ASU Politehnica n-a învins în Liga 2 în Moldova. În deplasare la o nou-promovată care n-a marcat acasă cu Pandurii și Chindia. Declarații Foale, Scutaru, Plămadă

A câștigat duminică în premieră în noul sezon prin a dispune acasă de nou-promovata AS FC Universitatea Cluj iar sâmbătă la ora 11 va fi prima dintre secund divizionarele timișorene care vor intra pe teren cu ocazia etapei a V-a. Este vorba despre ASU Politehnica, aflată la cea de-a doua deplasare în ediția 2018-2019, și tot la o nou-promovată, din Bacău, după ce prima ieșire se încheia pe scut, 2-1 la Petroșani pentru Energeticianul. CS Aerostar se numără între cele 3 formații din Liga 2 încă fără victorie iar alb-violeții, între cele 3 garnituri cu cel mult două goluri înscrise până acum. O îmbunătățire a situației este dorită de ambele părți…

Paradoxal însă, alb-violeții dețin cea mai bună clasare după 4 etape de la promovarea în Liga 2, în urmă cu două sezoane fiind antepenultimii pe 16 înaintea rundei a V-a, în care dispuneau cu 2-0 de Metalul Reșița, meci abordat cu bilanțul 4 0 1 3 6-11 1 punct, iar în vara trecută pe 14, cu linia de clasament 4 2 0 2 5-7 6 puncte, runda a V-a aducându-le un triumf în Ilfov, 2-3 pe 26 august 2017 la Academica Clinceni.

Trei puncte le despart pe oponentele unuia dintre cele 4 meciuri programate sâmbătă de la ora 11, ASU Politehnica deținând 4 pe poziția a treisprezecea iar CS Aerostar Bacău unul singur, pe antepenultimul loc. Timișorenii au o și mult mai mare experiență competițională în Liga 2, numărându-se între cele 9 efective care au participat la fiecare sezon în serie unică al diviziei secunde de până acum, alături de regățenele Chindia și CS Mioveni, ilfovenele Academica Clinceni și CS Balotești, Dacia Unirea Brăila, Foresta Suceava și ”vesticele” Luceafărul Oradea și UTA, pe când nou-promovații de pe malurile Bistriței poartă pe aripile lor speranțele renăscute ale înălțării fotbalului dintr-un centru de tradiție al nord-estului țării.

De fapt, chiar ieri, CS Aerostar s-a impus tocmai în fief-ul ”vecinilor” de la nord, calificându-se în turul următor al Cupei României prin a o elimina cu 1-4 pe ACSM Ceahlăul la Piatra Neamț, prim triumf într-un meci oficial din noul sezon pentru gruparea promovată din Liga 3, care a suferit la startul în noua campanie a anticamerei elitei, 0-1 acasă pe final cu Pandurii în runda inaugurală, 1-1 în București cu Metaloglobus, 0-2 pe teren propriu cu fruntașa Chindia și, cel mai recent, 4-3 pentru omologii nou-promovați de la Energeticianul, în Valea Jiului.

Implicit, fără a fi marcat până acum acasă în noul sezon, Aerostar a rămas cu unicul gol înscris pe 18 mai în penultima etapă a ediției precedente din Seria I în Liga 3, 1-0 cu ACS Suporter Club Oțelul. În cele din urmă, băcăuanii câștigau competiția cu 15 cluburi cu linia de clasament 28 21 5 2 80-20 și cu două puncte avans față de AFK Csikszereda, după ce Aerostar încheia a patra cu încă un sezon înainte, 2016-2017, însă la 16 puncte în urma nou-promovatei CS Știința Miroslava, dar totuși cu mult mai bine decât concitadina SC Bacău, a 15-a și ultima. De fapt, sunt trei sezoane de când fotbalul din Bacău n-a mai fost reprezentat în eșalonul secund, în ediția 2015/6 ex-prim-divizionara SC Bacău prinzând de pe locul 6 faza play-off a seriei estice, în ultima campanie a Ligii 2 pe grupe conform criteriului geografic.

Dar ce-a fost a fost și puțin mai contează în perspectiva întâlnirii de la matineul de sâmbătă de pe ”Aerostar”. Iar astăzi de la ora 11:30 ASU Politehnica a găzduit conferința de presă premergătoare deplasării în Moldova, întâlnire cu reprezentanții mass-media la care au participat antrenorul secund Antonio Foale și jucătorii Cristian Scutaru şi Ionuţ Plămadă, care au răspuns întrebărilor adresate de jurnalişti înainte de plecarea la Bacău. Iar toţi cei trei s-au arătat a fi foarte încrezători că se vor întoarce cu puncte din această deplasare. Deși, până acum, ASU Politehnica n-a învins încă în Moldova în Liga 2, remizând 2-2 la Suceava în ediții consecutive, ultima oară în noiembrie 2017, ba chiar și pierzând anul acesta, 2-1 pentru nou-promovata CS Știința Miroslava, în județul Iași, în mai 2018.

Antonio Foale, secund la ”violeții” lui ASU Politehnica, a spus că ”așteptăm cu nerăbdare jocul de la Bacău. Îi simt pe băieți extrem de dornici și vă spun cu toată încrederea, că vom lega două victorii! Partida cu «U» Cluj a fost una bună spre foarte bună, băieții sunt montați, au dat dovadă de profesionalism, de valoare, și mergem la Aerostar să ne întoarcem cu toate cele trei puncte. Din cele două jocuri pe care le-am văzut, au un joc bazat pe zona centrală. Insistă pe mingi lungi și pe mingea a doua, din ce am văzut nici terenul nu se prezintă în condiții foarte bune și pare un pic mai redus ca dimensiuni. Probabil de aici și această tactică a lor…”

Foale a mai remarcat și că ”am lucrat bine cu băieții și înainte de meciul cu Universitatea  Cluj. Nu au lăsat-o mai moale nici după acces succes, pentru că sunt conștienți că e un campionat lung. Băieții răspund foarte bine la comenzi. Într-adevăr, îi simțim mai încrezători, ceea ce e foarte bine. O ducem până la capăt, sunt sigur că băieții vor da totul la Bacău. Vom lega două victorii, după care ne urcăm pe val și nimeni nu ne va mai putea da jos. Poparadu rămâne singurul indisponibil. Despre Bedea, care și-a ispășit suspendarea de șase etape, vom vedea dacă va fi şi inclus în lot”.

Cristian  Scutaru, fundaș al alb-violeților, a subliniat că ”trebuie să venim cu cele trei puncte, am făcut un joc bun cu U Cluj, ne-am pregătit bine și săptămâna aceasta, sperăm să venim cu cel puțin un punct de la Bacău. Suntem profesioniști până la capăt. Aerostar e o echipă nou promovată, fiecare meci e foarte dificil. La fel e și pentru U și Petrolul, despre care s-a vorbit mult că vor să promoveze. Noi rămânem încrezători. Putem să ne punem în locul lor, au nevoie de puncte își vor da viața cu noi…”

Ionuț Plămadă a spus la rândul său că ”vom avea un meci foarte greu, e o echipă bună, cu mulți dintre ei am fost colegi. Cristi Popovici mi-a fost antrenor. Mergem încrezători, victoria cu U Cluj ne obligă la mai mult, sperăm să luăm toate cele trei puncte. Sunt jucători foarte buni… Hurdubei, Buhăcianu, Vraciu, mai sunt Mihăieș, Ichim, Istrate, au echipă destul de bună. E o combinație de jucători cu experiență, cu tineri dornici de afirmare. La noi e o atmosferă mult mai bună, dar sperăm să o ținem tot așa, să legăm câteva victorii, să ajungem în partea superioară a clasamentului. Nu e un stadion mare, dar e cochet, cu siguranță vor pune presiune şi vor veni mulţi spectatori…”

Programul etapei a V-a, care se va încheia abia după runda a șasea, odată cu jocul ACS Petrolul 52 – Chindia, programat miercuri 12 septembrie de la ora 19:30, pe coloana clasamentelor.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ patru = 8

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: