ASU Politehnica, primă remiză și în deplasare. Bozian egalează Daco-Getica puțin după pauză din penalty

Pierzători acum nici două săptămâni abia în prelungiri în precedenta deplasare la nou-promovata cu veleități din Ploiești, alb-violeții de la ASU Politehnica au izbutit astăzi pentru a doua oară în actualul campionat al Ligii 2 să lege măcar două apariții succesive fără eșec, și asta tocmai într-o săptămână în care au avut un program încărcat dat fiind jocul eliminatoriu intercalat marți pe ”Dan Păltinișanu”, pierdut doar la lovituri de departajare în Cupa României în fața unei fruntașe în Liga 1, Sepsi. Spre deosebire de bănățeni, gazda matineului, ASC Daco-Getica București, care n-a mai câștigat acasă din 5 august, n-a jucat zilele trecute, iar asta s-a văzut inițial, cei din capitală deschizând scorul încă din primele minute, dar și Bogdan Bozian, autor al ”dublei” de la Bacău, înscriind în primele minute ale reprizei a II-a, din lovitură de la 11 metri: 1-1 (1-0) în etapa a IX-a.

ASU Politehnica spera astăzi să tranșeze favorabil disputa vecinelor de clasament despărțite de un singur punct, în plus pentru timișoreni, primele două clasate în jumătatea secundă a ierarhiei Ligii 2, însă deplasarea în București a venit pentru bănățeni la 4 zile după cele 120 de minute de joc cu vizitatorii din Sfântu Gheorghe, eforturile din meciul câștigat sâmbăta trecută cu 1-0 acasă cu CS Mioveni și mai ales cele de peste săptămână resimțindu-se la matineul din capitală.

În plus, și ex-prim-divizionara redenumită de pe Dâmbovița avea planurile sale dat fiind că nu mai câștigase în precedentele 3 apariții, punând la socoteală și eliminarea din Cupa României pe 11 septembrie, 2-1 la Fotbal Club Rapid, ultimul triumf al bucureștenilor datând din 8 septembrie, 2-3 pe plan local la Metaloglobus, așa încât cea de-a patra deplasare a timișorenilor din noul campionat, după cele la nou-promovatele din Petroșani, Bacău și Ploiești, a fost suficient de dificilă, și cu atât mai mult cu cât elevii lui Cosmin Petruescu au pornit practic de la… 1-0 pentru Daco-Getica.

Marcatori după chiar primul lor atac, deja în minutul 4, când vârful Eugen Nica a împins balonul în ațe din careul mic, servit fiind tocmai de fostul mijlocaș al lui ASU Politehnica, Arthur Teuţ, care a centrat de pe dreapta, după combinația cu Raphael Stănescu: 1-0.

Rareori a încasat goluri ASU Politehnica în prima repriză a jocurilor din noul campionat al Ligii 2, doar în minutele 35 și 36 la Petroșani respectiv tot două și pe ”Dan Păltinișanu” în eșecul cu FC Argeș, care deschidea scorul în minutul 7, mai degrabă înscriind până la pauză, de 4 ori, decât în partea secundă, însă astăzi s-a văzut rapid pusă pe picior greșit, ceea ce schimba datele problemei.

Gazdele îndrumate de Marius Baciu erau în căutarea unui prim triumf acasă după acel 2-0 cu UTA în runda inaugurală, urmat de rezultate fără succes pe teren propriu, 1-3 cu Sportul Snagov și 2-2 atât cu Pandurii cât și cu Chindia, iar Daco-Getica a mai încercat să-i surprindă pe vizitatori până la pauză, pe mijlocul reprizei, când, la capătul unui contraatac, același Nica a lobat balonul dar Murariu l-a deturnat peste transversală.

Cu 3 noutăți în echipa de start față de garnitura aliniată sâmbăta trecută acasă cu argeșenii, Nicolescu preluând locul lui Mera iar Schieb și Plămadă fiind retitularizați după 4 respectiv trei etape, la schimb cu Bănică și Velici, rămași pe banca de rezerve însă doar până la pauză, ASU Politehnica a început să se arate a fi periculoasă pe ”Juventus” din Colentina, inițial în urma unor faze fixe dar spre finele primei părți, Bozian cu un șut din unghi de la marginea careului, peste bară, iar nu mult mai apoi prin Bedea, care a șutat în minutul 40 de la 15 metri lateral dreapta, Gavrilaş respingând cu greu în lateral.

Petruescu a efectuat însă o dublă modificare la pauză, Velici și Bănică revenind iar Schieb şi Vidrăşan fiind retrași, roadele văzându-se deja în minutul 50, când Gelu Velici, marcator până acum contra clujenilor și ”violeților” argeșeni, a obținut o lovitură de la 11 metri, faultat fiind de Călințaru în suprafața de pedeapsă, penalty transformat de Bogdan Bozian: 1-1.

Echilibru restabilit într-un duel din care timișorenii ieșeau șifonați din capitală în urmă cu nici 2 ani, ca nou-promovați, 5-0 pe 15 octombrie 2016 pentru Juventus București, pe-atunci pe drumul spre Liga 1, într-o etapă a 12-a abordată de ”violeți” tot după un meci acasă cu Sepsi, 0-1 pe ”Știința” în campionat, dar și, semnificativ, fără vreun titular dintre cei care au apărat astăzi culorile timișorenilor contra celor de la Daco-Getica.

Care a căutat să riposteze cât mai prompt prin Teuț, autor a două șuturi din careu dar și unul dintre cei 2 înlocuiți de Marius Baciu până la mijlocul părții secunde, ulterior Bedea scuturând plasa, dar din poziție de ofsaid.

La prima remiză în deplasare, salutată de circa o sută de fani viola, ASU Politehnica tinde acum la egalarea precedentei serii de 3 apariții fără eșec din acest tur al Ligii 2, așteptând sosirea nou-promovatei Farul iar apoi ieșirea la Brăila, apariții înaintea primirii Ripensiei la mijlocul lunii octombrie, în etapa a 12-a.

*

ASC Daco-Getica București: Gavrilaş – Cotigă, Motroc, Georgescu, Carabela (61, A. Ilie) – Călinţaru – cpt., Stănescu, Dima, Teuţ (68, Neacșu) – Bustea, Nica (78, Cârjan).

Rezerve: Botaş – Iordănescu, Grigore, Bucur.

Antrenor: Marius Baciu.

ASU Politehnica: Murariu – Bilia, Scutaru – cpt., Nicolescu, Cherecheş – Vidrăşan (46, Bănică), Ignea – Bedea, Bozian, Schieb (46, Velici) – Plămadă (72, Lazea).

Rezerve: Munteanu – Cojocaru, Coadă, Miholca.

Antrenorul principal al ”violeților”, Cosmin Petruescu, a spus după remiză că „ne-am dorit cu siguranță victoria, dar trebuie să recunoaștem, în același timp, că nu a fost deloc o deplasare ușoară. Am întâlnit o echipă care anul trecut a retrogradat din Liga I, dar care și-a păstrat un nucleu de jucători cu experiență, în jurul căruia încearcă să promoveze niște jucători tineri și talentați. Nu a fost deloc ușor, în condițiile în care a fost al treilea joc pentru noi în decurs de șapte zile, ceea ce pentru Liga a II-a, ținând cont de condițiile de refacere, de vitaminizare, e destul de greu. Nu o spun ca pe o scuză, dar am observat o lipsă de prospețime la noi pe final de joc. Partida a început destul de rău pentru noi, iar adversarul a marcat, după o nesincronizare în defensiva echipei noastre. Îmbucurător e faptul că am reușit să echilibrăm jocul, am reușit să înscriem, am mai avut și un gol anulat, dar din poziția în care mă aflam, e normal să dau credit arbitrului. Pentru mine e important faptul că am ajuns în situația de a înscrie și ne-am mai creat alte câteva situații de a marca. În același timp, trebuie să recunoaștem că ocazii au avut și gazdele, mai ales la fazele fixe. Una peste alta, e un punct câștigat în deplasare, la o echipă a cărei forță ofensivă o cunoșteam. În afară de etapa a doua, la Clinceni, au înscris în toate meciurile oficiale din acest sezon, inclusiv în meciul de Cupa României, pierdut cu Rapid. Per total, cred că am făcut o partidă foarte bună, ținând cont de condițiile de joc. În alcătuirea formației de start, am încercat să țin cont și de faptul că la mijlocul săptămânii am avut o partidă de 120 de minute în compania unei echipe redutabile. Poate unii din băieți au resimțit și oboseala. Am încercat să înlocuiesc, acolo unde am avut posibilitatea, mi-am dorit să avem o mai mare prospețime, dar din păcate nu am reușit în totalitate ceea ce ne-am propus. Totuși, un punct în deplasare e un punct câștigat. Ne dorim cu toții să urcăm în clasament, pentru că am avut un început mai greu de campionat, din punctul de vedere al rezultatelor, nu și al jocului. Am întâlnit echipe din partea superioară a clasamentului, cu care, din punctul meu de vedere, am jucat de la egal la egal. Sunt convins că vor veni și rezultatele. Să nu uităm, avem o echipă aproape total remaniată în vară, sunt foarte mulți jucători tineri, lipsiți de experiență, iar din acest motiv apar și aceste fluctuații de formă, chiar de la o repriză la alta, să nu mai vorbesc de la un joc la altul… Noi, cei din staff-ul tehnic, va trebui să le anticipăm evoluțiile și forma sportivă pe care o vor avea etapă de etapă, prin prisma tinereții și a lipsei de experiență. Aș vrea să le mulțumesc suporterilor care au fost alături de noi. Așa cum ne-au obișnuit de fiecare dată, au fost impecabili și în această deplasare. I-am simțit alături de noi, iar regretul meu e că nu am reușit să mai înscriem cel puțin o dată la poarta unde era situată galeria noastră”. 

Arbitri: Claudiu Marcu (Constanţa) – Gabriel Ion Catană (Târgovişte) şi Răzvan Mihai Dobre (Şotânga – Dâmboviţa).

Primele rezultate ale etapei a IX-a în Liga 2 și clasamentul actualizat respectiv programul viitor, pe coloana datelor tehnice.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci + = 12

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: