ASU Politehnica – Ripensia 2-0 (0-0) din lovituri de la 11 metri. Benga: ”Am avut foarte multe ocazii” Petruescu: ”N-am reușit să facem jocul de posesie dorit”

Alb-violeții s-au cățărat înapoi pe podiumul Ligii 2 după depășirea concitadinei în roșu-galben prin transformarea a două lovituri de la 11 metri în primul sfert de oră al reprizei secunde a duelului direct matinal de pe ”Știința”, prefațat de înfățișarea de către jucătorii gazdă a deja cunoscutului slogan afiș ”Libertate pt. suporteri”. În absența cărora a fost un derby local mai trist ca niciodată: ASU Politehnica Timişoara – Ripensia Timişoara 2-0 (0-0).

Nu doar absurditățile autorităților au pus bețe-n roate spectacolului sportiv, dar nici vremea nu a ţinut cu fotbalul în Banat în această etapă a V-a, doar în ultimele 20 de minute ieşind soarele, odată ce scorul a devenit 2-0, după ce în ambele reprize a plouat suficient pentru a îngreuna jocul concitadinelor. Iar gazonul a devenit chiar alunecos… 

Ce-i drept, peste 100 de suporteri s-au aflat în preajma terenului ”Știința” și și-au încurajat echipa pe tot parcursul meciului, ca apoi, la sfârşitul partidei, să primească aplauze de la întreg lotul de jucători al Politehnicii. Alb-violeți care astăzi nu au putut miza din motive medicale la jocul cu Ripensia pe Sergiu Popovici, Călin Jurj şi Raul Vidrăsan, în timp ce Stjepan Plazonja, uşor lovit etapa precedentă, a intrat pe gazon în repriza secundă.

Chiar la debutul meciului, nici două minute, un component al oaspeţilor a comis henţ în careu, faza a continuat iar în cele din urmă s-a acordat lovitură liberă indirectă pentru joc periculos la Munteanu, rămasă fără rezultat. La această fază poliştii au solicitat lovitură de la 11 metri, însă, după ce asistentul s-a apropiat de careul de 16 metri, cei doi arbitri s-au consultat şi s-a rămas doar la lovitura liberă indirectă.

În minutul 4, oaspeţii puteau deschide scorul în urma unei lovituri libere de la 25 de metri, Vasluian pasându-i scurt lui Neagu, care a centrat pentru Rogac iar acesta, de la numai 6 metri, a şutat milimetric pe lângă stâlpul din dreapta al porții lui Borbei, care era bătut.

Au trecut 23 de minute iar gazdele au strâns nu mai puţin de 7 lovituri de la colţul terenului, rămase fără rezultat. Au urmat alte ocazii ale ”violeților”, prin Codrea, cu capul puţin peste transversală, sau lovitura ”bombă” a lui Munteanu, şut puternic de la 25 de metri, respinsă în corner de portarul Păduraru. Până la pauză, alte 4 cornere pentru gazde, unul singur în contul oaspeţilor.

În minutul 47, corner executat în careu de Munteanu, unde Popescu a jucat mingea cu mâna, centralul acordând corect lovitură de la 11 metri, transformată de Mircea Axente: sut pe jos în stânga lui Păduraru. 1-0.

În minutul 58, la o centrare perfectă în careu, mingea ajungea la Mera, care a fost faultat de portarul Păduraru, centralul acordând din nou lovitură de la 11 metri, pe care a executat-o impecabil Alexandru Popescu, şut pe jos în dreapta… 2-0 pentru ASU Politehnica.

Până la final s-a jucat ”cu garda jos”, s-au împărțit cartonaşe galbene, spre final ambele echipe sărind ca arse, ”doi cocoşi” temperaţi de arbitru. În plus, multe înlocuiri de ambele părţi și trageri de timp, ducând la prelungirea jocului cu 5 minute… 

Una peste alta, cea mai clară victorie pentru băieţii lui Octavian Benga şi Antonio Foale dintre cele 3 succese repurtate în debutul campionatului, neînvinşi înaintea ieșirii la Miercurea Ciuc. În schimb Ripensia a pierdut după ”modelul” prin care se impunea săptămâna trecută, din două lovituri de la 11 metri transformate în repriza a II-a.

Primele rezultate ale etapei a V-a în Liga 2 și programul viitor, pe coloana clasamentelor secțiunii Fotbal.

*

Octavian Benga a spus: „A fost un meci important pentru noi. Ca să fiu sincer a fost cel mai greu meci de când a început campionatul pentru mine, dintr-un anumit motiv, pentru că e un derby local. A fost o presiune normală pe mine, ştiam cât de mult îşi doresc fanii noştri să câştige acest meci. Mi-am dorit foarte mult să câştigăm acest joc în primul rând pentru ei. Pentru ei am făcut acest lucru şi am dat totul pe teren. Consider că în câmp ostilităţile au fost conduse de noi de la începutul meciului până la final. Am controlat jocul total din punctul meu de vedere. Am un respect pentru tot ce înseamnă Ripensia, de la patron şi până la suporteri sau de la antrenorul Cosmin Petruescu şi până la jucătorii lor. Dar trebuie să recunoaştem că azi a fost vizibil că Politehnica Timişoara a fost echipa mai bună din toate punctele de vedere. Am avut o posesie bună, am fost mai agresivi ca ei. Am câştigat duelurile. Am avut ocazii foarte multe, puteam înscrie mai multe goluri. Nu-mi amintesc ca cei de la Ripensia să ne fi pus în dificultate în vreun anumit moment al jocului. Mă bucură enorm această victorie. Îmi felicit jucătorii pentru că au fost bravi. A fost o săptămână grea, cu accidentări. O săptămână dificilă şi trebuie să fim felicitaţi, atât staff-ul meu, cât şi jucătorii“, a declarat Octavian Benga.

Alexandru Popescu a marcat azi primul său gol în tricoul alb-violet. Primul pe listă la executarea penalty-urilor a fost Mircea Axente, care a deschis scorul tot din lovitură de pedeapsă. Vârful polist trebuia să bată şi al doilea penalty, dar i-a făcut o concesie noului număr 11 din echipa noastră. “Pe listă el era al doilea, Axente a cedat şi i-a permis colegului să fie pe lista marcatorilor. E un lucru bun. Tot ceea ce facem, facem în echipă. Exact ceea ce am cerut când am venit la echipă: grupul e mai important ca individul. Rezultatele s-au datorat acestui aspect. Tot ce facem e prin forţa grupului, prin unitate”, a subliniat Tavi Benga.

Antrenorul principal al Politehnicii i-a oferit azi primele minute în B unui alt tânăr de perspectivă transferat recent de clubul nostru – Doru Andrei (născut 2003). “Am ţinut expres să mai debuteze un copil – Doru Andrei… Cu timpul va deveni un jucător important, nu doar pentru Politehnica Timişoara, cât şi pentru fotbalul românesc”, a adăugat tehnicianul alb-violeţilor. De asemenea, tot cu Ripensia a debutat şi cel mai recent transfer, Petre Ivanovici. “Noi am suferit săptămâna aceasta, nu avem un lot foarte numeros, s-a accidentat Popovici, iar Plazonja a avut ceva probleme medicale, după ce a fost călcat pe genunchi la Reşiţa. L-am transferat rapid pe Petre, am şi riscat cu el, pentru că era nepregătit, dar asta a fost situaţia… L-am aruncat în luptă pe Ivanovici, Manea era puţin picat fizic, şi a dus 10-15 minute, a făcut un joc bunicel”.

Cosmin Petruescu a spus: „E o victorie meritată a Politehnicii, chiar dacă nu ne face plăcere să recunoaştem. Au fost echipa mai matură, mai prezentă în joc, chiar dacă au înscris de două ori, din două lovituri de la 11 metri, consider că victoria este meritată de partea lor. Din păcate pentru noi, abia la 2-0 şi în minutul 65 am reuşit să ne apropiem şi să jucăm cât de cât ceea ce îmi doresc eu de la această echipă. Nu am reuşit să facem jocul de posesie dorit, ştiam exact ceea ce joacă Politehnica. O echipă matură, care atunci cândare ocazia, te taxează, şi cred eu că plusul de experienţă a făcut diferenţa în partida de astăzi. Pe atac poziţional, nu ştiu, poate au avut un plus de posesie în prima repriză, dar nu consider că au avut foarte multe situaţii de a marca. Din păcate am fost naivi la fazele fixe. Faze fixe pe care le-am repetat şi la ultimul antrenament, dar o greşeală de plasament, de poziţionare, a făcut diferenţa.”
 
Despre accidentări, absenţa lui Gladun: „Contează foarte mult, atunci când îţi lipseşte un jucător care a evoluat constant în ultimele trei etape, normal că se simte în angrenajul general al echipei. Încă suferim la partea de omogenitate. Nu sunt accidentări musculare, sunt de contact. Din păcate avem parte de asemenea accidentări şi fiind o echipă relativ tânără, de multe ori suntem puşi în imposibilitatea de a alege, trebuie să le ghicim forma sportivă. Uneori la antrenamente, randamentul lor nu e acelaşi de la meciurile oficiale. Mă aştept la mai mult, e o echipă în care eu cred în continuare, în ciuda rezultatului de astăzi. Dar încetul cu încetul trebuie să fim puţin mai maturi şi să gestionăm altfel toate fazele jocului, atât cele ofensive, cât şi defensive sau fazele fixe”
 
Despre Coulibaly: „Este un jucător bun pentru noi, mă bucur că a bifat 90 de minute. Un jucător cu un mental foarte puternic, chiar am răams surprins că a reuşit să rămână pe teren, e un câştig pentru noi şi îi aşteptăm şi pe ceilalţi jucători să aibă atitudinea lui”

*

ASU Politehnica Timișoara: 30. Alexandru Borbei – 15. Nicolae Sofran, 14. Ioan Mera (cpt.), 13. Cristian Scutaru, 18. Claudiu Pamfile – 10. Dorin  Codrea, 19. Ionuţ Coadă (min. 90, 24. Ionuţ Coadă) – 22. Alexandru Munteanu (min. 90, 16. Andrei Doru), 11. Alexandru Popescu (min. 68, Stjepan Plazonja), 7. Alin Manea (min. 80, 20. Petre Ivanovici) – 9. Mircea Axente (min. 80, 8. Bogdan Vasile).

Antrenor principal: Octavian Benga; antrenor secund: Antonio Foale.

Rezerve: 23. Emanuel  Fișteag – 5. Denis Radu, 6. Rareş Toader.

Ripensia Timișoara: 99. George Adrian Păduraru – 13. Valerii Macrițchii, 26. Radu Rogac, 6. Adrian Neacșu, 17. Andrei Macrițchii (min. 70, 15. Mirjan Maric) – 18. Dorin Călin Tudor, 21. Yuri Stephane Coulibaly – 14. Alexandru Popovici – cpt. (min. 46, 23. Mihai Ene), 8. Cătălin Alexandru Neagu (min. 78, 24. Marian Vlad Tudorache), 11. Ioan Vasluian (min. 70, 7. Denis Golda) – 9. Nemanja Sokovic (min. 70, 20. Ivan Urvanţev).

Antrenor principal: Cosmin Petruescu; antrenor secund Iulian Munteanu.

Rezerve: 1. Ștefan Dobre – 2. Florin Mădălin Sturzu, 4. Alin Radu Burdeț, 5. Darius Constantin Țieranu.

Au arbitrat: Marius Chițu (Târgovişte) – Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj) și Alexandru Filip (Constanţa). Arbitru de rezervă George Cătălin Roman (Timişoara). Observator de arbitri Ştefan Szilaghi (Satu Mare) iar delegat de joc Cristian Petropulos (Alba Iulia).

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua − = 7

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: