ASU Politehnica învinge și în Argeș și se apropie la 6 puncte de ex-liderul secund clasat CS Mioveni. RESPECT 89!

Alb-violeții secund divizionari ai Timișoarei au început astăzi returul prin a ataca înălțimile ierarhiei Ligii 2, apropiindu-se la numai 6 puncte de învinșii lor de pe locul 2 grație unui triumf fără gol primit pe terenul ex-liderului CS Mioveni, a doua sâmbătă consecutivă în care elevii lui Octavian Benga și Antonio Foale nu au scos balonul din propria plasă într-un meci în deplasare, sâmbăta trecută în fief-ul clujenilor în iunie la barajul de promovare în Liga 1, de astă dată acasă la o trupă plasată pe un loc de promovare directă.

ASU Politehnica, patru victorii în ultimele 6 apariții fără eșec

ASU Politehnica nu și-a ascuns intențiile înaintea partidei de la ora 11 de la Mioveni, referindu-se la victorie, zis și făcut, iar timișorenii au bifat cea de-a patra deplasare la rând în care au rămas invincibili, copiind succesul cu 0-1 de la Buzău, urmat de remizele pe ”Electrica” și Cluj Arena. Așadar, 8 puncte din ultimele 12 posibile pe terenuri adverse, cu 3 goluri marcate și unul singur primit, și acela din lovitură de la 11 metri, transformată de cei de la Ripensia.

Într-adevăr, poliștii n-au mai încasat gol în afara Timișoarei în ultimele 3 reprezentații, pe terenul nou-promovatei SCM Gloria, în colocviul studențesc de sub Feleac și astăzi în Argeș, la matineul de la debutul etapei a XX-a dar și a returului, penultimă rundă din sezonul de toamnă și acest an.

Iar prin prisma ultimelor rezultate, fără eșec în ultimele 6 apariții dintre care 4 în deplasare, bilanț parțial 6 4 2 0 6-1 14 puncte din 18 posibile, ”violeții” și-ar dori probabil ca returul să mai fi continuat și după etapa de săptămâna viitoare, în care vor primi vizita unei codașe, falimentara CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu.  

ASU Politehnica nu începea prea bine campionatul, debutând în actuala ediție printr-un 0-1 pe 3 august 2019 pe ”Dan Păltinișanu” cu CS Mioveni, dar astăzi a venit vremea revanșei, prin care a încheiat pe bilanț pozitiv deplasările din sezonul de toamnă al Ligii 2, zece la număr cu linia de clasament 10 4 2 4 10-7 14 puncte, jumătate din zestrea sa totală.

Câte un triumf afară cu fiecare dintre antrenorii care s-au perindat pe la cârmă în acest sezon, 0-3 la Târgu Jiu cu Cosmin Petruescu la timonă, în chiar prima ieșire din ediția în curs, 1-4 la Drobeta Turnu Severin cu Mugu Radu Gușatu pe banca tehnică, 0-1 în restanța la Buzău cu interimarul Octavian Foale, și tot 0-1 astăzi peste munți, cu Octavian Benga, încă neînvins de la preluarea postului dar și în premieră victorios în deplasare, în cel de-al treilea său meci afară ca antrenor principal în Liga 2, după două remize, întâlnirea de astăzi prefațând-o prin a o cataloga drept cea mai dificilă de la intrarea în rol.

Benga, bilanț excelent la start: 5 3 2 0 5-1 11p din 15 posibile

Și abordând-o cu două noutăți în unsprezecele de start față de garnitura cu care începea sâmbăta trecută sub Feleac, Vidrăsan în locul lui Dros, pe care îl schimba pe Cluj Arena în minutul 64, și Zabun în locul lui Ungureanu, pe care îl schimba în aceeași partidă din minutul 52.

Iar atacul a asigurat și unicul gol al partidei, ultimul marcator al alb-violeților înscriind și astăzi, Mircea Axente, cel care scutura în urmă cu două etape plasa Sportului Snagov în minutul 86 al duelului de pe ”Știința”, dublând atunci avantajul bănățenilor: 2-0.

Astăzi a fost pe fază în careul argeșenilor la o minge respinsă de amfitrioni, înscriind în minutul 36, suficient și decisiv pentru toate cele 3 puncte, în ciuda speranțelor galben-verzilor de a egala, ceea ce izbuteau marți tot pe propriul gazon prin a reveni chiar de la 0-2 în confruntarea cu fostul lider nou-promovat AFC Turris-Oltul, de care au trecut cu 5-2.

De astă dată însă CS Mioveni s-a lovit de cea mai impenetrabilă defensivă a Ligii 2, punct forte ce a metamorfozat dificultățile induse de înscrierea golurilor într-un atu cântărind mult mai greu, un plus substanțial.

ASU Politehnica a practicat același joc compact, acoperind bine terenul și cu un eficient dublaj, iar odată ce a scăpat de insistența ofensivă a trupei de podium din prima jumătate a reprizei I, a început la rândul ei să pună probleme. După un prim sfert de oră al gazdelor, prin centrarea lui Jurj și reluarea lui Axente cu capul de la colțul scurt, puțin imprecisă, iar după o jumătate de oră prin șutul internaționalului juvenil Popescu din afara careului, deviat și trecând chiar și mai aproape de bară.

E drept, CS Mioveni a avut șansele sale, risipite de Măzărache, neinspirat în primele 5 minute, când rămânea față în față doar cu Murariu, respectiv Șerban în minutul dinaintea înscrierii golului, imprecis deși cu culoar de șut din careu, cărora li s-au adăugat șuturile ex-ripensistului Anghelina, două din lovituri libere, ambele boxate de goalkeeper-ul polist, unul din afara careului, respins cu greu de același înger păzitor al bănățenilor.

Și a mai avut o vehementă solicitare de penalty la puține minute după gol, în urma căreia Măzărache, Burnea și secundul lui Marius Stoica s-au ales cu cartonașe galbene, ASU Politehnica intrând astfel în avantaj la vestiare.

Avantaj conservat în partea secundă, în care Benga a apelat pentru ultima jumătate de oră prin a muta primul și la junele Fabio Trip, iar apoi prin a lua tot primul inițiativa și în ultimul sfert de oră, Ungureanu în locul lui Zabun, dar și în plan defensiv, Coadă în locul lui Vasile, imediat după ce Stoica, încurajat de impactul oferit de introducerea lui Costin din minutul 63, ghicit însă și el de Murariu, a efectuat o dublă schimbare cu tentă ofensivă în minutul 81. Fără folos însă…

Și ce mai victorie acolo unde ASU Politehnica pierdea cu 3-0 (1-0) în prima sa deplasare la Mioveni din Liga 2, dar tot la zero și anul acesta în returul trecut, 1-0 (1-0) pentru argeșeni, eșecuri în Subcarpați intercalând acea remiză smulsă de Plămadă în minutul 80 al ieșirii din urmă cu două campanii, 1-1.  

O premieră ca ASU Politehnica să puncteze în ultima deplasare a anului de la promovarea în Liga 2, după înfrângeri pe linie în Dâmbovița și Argeș, 2-0 acum 3 ani la Târgoviște, la fel în urmă cu 2 ani în Trivale, respectiv 2-1 anul trecut sub Turnul Chindiei. Semne ale unei ierni oarecum liniștite și împăcate, cu gândul la viitoarele 8 deplasări din returul din 2020.

”Violet” vechi și nou: Axente, marcator al ultimelor două goluri pentru ASU

Fundașul Ioan Mera a asigurat toate punctele în precedentul succes afară, după pauza deplasării la Buzău, atacantul Mircea Axente le-a acontat pe cele de astăzi, mare bucurie pentru poliști și susținătorii lor viola: CS Mioveni – ASU Politehnica 0-1 (0-1).

Motiv de satisfacție și pentru contracandidatele argeșenilor la promovare, de exemplu liderul UTA, Petrolul și Rapid, care greu treceau în tur acasă de ”violeți” cu 1-0, ca o dovadă că fie și primele clasate pot fi contracarate de la egal la egal, pe fondul unui vid de autoritate calitativ valorică la vârful seriei unice a Ligii 2. 

Una peste alta, fericita îmbinare a rutinei cu infuzia de tinerețe a bănățenilor, remarcată și prin prisma celor completând banca de rezerve, a avut câștig de cauză în fața mai marii experiențe și omogenități a amfitrionilor în principiu favoriți în propriul fief. Favoriți și nu prea în fața impenetrabilului zid alb-violet cu ”RESPECT 89” pe piept. Binevenită și oportună opțiune la ceas aniversar, generând forță și ambiție unui colectiv neînvins de-a lună de zile…

CS Mioveni: Croitoru – Ghiţă, Celea, Alexe, Burnea – cpt. – Anghelina, Şerban (minutul 81, Rădescu) – Măzărache (63, Costin), Coşereanu (81, Ișfan), Hergheligiu – Balint.

Rezerve: Preda – Cioargă, Traşcu și Stoica.

Antrenor: Marius Stoica.

ASU Politehnica: Murariu – Jurj, Scutaru, Mera – cpt., Cherecheş – Vidrăsan, Ignea, Vasile (minutul 82, Coadă) – Popescu (58, Trip), Axente, Zabun (78, Ungureanu).

Rezerve: Contra – Piţigoi, Radu și Motreanu.

Antrenor: Octavian Benga.

Arbitri: Sorin Costreie (Buftea / Ilfov) – Marius Cristian Marchidanu (Brăila) şi Cristian Voicu (Focşani); rezervă: Mihail Sebastian Lastun (Râmnicu Vâlcea). Observatori: Liviu Seceanu (Galaţi) şi Emanoil Popescu (Târgu Jiu).

Primele rezultate ale zilei în runda de debut din returul Ligii 2 și programul ultimei etape din 2019, a XXI-a, pe coloana dreaptă, a clasamentelor.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 9 = noua

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: