru, așezare înapoi pe jos spre centrul careului, din spațiu gol spre un ocean de spațiu, și Valentin Coșereanu venind nestingherit din urmă, alunecare cu stângul din 9 metri sub transversală. Singur pentru 2-0, imparabil. La țanc, în minutul 44. Mat înainte de clopoțel.  

Alexa a torpilat la pauză autobaza, Mera pe margine dar și Cioinac, masivului Plazonja fiindu-i preferat micuțul Manea, intrat cu experimentații Munteanu și Ivanovici, însă ASU n-a profitat de o altă pierdere a lui Pelici, fundașul dreapta Oancea, care l-a călcat pe Axente și a fost eliminat în minutul 55, timișoreanul de la cârma argeșenilor sacrificându-l pe Blănaru din avanposturi pentru a se acoperi cu Rădescu.

Dintr-o mutare Mioveniul a atenuat paguba, păstrându-și oarecum structura cadrată, pe când poliștii s-au pierdut cu firea cu un jucător în plus, arătând că nu sunt în largul lor când e vorba de desfacerea adversarului.     

Nu și-au creat ocazii dar în schimb au fost ideali servanți pe tavă pentru închiderea totală a conturilor, exact la mijlocul părții a doua, metronom simetric lentorii din minutul 23. După ce a expediat mult prea tare două centrări fără adresă de pe stânga, Sergiu Popovici a comis-o și cu dreptul în plan defensiv, nici măcar o pasă spre Hindrich ci o gafă de proporții, de care a profitat sec Bogdan Rusu, și acesta în urmărire, stâng pe sub junele Hindrich, pe jos la colțul lung.

Încă un croșeu încasat din flanc. 3-0 și meci jucat, cei în 10 anihilând unsprezecele polist, din care Popovici era retras în aplauzele de mulțumire ale hâtrilor localnici. Învins afară la Miercurea Ciuc, Chiajna și Craiova, astăzi și la Mioveni.

Pelici a mai lăsat zece minute pentru a efectua o triplă înlocuire iar CS Mioveni a așteptat momentul aplicării simetriei perfecte, minutul 89, când a declanșat un contraatac înflorit cu fente și artificii demoralizante pentru adversar, preluare a lui Șerbănică peste Radu, apoi și ”călcâi” pentru noul intrat Ișfan, stâng cu efect lângă bară, bietul Hindrich având un coșmar nu din vina sa… 4-0.   

Neinspirat la meci, Alexa și-a dat inspirat demisia după joc. ASU Politehnica a făcut-o mare pe CS Mioveni iar strângerea rândurilor alb-violet este imperativă înaintea celor 3 jocuri la rând acasă ca tot atâția colaci de salvare, începând cu cel de sâmbătă de la 12:30, cu AFK Csikszereda, urmat de returul cu Dunărea și revanșa cu fruntașa din Craiova. Nici un meci nu seamănă cu altul iar ”violeții” sunt condamnați să spargă gheața și să înfrângă și ei un oponent din zona 1-6, fie și abia la a zecea încercare în acest campionat.

Victoriile ar aduce victorii iar play-off-ul se joacă, spre final având apoi ieșirea la Rapid, primirea Mioveniului și deplasarea la Miercurea Ciuc. E un blazon de curățat după bătaia măr inițiată de Adrian Măr.    

*

CS Mioveni – ASU Politehnica 4-0 (2-0): Măr 23, Coșereanu 44, Rusu 67, Ișfan 89

CS Mioveni: Popescu – Oancea, Iacob, Gherghe – cpt., Burnea (minutul 13, Șerbănică) – D. Toma (77, Ișfan), Vereș (77, M. Chindriș), Coșereanu (77, Șerban), Măr – Blănaru (57, Rădescu), Rusu.

Rezerve: Ducan – Massaro, Ivan, Coman.

Antrenor: Alexandru Pelici.

Cartonaș roșu: Oancea (min. 55).

ASU Politehnica: Hindrich – Bocșan, Mera – cpt. (minutul 46, Munteanu), Scutaru – Radu, Casado, Cioinac (46, Ivanovici), Codrea, S. Popovici (70, Radunovic) – Axente, Plazonja (46, Manea).

Rezerve: Păduraru – Coadă, R. Rus, Jurj, Pamfile.

Antrenor: Dan Alexa.

ASU Politehnica a rămas cu 33 de puncte, față de cele 41 ale lui CS Mioveni, pe când FC U Craiova și Rapid, care închid luni de la ora 21 etapa a 4-a în play-off, dețin câte 42 de puncte. Csikszereda – Dunărea Călărași este 1-2 spre încheierea partidei, abordată de ciucani de la 33 de puncte și de elevii lui Pustai de la 35. 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci × = 40

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: