ASU Politehnica, spre Moldova. Alexa: ”E important să jucăm cu Rapid pentru locul 1 sau 2 şi să intrăm în vacanţă de pe o poziţie fruntaşă”. Axente: ”Așa va fi până la finalul celor 20 de jocuri”

Alb-violeții de pe ”Știința” n-au prea avut timp să savureze secarea Petrolului, ascensiunea pe locul 2 și apropierea la un punct de liderul Ligii 2 obligându-i dar și mărindu-le apetitul de a bate fierul cât e cald, a se citi lansarea asaltului final în sezonul de toamnă, pe cale de încheiere. Asalt din postura itinerantă prin țară, miercuri în Moldova împotriva ”înaripaților” nou-promovați din catacombele clasamentului, Aerostar Bacău, cea întrecută duminică pe Bistrița cu 2-3 de Rapid, sâmbătă în Oltenia în 16-imile Cupei României, cu nimeni alta decât fruntașa FC U Craiova 1948. Dar primul examen e întotdeauna cel mai important, cu atât mai mult cu cât e pe puncte… 

Sâmbătă după-amiază au câștigat cu ploieștenii lui Viorel Moldovan, astăzi de la ora 15, așadar după nici 48 de ore, poliștii au prefațat deja meciul de miercuri de la Bacău cu Aerostar, programat de la ora 14 în etapa a XIV-a, o intermediară, antrenorul Dan Alexa şi atacantul Mircea Axente vorbind presei la arena ”Știința”… 

Dan Alexa a spus că ”e o deplasare grea, la o echipă care dă semne de revenire, a venit după o victorie concludentă împotriva Petrolului, apoi au avut un meci foarte bun cu Rapidul, în care au arătat foarte bine în multe momente. E o echipă organizată, de când a venit Dănuţ Munteanu e una dintre echipele care în ultima perioadă a reuşit să arate fotbal. E o echipă care la început era clar o candidată la retrogradare, acum a făcut puncte şi le-a făcut împotriva unor echipe bune ale Ligii 2”.

– Care este situaţia medicală a lotului? Scutaru ieri a fost menajat, o să-i facem un RMN mâine, e un jucător important, sperăm să-l recuperăm. Din păcate ne lipseşte Coadă, suspendat. Sofran revine astăzi la antrenamente după 14 zile. Încercăm să aliniem un 11 – să fiu inspirat în alegerea echipei – care să ne asigure victoria, ar fi trei puncte foarte importante. E important să jucăm cu Rapidul pentru locul 1 sau 2 şi să intrăm în vacanţă de pe o poziţie fruntaşă… De la Bacău, la întoarcere ne vom caza la Bucureşti şi apoi mergem la Craiova, pentru meciul de Cupă…”

– Pe cine va fi presiunea la acest meci? ”Va fi mult mai greu, e şi presiunea locului, dar avem jucători cu experienţă, care au jucat la un anumit nivel şi am anumite aşteptări de la ei. Le-am spus că dacă nu vom câştiga la Bacău, victoria cu Petrolul va trece în umbră. Tot timpul valoarea echipei e dată de ultimul rezultat”.

– Va face Scutaru deplasarea? ”În cazul nefericit în care Scutaru nu va evolua la Bacău, există şanse să joace la Craiova. Cupa e un obiectiv important, sperăm să ne calificăm pentru primăvară şi, la fel, vrem să mergem la Craiova cu dorinţă mare de a învinge”.

Atacantul lui ASU Politehnica, Mircea Axente a zis că ”va fi o deplasare lungă, plecăm cu două zile înainte E foarte important acest meci pentru noi, mergem acolo cu un singur gând, acela sa câştigam. Trebuie să ne consolidăm în acest mod poziţia din clasament. Şi – de ce nu? – apoi în ultima etapă să încheiem anul pe primul loc. Cu siguranţă poziţia din clasament a celor de la Aerostar, locul 20, nu reflectă realitatea din teren; i-am mai urmărit pe cei de la Bacău, au mai avut rezultate bune şi nu prea, aşa că oricând pot să practice un joc bun şi să ne pună în dificultate. Treaba noastră e să fim concentraţi, să fim bine din punct de vedere fizic şi mental, şi cred eu că aşa putem să câştigăm”.

– S-au grupat mai multe echipe la vârf spre final… ”Este o luptă foarte strânsă, sunt multe echipe acolo cu un număr de puncte apropiat şi probabil aşa va fi până la finalul celor 20 de jocuri. Important e ce facem noi, avem o echipă omogenă, solidă şi, mai mult decât atât, contează cel mai mult că fiecare dintre noi, jucători, antrenori, ştim ce vrem cu adevărat de la fiecare meci și toți avem același gând!”

După cele două deplasări, ASU va primi la sfârșitul săptămânii viitoare și a sezonului de toamnă vizita revigoratei Rapid București.

Programul etapei intermediare în Liga 2, pe coloana clasamentelor.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× sapte = 21

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: