ASU Politehnica Timișoara, învinsă abia de CS Regal Sport Atletico Madrid în finala ”Cupei Juniorul”, la Buftea

Juniorii D de la ASU Politehnica Timișoara au cedat astăzi după prânz abia în ultimul act cu trofeul pe masă al ”Cupei Juniorul”, în al cincilea meci disputat de bănățeni în decurs de puțin peste 50 de ore la Buftea, unde au reușit totuși să urce o treaptă pe podiumul competiției juvenile, și anume pe locul 2 din 8 echipe la start, față de poziția a treia, acontată în 2013 și 2014.

ATT_1428669237576_DSC_0245

 

Juniorii alb-violeți îndrumați de Iulian Prodana s-au aliniat așadar cu succes în cel de-al treilea lor an de participare la turneul organizat de FC Juniorul, antrenorul adolescenților din generația 2003 declarându-se ”foarte mulțumit atât de calitatea turneului cât și de copiii noștri! Poate că a existat și ceva teamă pentru cei 3-4 nou veniți la echipă, care s-a resimțit în fazele finale ale întrecerii, dar în ansamblu sunt foarte mulțumit. Mai este desigur de lucru dar suntem pe un drum bun! Iar ca nominalizări individuale, țin să remarc constanța în evoluții la Buftea a lui Alexandru Gașpar și chiar și pe Denis Unc”.

Iar alb-violeții au fost depășiți abia de cei de la CS Regal Sport Atletico Madrid, aliniind o garnitură în care ”o parte dintre componenți erau plecați de la Juniorul iar până la cei 17-18 din lot erau selecționați de la cluburi bucureștene. Manifestau atitudinea necesară, tehnică în regim de viteză, niște copii talentați…”, după cum a specificat Prodana în privința învingătorilor lor în finală. De fapt, turneul derulat pe 4 categorii de vârstă, și la grupele de vârstă 2004, 2005 și 2006, a fost adjudecat de ”pepiniera” fondată la București în colaborare cu roș-albii madrileni și la nivelul 2004, pe când Dinamo a triumfat la 2005 iar bulgarii din Ruse la 2006.

DSC_0238

 

Prezența la start s-a făcut pe baza invitațiilor emise de clubul organizatori, lista de prioritate reunind cluburile care au mai evoluat cu succes în precedente ediții ale ”Cupei Juniorul”, cum este și cazul timișorenilor, clasați pe locul 3 în 2013 și 2014, de fiecare dată în săptămână premergătoare Sfintelor Sărbători de Paști.

Turneul s-a desfășurat la centrul federal de la Buftea, unde au și fost cazați juniorii de 2003 alb-violeți, în noul complex rezervat selecționatelor juvenile ”tricolore”, iar formațiile angrenate au fost în număr de 32, câte 8 la fiecare categorie de vârstă, împărțite în două grupe a câte 4 echipe.

La 2003, meciurile au constat în aproape o oră de joc, cu două reprize a câte 25 de minute și pauza de 5 minute, garniturile fiind de 11 componenți.

ASU Politehnica a aliniat la Buftea 15 juniori D, toți evoluând inclusiv în finală, iar delegația incluzând și 4 părinți a făcut deplasarea cu un autocar cu doi șoferi pus la dispoziție de Universitatea Politehnica Timișoara. Juniorii bănățeni s-au prezentat în zona Bucureștiului în echipamentul clasic alb-violet, tinerii fiind premiați recent de către club cu un trusou nou, cu ocazia recentului meci acasă, pe ”Știința”, cu AFC Băban Marcel Jimbolia, pauză a partidei în care le-a fost înmânat prețiosul echipament. Iar descinderea în sud-est a avut loc și grație susținerii Druckeriei.

Ca apariții la Buftea, ASU Politehnica 2003 a debutat miercuri 8 aprilie la ora 8,30, Ralf Kuhn marcând de două ori în succesul cu 2-0 cu FC Buicani (Republica Moldova).

DSC_0241

 

În aceeași zi, tot în grupă, Aboud Mohamad Hussein și Deian Sandu au semnat golurile unei alte victorii într-un duel internațional, 2-1 cu Cernomorets Varna (Bulgaria), meci jucat de la ora 14.

Sebastian Dan și Ralf Kuhn au punctat reușitele victoriei cu 2-1 în dauna gazdei FC Juniorul București, joi la ora 14,30, iar nu mult mai apoi Deian Sandu a marcat unicul gol al semifinalei de 1-0 cu FC Dacia Chișinău, începută joi la ora 17,15.

Finala s-a jucat astăzi după prânz, CS Regal Sport Atletico Madrid trecând cu 3-0 de timișoreni, care au evoluat în ultimul act cu Daniel Ciobanu (Matei Horvath) – Remus Bratu, Alexandru Gașpar, Alexandru Ghile, Ștefan Ancuța (Raul Cluci), Denis Unc, Maximilian Icma, Sebastian Dan, Aboud Mohamad Hussein, Ralf Kuhn (Claudiu Talpaș) și Ovidiu Brîndescu (Deian Sandu). N-au făcut deplasarea, indisponibili, Marco Maroccolo și Alexandru Sîrbu, al treilea portar.

În ansamblu, bilanțul alb-violet la Buftea a fost 5 4 0 1 7-5. Pe locul 3 s-a clasat gruparea bulgară din Varna iar în turneul celor de 2003 au mai fost implicate Zimbru Chișinău și Concordia Chiajna.

Pentru ASU Politehnica 2003 urmează onorarea invitației sârbilor din Zrenjanin, pe 10 mai, la un turneu internațional de la care nu vor lipsi Partizan, Vojvodina și FK Crvena Zvezda Beograd.

* Sporttim mulțumește părinților din delegație pentru suportul fotografic oferit.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte − 6 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: