ASU Politehnica Timişoara – Șoimii Lipova 2-0 (1-0): FOTO. Alexa: ”Avem un lot bun, echilibrat” Ignea: ”Dacă luăm punctele, suntem 90% în play-off” Sabău: ”A fost primul amical pe iarbă”

Alb-violeții continuă să intercaleze între meciurile oficiale de campionat și unele de pregătire, pentru oferirea de minute în plus componenților jucați mai puțin în Liga 2. A fost cazul și astăzi, în compania roșu-albilor arădeni din Liga 3, învinși cu câte un gol pe repriză, amical înaintea ultimei apariții acasă din tur, programată duminică de la ora 13 pe stadionul ”Dan Păltinișanu” cu bucureștenii de la Metaloglobus: ASU Politehnica Timişoara – CS Șoimii Lipova 2-0 (1-0).

Bănățenilor le-a mai rămas un singur meci pe teren propriu în sezonul regular, duminică, până atunci jucând și astăzi tot de la ora 13, dar pe arena „Ştiinţa”, unde au disputat un nou amical. Antrenorul principal Dan Alexa a apelat în compania ocupantei locului secund din Seria 8 în Liga 3 la jucători folosiţi mai puţin în primele partide oficiale din 2021, cât şi la tineri din propria pepinieră, precum Stemate, Periat, Bîrloveanu, Moţiu, Gologan sau Gaşpar, respectiv la Doru Andrei și Radunovic, care va fi legitimat probabil pe ultima sută de metri.

În schimb au fost menajaţi portarul Hindich, Mera, Scutaru, Casado, Ivanovici și Munteanu. În cele din urmă poliştii au câştigat cu 2-0 şi au trimis de două ori mingea în bară, prin Axente si Codrea.

Echipa din liga secundă a dominat prima parte a jocului de pe ”Ştiinţa”. Cele mai mari ocazii le-a irosit în minutul 13, când Axente a şutat din colţul careului de 6 metri în rădăcina barei, respectiv în minutul 36, când Manea a încercat un lob din lateral stânga, de la 16 metri, peste portar dar și peste poarta goală.

În schimb oaspeţii au avut şanse notabile prin timișeanul Paulevici, scăpat singur de două ori în minutele 31 și 34, Păduraru blocându-l pe atacantul roș-albilor de pe Mureș.

Însă după o nouă mare ocazie cât roata carului, ratată de Manea în minutul 39 cu un şut din 6 metri pe lângă vinclu, a venit si deschiderea de scor, în ultimul minut al reprizei, din centrarea lui Manea dintr-o lovitură liberă de la 20 metri lateral stînga, fructificată de Dorin Codrea, care a înscris cu capul din marginea careului de 6 metri: 1-0 la pauză.

Partea secundă a fost mai bine abordată de Șoimii, care va relua returul săptămâna viitoare, ofensivă timp de 10 minute, chiar cu alte două oportunităţi de a marca, dar portarul poliştilor a fost din nou la post.

Iar în minutul 67 tânărul Doru Andrei a înscris cu un şut pe jos dintr-o lovitură liberă de la 17 metri lateral stânga, aproape de tuşă, la colţul lung: 2-0.

Până la final, alb-violeţii au dominat dar n-au mai valorificat, Dorin Codrea șutând în minutul 76 spre vinclu din lovitură liberă, de la 17 metri, mingea a ”muşcat” transversala, ca apoi, opt minute mai târziu, Gaşpar să nu prindă cadrul porţii – puţin pe lângă bară, minge deviată de un fundaş.  

O menţiune pentru unul dintre antrenorii secunzi ai alb-violeţilor, Antonio Foale, care ieri si-a serbat ziua de naştere, împlinind 57 de primăveri…

La fluierul arbitrului Adrian Rus, care s-a descurcat foarte bine, au jucat următoarele formaţii…

ASU Politehnica Timişoara: Păduraru – Jurj, Bocșan, Codrea, Pamfile – Ignea, Coadă – D. Radu, R. Rus, Manea – Axente.

Au mai intrat: Stemate, Periat (ambii împrumutaţi la Fortuna), Bîrlovean, Moţiu, Radunovic, Gologan, Gaşpar şi Doru Andrei.

Rezervă neutilizată: portarul Toroc.

Antrenor: Dan Alexa. 

CS Şoimii Lipova: Iliescu – Nagy, Polgar, Popa, Filimon – Gherasim, Salhi, Prună, Trip – Trabalka, Ciubăncan (min. 14, Paulevici).  

Au mai intrat: Buta – Hațegan, Bercu, Stoin, Simedru, David Pop, Gavrilă şi Ardelean.

Antrenor: Flavius Sabău.

Duminică, alb-violeţii înfruntă Metaloglobus Bucureşti în etapa a XVIII-a a Ligii 2, meci programat de la ora 13 – televizat, pe stadionul „Dan Păltinişanu”.

*

La cald…

Flavius Sabău (antrenor CS Şoimii Lipova): ”Am făcut primul amical pe iarbă, din păcate am jucat destul de prost astăzi, în afară de organizarea defensivă. În rest nu sunt mulţumit deloc dar avem puţine scuze că venim după o suprafaţă de sintetic, unde suntem obişnuiţi cu mingea să vină în condiţii optime. Aici, pe iarbă, se schimbă problema, plus că şi din punct de vedere fizic pe iarbă este mult diferit. Dar mă bucur că faza defensivă am reglat-o, pentru că am avut probleme în ultimele jocuri disputate, iar acum am reuşit să le reparăm, mai ales fazele pe contraatac. Din păcate am primit două goluri din faze fixe, unde e o acţiune statică şi sunt nemulţumit că nu am reuşit să ne organizăm suficient de bine, pentru că lucrurile acestea în campionat ne vor costa şi trebuie să fim mai responsabili în asemenea situaţii. Dar vom mai juca sâmbătă un meci pe iarbă şi lucrurile vor intra în normal.”

Dan Alexa: ”Am spus-o şi după jocul cu Dumbrăviţa, căutăm să luăm jocuri pentru jucătorii care au evoluat mai puţin. Pentru mine e foarte important ca şi ei să aibă minute, să aibă ritm de joc. E important să aibă acest ritm de joc pentru momentul în care se apelează la ei. Avem un lot echilibrat, un lot bun, important e să fiu inspirat la ora meciului cu Metaloglobus pentru că este o finală. Este un joc de şase puncte. Metaloglobus, la fel, îşi pune mari speranţe în jocul împotriva noastră. Pentru că dacă vor câştiga intră în cărţi cu şanse reale pentru play-off.”

Întrebat dacă presiunea pe alb-violeţi era mai mică dacă aceştia câştigau la Slobozia, Alexa a răspuns: ”Nu, tot trebuia să câştigăm cu Metalobglobus, din păcate nu am reuşit să câştigăm acolo şi trebuie să o facem obligatoriu duminică. Trebuie să ne menţinem poziţia în primele şase. Peste două etape vom şi sta, nu vrem să depindem de jocul de la Chiajna. Aţi văzut, Chiajna e o echipă mult schimbată în bine. Ca şi Slobozia, ca şi Slatina, echipe care te pot încurca şi pot să-ţi creeze mari probleme (…) Dezavantajul e că în etapa a 20-a noi stăm. Tocmai de aceea trebuie să ne câştigăm punctele până la etapa în care vom sta, pentru a nu avea emoţii în ultimul joc, la Chiajna.”

Întrebat și dacă gazonul de pe „Dan Păltinişanu”este bun de joc, Alexa a mai spus: ”Terenul e acceptabil. Sperăm ca la ora jocului să fie mai bun decât a fost cu Buzăul. Se fac eforturi, oamenii încearcă să-l ducă la un nivel optim. Din păcate avem problema aceasta, dar nu avem ce face, trebuie indiferent de gazon să arătăm bine la ora jocului şi să câştigăm cele trei puncte…”

Întrebat dacă întreg lotul este valid, Alexa a zis: ”Singurul este Dorin Codrea – e suspendat pentru acest joc pentru acumulare de cartonaşe galbene.”

Alin Ignea: ”Dacă luăm cele trei puncte suntem 90% în play-off! Părerea mea e că e cel mai important meci din acest sezon, cu o echipă bună, care şi ea mai speră la play-off. Dar trebuie să câştigăm neapărat. Jucătorii lor de atac sunt cu mare experienţă la Liga I şi Liga a II-a, jucători de execuţie, dar sperăm să nu le dăm ocazia să aibă situaţii sau ocazii de a marca. Au o echipă omogenă, joacă de doi ani de zile împreună şi mai sunt jucători cu experienţă în Liga I şi la mijlocul terenului şi în defensivă. Eu zic că au echipă bună pentru liga a doua…”

Fotografii de Iosif Canea

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte − = 5

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: