ASU Politehnica schimbă placa dar nu sparge gheața: al 4-lea joc fără gol marcat din 5 meciuri în play-off. 0-1 cu Csikszereda

”Poli” n-a pierdut astăzi promovarea prin a ceda și pentru a doua oară acasă în play-off, dinamitarea șanselor survenind pe finalul precedentului meci pe ”Dan Păltinișanu”, joia trecută cu Rapid, plumb în bocanci cu consecințele ulterioare de rigoare, însă ”violeții” au ratat astăzi prilejul de a sparge gheața în play-off în cel mai abordabil test pe hârtie, pe teren propriu cu cea mai slab clasată dintre oponentele din zona I valorică. Iar dacă mai ales la Mioveni timișorenii au dovedit că n-au echipă de promovare, de astă dată au arătat că n-au nici lot de promovare, Alexa schimbând placa de luni pe sâmbătă prin a nu convoca unii rutinați și a titulariza sau introduce pe parcurs tineri cu kilometraj redus în acest sezon, precum Jurj, Pamfile, Rus sau Andrei: ASU Politehnica Timişoara – AFK Csikszereda Miercurea Ciuc 0-1 (0-1).

Prin modificarea strategiei spre finele turului în play-off, odată ce șansele de promovare s-au tot subțiat cu înfrângerile de la Craiova, cu Rapid și la Mioveni, gruparea timișoreană a dat senzația că e în suspensie între două lumi, la capăt de linie cu ”planul A” – vizând atacarea ascensiunii cu majoritatea titularilor cu prefixul deja schimbat, și într-un oarecare contratimp cu ”planul B”, de aruncare la apă a tinerilor, pus în aplicare doar ca substitut indus de lipsa rezultatelor pentru prinderea trenului spre elită.

În consecință, titularizarea și introducerea astăzi pe parcurs a ”liniei a II-a” au fost efectuate într-un moment mai apăsător pentru club, după o înfrângere foarte severă și conștientizarea diminuării ca și în totalitate a șanselor de promovare directă, după o demisie a antrenorului urmată de o reconfirmare a sa de către UPT și Asociația Suporterilor Timișoreni ”Druckeria”, așadar nu tocmai în cel mai propice climat pentru acomodarea celor mai tineri, ci la un punct cu încărcătură psihologică aparte. Și sub presiunea rezultatelor, câtă vreme șansele de prindere a locurilor de baraj nu erau compromise, presiune însă cu atât mai mare pe fondul bilanțului negativ recent din contul experimentaților din efectiv, un neverosimil 6 0 2 4 2-10 2 din 18 puncte posibile.

Iar seria neagră a continuat și cu ocazia celui de-al 22-lea meci organizat pe Stadionul ”Dan Păltinişanu” după deja de-acum celebrul ”ultim joc pe <Dan Păltinișanu>”, și astăzi pustiu fără spectatori, tristă ambianță înveselită abia la final de erupția bucuriei ciucanilor, ”Ciuc!” pentru primul triumf al roșu-negrilor din Harghita în play-off…

N-au mai constituit tocmai surprize mutările anticipate de antrenorul Dan Alexa, care nu i-a convocat pe unii jucători rutinați precum Mera, Munteanu, Sergiu Popovici sau Ionuț Cioinac, majoritatea dintre aceștia titulari în naufragiul de luni de la Mioveni. I-a titularizat în schimb pe Jurj, Pamfile, Coadă și Rus și a revenit la sistemul de joc premergător întâlnirii cu ”vișiniii”, iar debutul partidei le-a prilejuit o bună dominare, cu două tentative de gol şi trei cornere, prima în minutul 5, lovitură liberă de la 25 de metri prin Codrea, șutul tare fiind deturnat de portarul Gyenge în corner. La post și la loviturile de colț executate de Ivanovici…

Vizitatorii au absorbit presiunea polistă iar la prima lor fază de atac n-au surprins prea mult dând lovitura la Timișoara tocmai printr-un ex-polist, spre finele primului sfert de oră, în minutul 14, când aveau să deschidă scorul prin Marvin Schieb, care i-a luat faţa tocmai lui Jurj, înscriind din apropiere în dreapta portarului Hindrich, în urma unei centrări de pe flancul drept a lui Norbert Pinter… 0-1. 

ASU Politehnica a reluat atacurile la poarta oaspeţilor, în minutul 20 Ivanovici șutând din 10 metri dar Gyenge respingând în corner, iar în minutul 26 Axente pasându-i de pe flancul stâng lui Rus, în lateral, care a şutat în plasa laterală din 8 metri. În minutul 34 a intrat în cadru… antrenorul Alexa, în colimatorul centralului, care i-a temperat protestele la un fault neacordat pentru echipa sa.

Cu un singur gol marcat în primele 4 apariții din play-off, ASU a rămas din nou datoare dar și la un pas de a încasa din nou, la cinci minute de la reluarea jocului, când Jebari a şutat din afara careului iar portarul Hindrich a respins balonul de sub transversală, în corner, după ce poliștii abordau repriza a II-a cu Ignea în locul lui Coadă. 

Gazdele au alergat în zadar după egalare, Fata Morgana, având în față un portar al ciucanilor care a prins totul, victoria aparţinându-i. ”Poli” a încheiat turul în play-off cu un bilanț de coșmar, nici în cele mai negre vise ale susținătorilor, cu un punct din 15 posibile și 4 înfrângeri la rând, nu pe drumul spre promovare ci dezumflată când i-ar fi fost lumea mai dragă. Implicit, amărăciune la final, în schimb mare bucurie în tabăra ciucanilor, apropiați la două puncte de Dunărea.

ASU Politehnica a rămas în schimb pe ultima poziţie a play-off-ului, cu 33 de puncte, dar totuși cu șanse matematice încă intacte pentru continuarea cursei, înaintea altor două meciuri tot acasă, în compania Dunării Călăraşi în Vinerea Mare de la ora 15, iar cu FC U Craiova 1948 după Paști. Formații care vor trage cortina luni de la 17:30 în sud-est peste turul play-off-ului. În care astăzi s-a mai jucat Rapid – CS Mioveni 1-1 (1-0), cu goluri pe finalul reprizelor, bucureștenii având 43 de puncte iar argeșenii 42, după olteni, cu 45, dar înaintea călărășenilor, cu 38.

*

ASU Politehnica Timişoara: Hindrich – Jurj (min. 61, Andrei), Bocșan, Scutaru (cpt.), Pamfile – Codrea, Coadă (min. 46, Ignea) – Radu, Rus (min. 71, Plazonja), Ivanovici – Axente (min. 71, Manea).

Antrenor principal: Dan Alexa; secunzi: Antonio Foale şi Cristian Gălan.

Rezerve: Păduraru – Bîrlovean, Casado, Radunovic, Sofran.

AFK Csikszereda Miercurea Ciuc: Gyenge – Takacs, Csonka, Apro, Bor – Csuros (cpt.) – Toni Suciu (min. 83, Rotar), Jebari (min. 78, Meszaros), Bara, Schieb – Pinter (min. 87, Savin).

Antrenor principal: Valentin Suciu; secund, Lucian Nicolau.

Rezerve : Karacsony – Palmeș, Gergely, Bauza, Bujdoso.

Au arbitrat: Costreie (Buftea) – Szabo (Cluj) și Păunescu (Râmnicu Vâlcea); rezervă: Boldea (Alba Iulia). Observator de arbitri: Savaniu (Braşov); delegat de joc: Sabou (Zalău).

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− sapte = 0

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: