ASU Politehnica, Mera de azi, Ungureanu de mâine. Ripensia, căutări printre terenuri înghețate. AJF Timiș anunță datele ședințelor și de start al returului

Gheață la mal în privința stării vremii, detrimentală reluării pregătirilor în aer liber, dar în schimb o cât de cât ușoară dezmorțire a circulației forței de muncă pe adresa grupărilor fotbalistice locale.

Astfel, tatonările demarate de ASU Politehnica în direcția lui Ioan Mera au dat într-adevăr roade iar ceea ce se prefigura în cazul înaltului fundaș care în 5 ianuarie a împlinit 30 de ani, și anume că va îmbrăca din nou un tricou alb-violet, a căpătat mai mult contur deja de astăzi, odată cu antrenamentul de după-amiază al divizionarei secunde, în care a apărut ca unică noutate față de reunirea de ieri.

Mera nu va rămâne însă pare-se unica noutate survenită pe parcurs la nou-promovata în Liga 2, la antrenamentul de mâine după-amiază, după vizita medicală de dimineață, urmând cel mai probabil a apărea și jucătorul de bandă Adrian Ungureanu, sub formă de împrumut de la Ripensia până la încheierea campionatului, alți 2 fotbaliști fiind în aceste zile în vizorul lui Sorin Brîndescu și a staff-ului său tehnic în vederea completării efectivului pentru stagiunea de primăvară.

Ioan Mera (s), de la FC Timisoara, lupta pentru balon cu un adversar de la Gloria Bistrita, in partida din etapa a XXI-a a Ligii II la fotbal, miercuri, 4 aprilie 2012, stadion Dan Paltinisanu, Timisoara. COSMIN DAN / MEDIAFAX FOTO

Ioan Mera, pe când juca la FC Timișoara, într-o partidă  acasă cu Gloria Bistrița din Liga 2, în aprilie 2012

Mera, cel care era cooptat de Politehnica Timișoara în 2004 ca junior al Avântului Reghin, este astfel la a doua revenire în fotbalul de pe Bega, după cea survenită în 2014 în tricoul lui ACS Poli, pentru care apărea de 20 de ori și înscria un gol dar la care și renunța în urma retrogradării din Liga 1, trecând ulterior la Rapid București.

Ioan Mera aduna mai multe apariții în cadrul aceleiași șederi tocmai la începuturile avute la FC Politehnica II, în 2005, când a strâns 33 de jocuri, dar urmarea a constat într-o serie de împrumuturi de la prim-divizionara de pe Bega la concitadina CFR Timișoara și apoi la CSM Reșița, CS Buftea, Gloria Buzău și Unirea Urziceni, alegându-se în consecință cu numai 29 de partide disputate pentru cei de pe ”Dan Păltinișanu”, ultima oară în eșalonul secund, în ediția 2011-2012, după care ajungea chiar și peste hotare, la Alania Vladikavkaz, de unde revenirea în patrie s-a consemnat în 2013 la Săgeata Năvodari. Cel mai adesea, reprezentațiile sale au fost sporadice, fără continuitate.

Ceva mai recent însă, din februarie 2015, cel care strângea cândva 6 selecții în selecționata sub 21 de ani a României a adunat cele mai multe apariții la același club în curtea lui FK Taraz 1960, cu care a apărut de 38 de ori în eșalonul Premier Liga din Kazakhstan, plus alte 18 în disputele fără succes în a evita retrogradarea.

De exact 2 ani în curtea Ripensiei, Adrian Ungureanu este un alt jucător itinerant, timișoreanul care în 13 septembrie va împlini 28 de ani având treceri pe la cei din Sânandrei, FC Viitorul, Prahova Tomșani, Fortuna Brazi, CS Ineu, Fortuna Poiana Câmpina și Mama Mia Becicherecu Mic.

Cât despre gruparea de care Ungureanu se desparte temporar, Ripensia a căutat zilele acestea, prin diligențele antrenorului principal Remus Steop, un teren gazdă al primului meci amical din anul 2017, programat sâmbătă contra celor din Moșnița Nouă, însă constatarea a fost dezarmantă, și anume că nu doar suprafețele de joc ale celor două cluburi în cauză sunt înghețate și impracticabile, ci și ale grupărilor din Urseni și Dragșina, așa încât partida din week-end a intrat sub semnul incertitudinii. Rămâne de văzut dacă se va putea într-adevăr juca, în funcție de starea vremii. Se vor dezgheța oare ”patinoarele”?

În fine, prime vești și de la nivelul eșaloanelor inferioare, la nivel județean, AJF Timiș anunțând datele de start ale returului în diviziile a patra, a cincea și a șasea, precum și a ședințelor premergătoare cu delegații cluburilor. Iar unele formații divizionare D s-au și reunit deja, în pregătiri inclusiv cu alți jucători până în tur la CS Nuova Mama Mia, cum e cazul la ora actuală și la unele colege de eșalon ale roșu-albilor, din Liga 3.

Divizia D Timiș este anunțată a reîncepe în 4 martie, ședința fiind programată în 22 februarie, de la ora 11, la sediul AJF Timiș. Campionatul Județean Timiș va demara returul conform aceluiași for județean pe 18/19 martie, ședința fiind anunțată pe 7 martie (ora 11), iar categoria Promoție, de la nivelul ligii a șasea, pe 25 martie, după ședința din 14 martie de la ora 11. În fine, Campionatul Municipal Timișoara se va lansa în retur pe 27 martie, la o săptămână după ședința din 20 martie de la ora 11.

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: