ASU Politehnica nu se mai predă și o egalează din penalty pe invincibila FC Brașov: 1-1 (0-0). Declarații Brîndescu, Țălnar, Telescu

Alb-violeții nou-promovați au schimbat placa și spre deosebire de majoritatea aparițiilor pierdute în care au încasat mai multe goluri în succesiune rapidă după primirea primului, au fost tocmai cei care au ripostat prompt printr-o egalare în minutul 62 al meciului acasă de la ora 16, cu FC Brașov, și în continuare unica grupare neînvinsă din Liga 2: 1-1 (0-0).

Așteptată cu și mai mari trepidații după înfrângerile la câte 3 goluri diferență din ieșirile la Brăila și Mioveni dar și după încercările eșuate acasă cu multe goluri primite de a izbuti un debut bun după nou-promovare, vizita invincibililor galben-negri de sub Tâmpa nu s-a mai încheiat însă în aceeași notă dezarmantă pentru ASU Politehnica Timișoara, ci din contră, cu o senzație de mai bine și cu speranțe realimentate, ”violeții” evitând o nouă cădere prin a reveni prompt pe tabela de marcaj din penalty, prin principalul lor marcator, Blănaru, titular meci de meci și de fapt autor al fiecărui prim gol al bănățenilor din campania în curs, cu o ”dublă” contra Chindiei și deschideri de scor contra Forestei, Daciei Unirea, la Dunăre, și în unicul triumf, 2-0 acasă cu reșițenii.

Fanii viola au revenit din nou cu suflu proaspăt și alte bannere în Curva Sud iar ultimul meci al sâmbetei din Liga 2 n-a adus o schimbare de lider peste noapte, ASU Politehnica Timişoara – FC Braşov încheindu-se în runda a șaptea 1-1 (0-0), după al doilea joc la rând acasă în care alb-violeții n-au mai primit gol în prima parte.

Partida a fost însă într-adevăr foarte grea pentru bănățeni, care au întâlnit o echipă aflată pe val și încrezătoare după alte 3 deplasări fără înfrângere. Încredere manifestată încă din debutul întâlnirii, când, după ce în minutul doi s-a consemnat primul corner, rămas fără rezultat, cinci minute mai târziu a survenit și cel de-al doilea, executat tot de Popa, la care Cordoş a reluat cu capul dar portarul timişorean Alin Constantinescu a reţinut fie și cu dificultate o minge grea. Primul şut la poarta bănățeană i-a aparţinut aceluiași Cordoş, dar mult peste transversală, în minutul 16, după care și trupa lui Sorin Brîndescu a răspuns prin Blănaru, în minutul 18, când a pătruns în faţa careului de 16 metri, ratând însă intercepţia iar mingea ajungând la Birău, care a şutat în Săftescu.

Ce mai ocazie a avut același mai nou golgheter polist Blănaru în minutul 20, cu capul din 14 metri, fără a putea însă fructifica buna centrare a lui Motreanu de pe flancul drept, mingea trecând puţin pe lângă stâlpul din stânga lui Iacob!

23

Braşovenii au forțat însă golul iar în minutul 22 au ajuns aproape de finalizare, la un atac de pe flancul stâng, al lui Goge, care a centrat perfect în faţa porţii dar lovitura de cap din 8 metri a lui Manole a fost reţinută de portarul timişorean, din vinclu. Ce autogol puteam vedea însă în minutul 27 la celelalte buturi, după o aruncare lungă de la margine a lui Motreanu, la care Cordoş, singur în şase metri și vrând să respingă balonul, a reluat cu capul spre propria poartă iar Iacob a reţinut aproape de pe linie, salvând în extremis.

Ultima ocazie a primei reprize am consemnat-o în minutul 43, când Popa a executat o lovitură liberă de la 20 metri, spre vinclu, dar din nou Constantinescu s-a întins ca un resort şi a deturnat mingea în corner. Foarte ciudat pentru experiența sa, Grigorie s-a pregătit să-l execute dar a jucat mingea de două ori, fiind sancţionat de arbitru cu lovitură liberă indirectă, ca apoi să se audă fluierul primelor… 47 de minute: 0-0.

Golul a plutit la reluare în aer şi a venit în favoarea oaspeţilor, după ce Cătălin Stan a făcut o cursă pe flancul stâng, a centrat perfect la 8-9 metri, iar Grigorie, cu capul dintre doi fundaşi, Todorov şi Motreanu, de la 10 metri central, a înscris lângă bară, jos, la colţul lung: 0-1 în minutul 58. Se repeta oare povestea? Căci și Foresta mai prelua din nou conducerea cam tot pe-atunci pe ”Dan Păltinișanu”, 1-2 în minutul 60, iar și brăilenii se desprindeau acasă prin ”tripla” din minutele 54, 57 și 59, dar și CS Mioveni, la 2-0, în minutul 50.

Nu s-a mai repetat însă, căci Birău a pătruns în careu, după un dribling reuşit, iar Cordoş l-a împiedicat să joace mingea, pe partea dreaptă, arbitrul acordând corect o lovitură de la 11 metri pentru ASU Politehnica dar şi galben jucătorului în culpă. Penalty-ul a fost executat impecabil de Blănaru, în dreapta lui Iacob, care a plonjat în stânga, 1-1 prin a șasea sa reușită.

Iulian Popa a bătut apoi o lovitură liberă de la 35 de metri, din lateral dreapta, centrând la bara a doua, de unde Motreanu a respins cu capul iar ASU Politehnica a pornit pe contraatac, însă putea fi și 1-2 în minutul 68, când Istrati a recuperat o minge în faţa careului, a trecut în viteză pe lângă Telescu şi a reluat din marginea careului de 16 metri, cu un lob peste goal-keeper, mingea lovind însă încheietura barelor şi ieșind în aut.

Un minut mai târziu Bădăuţă l-a copiat cu o fază trasă la indigo, în urma unui contraatac rapid pe flancul stang purtat de timişorean. Ultima şansă pentru vizitatori de a marca a fost în minutul 87, când Popa a executat o lovitură de la 30 metri dar mingea a fost respinsă de Telescu, care şi-a pus echipa pe un nou contraatac, rapid purtat de Birău, acesta şutând la colţul scurt însă puţin pe lângă poartă.

Cele trei minute de prelungiri nu au mai adus nimic important, în schimb ASU Politehnica s-a întrebuinţat serios pentru a ţine măcar de totuși prețiosul punct, lucru pe care l-a reuşit, în final galeria mulţumindu-le ”violeților” pentru jocul prestat şi scandând ”Așa vă vrem mereu!”

Patru au fost noii titulari ai gazdelor după eșecul cu 0-3 de la Mioveni, ieșind din schemă Gălan, a cărui banderolă a fost preluată de Telescu, dar și Bilia, Giuricici și Dănăricu, iar sarcinile fiind preluate în schimb de Taub, Țugui, Vucea și mijlocașul Constantinescu, dintre care Țugui i-a lăsat locul de la pauză lui Dănăricu iar Ghinescu și Vucea de la mijlocul părții a doua, la 1-1, lui Bădăuță și Bilia.

Un punct aproape chiar cât o victorie după sincopele precedente, dar și speranțe de mai bine miercuri de la ora 17 la Pâncota și sâmbăta viitoare de la 12, la Timișoara, cu o altă nou-promovată, Luceafărul Oradea…

ASU Politehnica: Alin Constantinescu – Radu Motreanu, Miodrag Todorov, Laurenţiu Telescu (cpt.), Carol Taub – Dan Constantinescu – Daniel Birău, Andrei Ţugui (min. 46, Bogdan Dănăricu), Ionuţ Vucea (min. 72, Dănuţ Bilia ), Răzvan Ghinescu (Alexandru Bădăuţă) – Ştefan Blănaru.

Antrenori: Sorin Brîndescu şi Antonio Foale.

Pe bancă: Alexandru Mitrea – Patrick Niţă, Cristian Gălan şi Arthur Teuţ.

FC Braşov: Fl. Iacob – Săftescu, Fl. Cordoş (min. 67, Istrati), Ioan Şerban, Cătălin Stan – Paul Iacob – L. Manole, I. Popa, Goge (min. 82, H. Popa), Şt. Grigorie – cpt. (min. 77, Poverlovici ) – Sburlea.

Antrenor: Cornel Ţălnăr.

Pe bancă: Căucă – Petra, R. Răducan, Răchişan.

Arbitri: Sergiu Popa (Aiud) – Gheorghiţă Bălan (Piteşti) şi Marius Badea (Rm. Vâlcea). Arbitru de rezervă: Florin Dan (Cluj). Observatori: Ştefan Silaghi (Satu Mare) şi Vancea Valer (Oradea).

*

La cald…

Sorin Brîndescu (antrenor ASU Politehnica): ”Am știut că ne așteaptă un meci dificil, cu singura echipă neînvinsă. Ne-am dorit tare mult să le producem prima înfrângere, nu am reuşit. Suntem puțin dezamăgiți, pentru că nu am putut să obţinem toate cele trei puncte. Puteam să și pierdem, într-adevăr!

31-1

Una peste alta, am făcut un joc bun. Încă lipsește maturitatea, adică să profităm de momentele noastre favorabile, și nu am avut luciditate pe momentele noastre bune, să înscriem, ca să putem să câștigăm jocul. Știam că au jucători foarte buni, Sburlea, Popa şi Ştefan Grigorie, pe care i-am anihilat destul de bine. Sunt mulțumit de randamentul jucătorilor din zona centrală, am reuşit să-i anihilăm, nu le-am lăsat spații. Poate mai puțin la faza golului… Îi felicit pentru atitudinea şi dăruirea avută! Numai așa putem clădi în continuare și să facem puncte, pentru că toate echipele adverse au jucători experimentați şi noi putem compensa prin dăruire, muncă și organizare bună. Am crezut că putem rezolva axul central prin jucători cu experiență, noi nu avem jucători cu experienţă din liga 1 şi a doua, în schimb sunt mulţumit de schimbările efectuate, căci nici Bilia, nici Gălan nu au confirmat, am fost dezamăgit mai ales de jocul de la Mioveni. Nu a fost o pedeapsă! Am luat goluri pe zona centrală, dar jucătorii pe care-i avem îi tot rotim până conștientizează că trebuie să dea totul din ei pe teren. L-am tras pe Birău în zona centrală ca să-l supravegheze pe Ştefan Grigorie, cel mai experimentat, Birău fiind cel mai bun pe faza centrală, acolo am mizat că putem crea superioritate numerică. În general am reușit parțial, dar ne-a lipsit clarviziunea în preajma careului advers, nu am avut mintea limpede, luciditate să finalizăm cu toate că aveam şanse foarte mari de a marca. Azi sunt mulțumit, dar am și câteva nemulțumiri, pe care le-am spus doar în vestiar, poate când vom avea aceeași atitudine mereu vom putea câștiga mai multe jocuri în 10, 9 sau 8. Nici nu avem motive de bucurie pentru că am pierdut două puncte astăzi, chiar dacă am întâlnit o echipă bună, însă trebuie să revenim cu picioarele pe pământ, să nu avem surprize la Pâncota, unde ne dorim să câştigăm jocul și nu trebuie să ne culcăm pe o ureche, acum, după acest egal în faţa unei echipe neînvinse. Este o săptămână foarte importantă pentru noi, căci nu trebuie să facem paşi greşiţi, mai ales cu Pâncota, și jucăm apoi acasă cu Luceafărul, care este o echipă bună a campionatului, teoretic este în partea de jos a clasamentului şi se va lupta cu noi la retrogradare. Campionatul este foarte lung, se pot întâmpla foarte multe, dar dacă nu câştigăm cu Oradea pentru noi vor veni clipe foarte grele. Pentru că dacă nu reuşim să câştigăm, nu avem moralul pentru jocurile următoare”.

31-5

 

Laurențiu Telescu, care pentru prima dată a purtat banderola de căpitan a violeților, a explicat că ”meciul a fost destul de echilibrat, am întâlnit o echipă foarte bună a Braşovului, au mulţi jucători experimentaţi, dar eu zic că ne-am ridicat la nivelul lor și chiar puteam pe final să-i învingem. Ei au avut două-trei ocazii mai mici, noi tot aşa, mai mici, dar puteam cum am spus să câştigăm. Sperăm ca în meciurile viitoare să aducem maximum de puncte! Ne aşteptam să avem un meci greu, cum ne-a spus şi domnul profesor, căci au jucători buni, cu experienţă, cum sunt Grigorie, Popa, dar şi alţii. Galeria a fost minunată și le mulţumim, și trebuie să le aducem mari bucurii numai prin victorii în următoarele etape”.

Cornel Țălnar (antrenor FC Braşov): ”A fost un meci greu, împotriva unei echipe tinere, cu un avânt mare, un meci de luptă. Păcat că am pierdut două puncte, pentru eroarea maximă, care nu prezenta nici un pericol, a lui Cordoș, un jucător cu mare experienţă”.

31-2

”Pe final puteam chiar şi pierde pe ultimul contraatac. Rezultatul este chiar echitabil, am pierdut două puncte. Chiar dacă jocul în repriza a doua ne-a aparținut în totalitate, am avut ocazii nefructificate. Nu ne-au surprins. I-am văzut în două jocuri, şi la Vâlcea, şi la Brăila, și e o echipă care prin curaj poate să creeze probleme tuturor echipelor. Le-am făcut cadou acel penalty…”

”Suntem singura echipă neînvinsă din liga a II-a. Problemele financiare s-au rezolvat în proporție foarte, foarte mare. Sunt probleme de efectiv, pentru că ne-am strâns cu patru zile înainte să înceapă campionatul, așa cum am reuşit să strângem din ţară un efectiv după 4-5 zile. Să faci un grup şi să porneşti la treabă nu e lucru mare dar eu zic că suntem pe un drum bun și fiecare meci îl tratăm serios iar la finalul campionatului tragem linie şi dacă ne permite să promovăm, de ce să nu promovezi!? Da, am înțeles că au intrat și o parte din banii pe Chipciu, dar nu asta e problema, administratorul judiciar a reușit aducerea unor sponsori la echipă, suntem la zi cu salariile, cu totul. După opinia mea e cel mai slab campionat din istoria fotbalului românesc, atât în Liga I, vedem la televizor pe timp ce trece, cât și în Liga a II-a, ne adâncim tot mai jos, și aţi văzut şi în cupele europene ce au făcut Astra şi Steaua, suntem sub turci şi austrieci, practic cele mai bune echipe, ce să mai vorbim de celelalte!? Suntem ciuca bătăilor în toate sporturile, și aţi văzut ce s-a întâmplat și la Olimpiada de la Rio, a fost cea mai slabă Olimpiadă pentru noi în ultimii 60 de ani…”

 

 

 

 

 

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Alte articole legate de acest subiect: