ASU Politehnica, start al pregătirilor de iarnă. FOTO

ASU Politehnica a demarat vineri de la ora 16 pregătirile de iarnă din Noul An, la arena “Ştiinţa“, sub bagheta antrenorilor Octavian Benga (principal), Antonio Foale (secund) şi Petru Ţurcaş (antrenor cu portarii), staff tehnic completat de preparatorul fizic Adrian Rus, prezenţi fiind un număr de 23 de jucători.

S-au antrenat Rareş Murariu, Mario Contra, Alexandru Borbei, Ioan Mera, Cristian Scutaru, Alexandru Cherecheş, Ionuţ Coadă, Călin Jurj, Alin Ignea, Alin Manea, Fabio Trip, Vasile Bogdan, Raul Vidrăsan, Sabin Lupu, Mircea Axente, Dorin Codrea, Alexandru Pop, Dragos Săulescu, Nicolae Şofran, Denis Radu, Rareş Petru Bîrloveanu, Ralf Kuhn, Demetris Cristodulo.

Antrenamentul de debut din anul 2020 a constat în alergare şi un joc școală. Apoi, săptămâna viitoare, marți și joi, se va efectua vizita medicală, iar în perioada 27 ianuarie – 5 februarie echipa va desfășura un cantonament pe plan local.

Au sosit Dorin Codrea (CSO Dumbrăviţa), Dragoş Săulescu (CSM Reşiţa) şi Alexandru Pop, de la trupa cu cortul din Liga 2, iar săptămâna viitoare, străini din Ghana şi Spania. Au lipsit motivat juniorul Călin Popescu şi internaţionalul moldovean Cristian Dros, care a debutat ieri ca titular pentru prima reprezentativă a Republicii Moldova în eşecul la limită cu Suedia, 0-1 în Qatar. Acesta se va reintegra săptămâna viitoare.

Înainte de a începe pregătirea, Mircea Axente a spus: „Ne-am reunit cu gândul să facem o pregătire foarte bună, chiar dacă nu plecăm niciunde, cum se obișnuiește. Rămânem aici. Cu toate că eu zic că avem condiții bune de pregătire. Sperăm să țină și vremea cu noi, cum e și astăzi, o vreme foarte frumoasă”.

Legat de faptul că a venit un alt atacant… „În fotbal, ca în orice domeniu, concurența este benefică, concurența te face mai puternic. Ne dorim să continuăm cu aceeași atitudine, să jucăm fiecare meci la victorie, să ne punem în slujba echipei. Vom vedea, vom lua fiecare meci pas cu pas și ce va fi, va fi…”

Este un avantaj că începeţi cu o etapă mai tîrziu? „Având în vedere că începem direct cu Rapid, nu cred că este un avantaj. Era un avantaj să fii în rând cu celelalte echipe. Dar ne vom adapta și sperăm să fie bine.”

Octavian Benga: „Mă bucur că a început pregătirea, îmi era şi dor de jucători, să ne antrenăm. Vreau să-i felicit încă o dată pentru parcursul pe care l-au avut în perioada în care am venit eu, l-aş numi aşa, brav, în ghilimele. Returul care urmează e cu totul alt campionat datorită pauzei care este în România. Trebuie să ne pregătim nu bine, foarte bine, marea majoritate a echipelor se întăresc. Am adus şi noi câţiva jucători care au acceptat condiţiile financiare propuse, sunt exact pe profilul dorit. Sper să vină cu un plus, să se închege cât mai repede acest lot, cu jucătorii noi, şi în etapele care vor urma să mergem pe aceeaşi linie. Să devenim o echipă cu mult mai multe meciuri fără înfrângeri”.

De ce nu un cantonament în Antalya, precum anul trecut? „Legat de perioada de pregătire o vom desfăşura în Timişoara, desigur doream să avem un cantonament într-o zonă mai caldă, nu e nicio problemă vom căuta prin alte mijloace să ne dezvoltăm local”.

Întrebat dacă vor mai sosi jucători… „Au venit o serie de jucători, cei patru de la juniorii fantastici ai grupei lui Iulian Prodana. Vor mai veni doi jucători săptămâna viitoare, încă doi jucători care vor fi în probe, şi cu numărul acesta se va încheia seria achiziţiilor. Cei care vor mai veni în probe sunt doi străini, un ghanez şi un spaniol, şi vor mai veni doi jucători U19. Sper să avem cât mai repede lotul definitivat. Cei doi străini sunt jucători de picior stâng, am dorit să ne acoperim. Ghanezul e fundaş central şi stâng iar spaniolul e mijlocaş central ofensiv”.

Întrebat de jucătorii care au plecat de la echipă… „I-am împrumutat pe Răzvan Pițigoi și Alexandru Lazăr pentru că în zona aceea avem posturi de seniori. Cred că au făcut o alegere bună, au ales să meargă la Ghiroda, unde condițiile sunt foarte bune și pot să se dezvolte. Posibil să mai fie o plecare. Marvin Schieb, care a plecat la Csikszereda, Schieb a fost achiziționat de cei de la Csikszereda, s-a încasat o sumă de bani pentru el. Jucătorul și-a dorit și el să plece, este mai aproape de casă, este un jucător de naționalitate germană. Cei de la Csikszereda și l-au dorit foarte mult, lotul lor este compus din jucători maghiari, secui sau de naționalitate germană, și nu ne-am opus. Este posibil ca și Zabun să fie împrumutat la o formaţie de liga a III-a pentru restul mini-returului. Urmează să fie discuții cu diverse cluburi”.

ASU Politehnica va sta în prima etapă a sezonului de primăvară deoarece ASC Daco-Getica București s-a retras din campionat în cursul turului Ligii 2. Astfel, primul joc oficial pentru ”studenți” în 2020 va fi cu Rapid, la Timișoara, probabil pe 28 februarie.

Programul meciurilor amicale

Sâmbătă 25 ianuarie, cu Pobeda Star Bişnov (Dudeștii Vechi), din liga a IV-a;

1 februarie, cu CSC Ghiroda şi Giarmata Vii;

5 februarie, cu ACS Fortuna Becicherecu Mic;

8 februarie, cu CSC Dumbrăvița;

12 februarie, cu Radnicki Zrenjanin (Serbia);

15 februarie, cu Șoimii Lipova;

22 februarie, probabil în deplasare la FK Zemun (Serbia).

Fotografii realizate de Iosif Canea.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt + = 13

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: