ASU Politehnica Timişoara – CSC Dumbrăviţa 3-1 (3-1): FOTO. Alexa: ”E important să aibă ritm de joc, dacă se va apela la ei” Jurj: ”E un teren asemănător Științei, unul mic”

Pe locul 2 în Liga 2 în urma primei etape din 2021, ”violeții” aflați înaintea celui de-al treilea meci oficial din noul an, dar abia primul în deplasare, sâmbătă la matineu în Bărăgan, au jucat astăzi o partidă de verificare în compania unor divizionari ”C” timișeni care mai au de așteptat până la reluarea returului în Liga 3… ASU Politehnica Timişoara – CSC Dumbrăviţa 3-1 (3-1).

Întâlnirea amicală a avut loc astăzi de la ora 11 pe stadionul Ştiinţa, alb-violeţii câștigând în fața echipei din liga a treia la capătul unei partide în care s-a înscris numai în prima repriză.

Cu Bocșan, Casado, Codrea și Axente astăzi încă din primul minut după ce joia trecută nu începeau jocul oficial acasă de campionat cu cei din Buzău, ASU Politehnica a deschis repede scorul, în minutul 5, prin Mircea Axente, care a transformat o lovitură de la 11 metri tot de el obținută, după ce a fost faultat de portarul Popeţ.

Oaspeţii au egalat în minutul 22 prin Andrei  Făgărăşanu, care a înscris cu un şut frumos de la 12 metri, din careu, după o acţiune pe flancul drept, a lui Mura.

În minutul 28, o nouă lovitură de pedeapsă pentru gazde, obţinută de Codrea, în urma unui fault comis tot de portarul Dumbrăviţei. Și a transformat cu precizie Garcia Jose Casado, sut pe jos în dreapta goalkeeper-ului… 2-1.

Poliștii au avut parte de mai multe schimbări în efectiv începând din minutul 30, aproape o întreagă nouă garnitură.

Iar după 10 minute avea să fie 3-1 pentru elevii lui Dan Alexa, după o acţiune a croatului Plazonja pe stânga, de unde a aşezat mingea în faţa porţii iar de la 3 metri Romario Rus a pus latul şi a stabilit scorul la pauză. Plazonja avea să înscrie chiar el în minutul 41 dar golul a fost anulat pentru ofsaid. Și alte goluri aveau să fie anulate în repriza a II-a.

Mitan secund în care divizionara C a dat o replică mai curajoasă, nereuşind să înscrie dar și fără a mai primi gol.

Ce-i drept, echipa din liga superioară avea să scuture plasa alb-verzilor și după pauză, alte două goluri în minutele 69 şi 82, marcate de Radunovic şi Manea, însă primul a fost anulat pentru ofsaid iar următorul pentru fault în atac, chiar dacă a fost marcat de la circa 18 metri lateral dreapta. la colţul lung.

*

ASU Politehnica: Hindrich (min. 46, Păduraru) – Sofran, Mera, Bocşan, Popovici – Cioinac, Casado – Munteanu, Codrea, Ivanovici – Axente. 

Au intrat din minutul 30: Jurj, Coadă, Bocșan (min. 75, Bîrlovean), Pamfile – Ignea – Doru Andrei, Romario  Rus, Denis Radu, Manea – Plazonja (min. 75, Radunovic).

Antrenor principal: Dan Alexa; ”secund”, Antonio Foale.

CSC Dumbrăviţa: Popeț – Morariu, Bogdan David, Podină, Pașcu – Jichici, Ferțu – Răzvan Rus, Făgărășanu, Adrian Ștefan – Mura. 

Au mai intrat: Telescu, Coroiu, Udrea, Pituc.

Pe bancă: Smaranda, Dobra, Daminescu, Putnic.

Antrenor: Florin Bătrânu.

Au arbitrat: Denis Mihăescu – Vlad Maier şi Nicolae Sandu.

La cald…

Călin Jurj (fundaşul dreapta al lui ASU): ”Va fi un meci foarte important, deoarece venim după o victorie şi trebuie să continuăm tot aşa… Să ne asigurăm cât mai repede locul în play-off. Au început şi ei cu o victorie, au jucat în deplasare la Bacău, trebuie să fim foarte concentraţi la această partidă, pentru că nu va fi una uşoară. Ne aşteaptă un teren asemănător cu cel de pe Ştiinţa, unul mic, gazonul probabil nu o să fie de cea mai bună calitate şi va fi un meci de luptă.”

– Ai revenit pe teren după accidentarea suferită în prima parte a sezonului… Eu personal mă simt foarte bine, am trecut şi peste accidentare, am făcut o pregătire bună şi abia aştept să intru în teren”. 

– E presiune pe echipă? ”E o presiune pozitivă, deoarece nu ne-am aflat niciodată în această ipostază şi vrem să demonstrăm că ne merităm locul în play-off şi putem să ne batem cu cei mai buni.”

Dan Alexa (antrenorul principal): ”Am vrut să dau minute şi jucătorilor care au evoluat mai puţin. E foarte important să aibă ritm de joc în cazul în care se va apela la ei. Le mulţumim celor de la Dumbrăviţa pentru că au venit astăzi să joace împotriva noastră. A fost şi o parte de antrenament, una peste alta e bine că nu s-a accidentat nimeni şi vom relua antrenamentele mâine, şi ne pregătim pentru meciul de la Slobozia.”

– Veţi mai juca astfel de amicale cu divizionarele C din zonă? ”O să încercăm să jucăm amical şi cu Ghiroda, e foarte important pentru noi, la jucătorii care au evoluat mai puţin se vede că nu au ritm, au cedat la un moment dat. Ultimul meci în care au evoluat unii e amicalul cu Pandurii.”

– Astăzi a lipsit Scutaru… ”Da, Cristi Scutaru fost menajat pentru o răceală uşoară, dar fundaşul central va reintra de mâine în programul normal alături de colegi.”

– Cum vedeţi  jocul cu Slobozia? ”Ne aşteaptă un joc greu, am văzut Slobozia şi la Bacău, e o echipă mult schimbată în bine, au un antrenor cu experienţă. E o echipă foarte bine organizată, cu un cuplu de atacanţi foarte buni. Au o suprafaţă de joc nu excepţională, dar nici rea, se poate juca fotbal. E un meci greu şi important, pentru că trebuie să rămânem acolo în faţă. Au rămas aceleaşi zece echipe care se bat pentru şase locuri, orice pas greşit poate să fie fatal. Noi avem un joc mai puţin faţă de alte pretendente, mergem încrezători, trebuie să arătăm bine la Slobozia. Dar dacă nu vom avea determinare şi concentrare, ne vom chinui şi vom avea de pierdut.”

– Când faceţi deplasarea  la Slobozia… Plecăm vineri dimineaţă – vom sta în Slobozia, chiar dacă aş fi vrut la Călăraşi, dar nu se poate, căci meciul este la ora 11.”

Fotografii de Iosif Canea

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase × = 54

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: