ASU Politehnica se poate inspira la a 3-a vizită în zona capitalei, în jocul cu codașa Ligii 2, din izbânda juniorilor C violeți la Cluj. ”Rezultatul Metalului luni la Șiria nu e concludent și n-avem voie să fim mai relaxați”

Neînvinși în ultimele 3 apariții oficiale, dar nici învingători, fiind în schimb ușor descumpăniți de o nouă remiză pe ”Știința”, 1-1 sâmbătă cu cei de la Dacia Unirea Brăila, nou-promovații alb-violeți în Liga 2 se află în fața celei de-a treia ieșiri din actualul campionat în zona Bucureștiului, de această dată pentru vizitarea noii ”lanterne roșii” a eșalonului secund, CS Metalul Reșița, plasată așadar pe unicul loc de retrogradare rămas de evitat în urma retragerii din competiție a nu mai puțin de 5 cluburi din preziua startului din august 2016 încoace.

28

Însă cum ASU Politehnica are doar o victorie în plus față de ultima clasată, pe care o devansează cu 8 puncte în ierarhie și numai două poziții, partida de sâmbătă de la Buftea are o importanță sporită pentru timișoreni, fiind chiar capitală pentru gruparea după nume din Reșița dar care este de fapt un hibrid vâlceano-bucureștean ce a găzduit meciurile din toamnă pe arena din Snagov iar de-acum în centrul federal de la Buftea.

CS Metalul poate intra așadar liniștit în categoria grupărilor mutant din fotbalul autohton de factură cameleonică, ultima clasată în Liga 2 reprezentând o altă bizarerie a acestui eșalon tot mai restrâns numeric prin faptul că poartă denumirea capitalei județului Caraș Severin dar găzduiește partidele în județul Ilfov. Unde va juca în premieră un meci oficial în 2017, dat fiind că Metalul a stat în runda inaugurală din februarie, când avea programată o partidă cu Unirea Tărlungeni, pierzând apoi la căderea de cortină peste etapa precedentă, 4-0 luni la Șiria pentru UTA Bătrâna Doamnă.

Ilfovenii au așadar două zile mai puțin la dispoziție față de ASU Politehnica pentru pregătirea disputei de sâmbătă de la ora 11, din etapa a 24-a, constituind returul întâlnirii de pe ”Dan Păltinișanu”, unde bănățenii semnau întâia lor victorie după promovare, 2-0 (2-0) prin reușitele lui Blănaru și Dănăricu din minutele 17 și 24.

La zero a cedat Metalul chiar de 3 ori pe teren propriu în actuala stagiune, mai rare fiind succesele considerate acasă, în succesiunea 0-4 cu Dunărea Călărași, 0-1 cu UTA Bătrâna Doamnă, 2-1 cu CS Balotești, 0-2 cu Chindia, 1-2 cu Foresta, 0-0 cu CS Mioveni, 1-2 cu CS Afumați, 1-2 cu Juventus București și 4-0 cu Olimpia Satu Mare, un triumf consemnat pe 3 decembrie 2016. Timișorenii în schimb au pierdut o singură dată în ultimele 4 deplasări din Liga 2, atunci când nici n-au înscris, 2-0 pentru Chindia pe 4 decembrie, dar pe de altă patre n-au marcat deloc în ieșirile în zona Bucureștiului, 2-0 (0-0) pentru CS Afumați și 5-0 pentru liderul Juventus în Colentina, în a doua parte a turului.

Prefațând deplasarea la Buftea, cu a cărei suprafață de joc este familiarizat, fiind „o bază foarte bună, pe care o cunosc de când lucram la Federație. E o suprafață de joc așa cum ar trebui să se prezinte la orice echipă de fotbal. Cred că pentru noi e un avantaj faptul că s-au mutat la Buftea. Știu că aveau probleme cu terenul la Snagov, au fost și în turul campionatului meciuri în care suprafața de acolo nu arăta în condițiile cele mai bune”, antrenorul principal Sorin Brîndescu a admis pe ploaia dinaintea antrenamentului de azi-dimineață că „starea de spirit alternează… Ne dau speranțe evoluția din primele două jocuri, dar suntem și dezamăgiți în același timp, din cauza rezultatelor. Într-adevăr, ne-am fi dorit mai mult, băieții și-ar fi dorit și ei să acumuleze mai multe puncte, să ia și primele de joc… din păcate nu le-au luat în aceste condiții, deși aparent meritam să câștigăm ambele jocuri. Fizic, am arătat că putem duce fără probleme 90 de minute. La Suceava am avut două ocazii mari de gol în prelungiri. La fel și cu Brăila, finalul jocului ne-a găsit în careu, am încercat să înscriem și să câștigăm. Acest lucru ne arată că stăm bine din punct de vedere fizic. Mai trebuie îmbunătățite relațiile de joc, concentrarea din anumite momente și rezultatele, bineînțeles. Dacă ai rezultate, totul este perfect!”

Cât despre încărcătura partidei, „este un meci important, dar nu decisiv. Ne dorim ca după acest meci să nu mai pronunțăm cuvântul «retrogradare». Un meci însă mult mai dificil și cu o presiune mult mai mare pentru cei de la Metalul. Dacă ei nu câștigă, le va fi foarte greu să mai spere la ceva. Și noi ne dorim să câștigăm acest meci, pentru a scăpa cât mai repede de emoții. Dacă ne luăm strict după clasament și egalul ne avantajează. Dar nu ne gândim la așa ceva, noi ne dorim să câștigăm”.

Despre gazdele de sâmbătă dimineață, când și gruparea ce le desparte în ierarhie, CS Balotești, joacă tot de la ora 11, la Brăila, Brîndescu a explicat că „au adus câțiva jucători de la Râmnicu Vâlcea, la UTA am văzut că nu a jucat Dănănae… Chiar le-am spus și băieților că rezultatul lor de luni nu e concludent și nu avem voie să fim mai relaxați sau mai puțin concentrați pentru jocul de sâmbătă. Într-adevăr, în minutul 10 era deja 2-0 pentru UTA, iar soarta jocului era jucată. Cu siguranță va fi altceva la Buftea”.

La Buftea este foarte posibilă revenirea în teren a fundașului stânga Carol Taub, ținut câteva săptămâni pe tușă din cauza unor probleme la tendon, în vreme ce cel mai probabil va absenta mijlocașul Bogdan Nicolescu, a cărui accidentare din jocul de la Suceava a recidivat: „S-a antrenat și Ungureanu normal ieri, Taub a intrat de săptămâna trecută în programul obișnuit al echipei. În schimb, Nicolescu va lipsi, cel mai probabil. El a suferit o întindere în meciul de la Suceava, l-am scos atunci pentru a-l proteja, și-a revenit după două zile de pauză, dar acum resimte din nou dureri și i-am spus să facă o pauză până la o recuperare completă. Pe Taub probabil voi miza la Buftea, însă pe Ungureanu probabil că nu, deocamdată, pentru că vine după o perioadă mai lungă de pauză”.

Într-o notă dătătoare de speranțe, o sursă de inspirație pentru seniorii alb-violeților de pe ”Știința” poate fi recentul triumf al mai micilor colegi de club din ”pepiniera” divizionarei B, generația de juniori campioni naționali de la ASU Politehnicii Timișoara reușind zilele trecute să-și îmbogățească palmaresul, izbândă punctată de site-ul www.druckeria prin următoarea consemnare…

Grupa 2003, pregătită de profesorul Iulian Prodana, a câștigat Napoca Junior Cup, competiție organizată la finalul săptămânii trecute de clubul CFR Cluj. Pe lângă trofeul în sine, gruparea alb-violetă s-a ales și cu două distincții individuale la festivitatea de premiere.

ASU Politehnica 2003: prima la Napoca Junior Cup / foto: Ștefan Martinescu

ASU Politehnica 2003: prima la Napoca Junior Cup / foto: Ștefan Martinescu

În ultimele trei zile ale săptămânii trecute, generația 2003 a Politehnicii Timișoara a participat la un puternic turneu cu formații din țară, dar și de peste hotare (a fost prezentă și o formație din Republica Moldova), unde a reușit să-și treacă în cont medaliile de aur.

În faza grupelor, micii fotbaliști îndrumați de profesorul Iulian Prodana și antrenorul cu portarii Paul Burtic și-au asigurat rapid prezența în sferturi, după victoria cu 5-2 în fața lui Dinamo București (2004) și 5-0 cu Celta Vigo Brașov. În ultimul meci al grupei, alb-violeții au fost învinși cu 1-0 de LPS Vaslui, într-un joc în care staff-ul tehnic a rulat tot efectivul avut la dispoziție.

Cel mai disputat meci susținut de Politehnica la Cluj a fost, fără doar și poate, cel din sferturile de finală, cu Juniorul București. La finalul timpului regulamentar scorul a fost egal, 0-0, însă timișorenii s-au dovedit mai inspirați la loviturile de departajare, unde s-au impus cu 3-1. În semifinale, poliștii s-au întâlnit cu grupa 2003 a celor de la Dinamo, de care au trecut cu 2-0.

Forma bună a juniorilor alb-violeți a fost confirmată din plin și în finală. Politehnica a dispus în ultimul act, cu 4-0, de Juniorul Suceava, partidă în care Denis Tymos și Ralf Kuhn au reușit câte o „dublă”. Pe lângă trofeul Napoca Junior Cup, Politehnica a primit și două distincții individuale: Alexandru Borbely – portarul turneului și Ralf Kuhn – cel mai bun jucător al finalei.

„Un turneu foarte bine organizat, cu 16 echipe, împărțite în patru grupe de câte patru formații. Sunt foarte, foarte mulțumit de prestația băieților. Marea majoritate au fost foarte bine montați și implicați. Desigur, mai apar emoții la cei ce intră de pe bancă, dar acesta a și fost scopul, în fond, pentru a-i obișnui pe toți cu jocul, înaintea începerii returului”, ne-a declarat antrenorul campionilor alb-violeți, Iulian Prodana, care a utilizat la Cluj următorul lot de juniori: Alexandru Borbely, Mădălin Sturzu, Maximilian Icma, Alexandru Gașpar, Denis Bot, Denis Tymos, Alexandru Rus, Mădălin Ursu, Emanuel Oniceanu, Lucian Simedru, Ralf Kuhn, Denis Radu, Daniel Ciobanu, Cristian Grancea, Sebastian Dan, Deian Sandu, Eduard Balint, Rafael Toth, Raul Krutsch.

La finalul acestei săptămâni, câștigătorii turneului de la Cluj vor disputa primele meciuri oficiale din retur, ambele în deplasare. La 2003, ASU Politehnica va juca sâmbătă, de la ora 12, la Comloșu Mare, iar o zi mai târziu, grupa 2002 a clubului are meci la CSS Lugoj. Primele rezultate înregistrate în sezonul de primăvară al Campionatului Județean Timiș de fotbal pentru juniori, într-o consemnare anterioară, publicată astăzi în coloana centrală a paginii 1 și în secțiunea Fotbal.

Programul rundei a 24-a în Liga 2, inaugurată vineri de la ora 18 cu CS Mioveni – UTA BD și programând 4 meciuri sâmbătă de la 11, la Afumați, Brăila, Buftea și Sânmartin, respectiv unul duminică de la 11, Academica – Sepsi, pe coloana dreaptă a secțiunii Fotbal, laolaltă cu clasamentul la zi și ultimele rezultate.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: