ASU Politehnica, triumf la Dunăre în primul amical pe 2017: 3-0 cu Dierna, locul 5 în D Mehedinți

Alb-violeții de la ASU Politehnica au disputat astăzi întâiul meci de verificare din noul an, completând astfel prima săptămână de pregătire sub formă de stagiu centralizat, ce s-a derulat începând de luni la Băile Herculane. Antrenamentelor de acumulări fizice le-au fost adăugate duminică de la ora 11 un prim joc amical, în vederea căruia timișorenii s-au deplasat în aval pe Valea Cernei, până pe malul Dunării, la Orșova, unde i-au avut ca sparring-partners pe divizionarii D locali de la AS Dierna.

Vucea deschide și stabilește scorul final, 0-3 ASU Politehnica la Orșova

Vucea deschide și stabilește scorul final, 0-3 ASU Politehnica la Orșova

După o săptămână aproape completă de dificile pregătiri în plan fizic, o primă testare prin joc a fost mai mult decât binevenită, chiar și în condițiile în care suprafața de joc a Diernei a fost acoperită de un strat de zăpadă înghețată. Circa 150 de spectatori au asistat la disputa între divizionara D locală și nou-promovata în Liga 2, oaspeții având câștig de cauză, conform așteptărilor, cu 3-0, la pauză 1-0.

Pentru ”violeții” timișoreni incluzând și câțiva jucători alipiți pe parcurs în cantonamentul de pe Valea Cernei a fost doar un intermezzo în cursul stagiului de pregătire centralizată, ce va continua și în noua săptămână, completând astfel spre limitele adecvate o perioadă necesară unui asemenea tip de acumulări în regim aparte.

S-au alăturat așadar divizionarilor B și Răzvan Gorovei, un înalt jucător ofensiv în vârstă de 22 de ani trecut prin curțile celor de la CSMS Iași, CS U Craiova și Săgeata, dar fără meciuri în picioare, respectiv Bogdan Nicolescu și Vlad Bîte, un junior B din generația 2001, crescut de LPS Banatul și ajuns prin colaborarea pusă pe roate în ”pepiniera” celor de pe ”Știința”. La capitolul schimbări de efectiv, de notat și aspectul că Paul Iordache nu mai pleca în cele din urmă în cantonament cu poliștii, portarul refuzând oferta clubului, după ce intrase în vizorul grupării de Liga 2, în căutare de înlocuitori pentru postul dintre buturi.

Iar unul dintre noii veniți, Răzvan Gorovei, a stat la originea deschiderii scorului în amicalul încheiat în urmă cu circa două ore, purtând o acțiune personală la capătul căreia Vucea a înscris, în minutul 41.

Putea fi chiar 2-0 la pauză dar Taub a șutat pe lângă buturi în minutul 45, în urma căruia, după pauză, a mai rămas în teren doar tânărul Neamțu, restul garniturii fiind schimbată de Sorin Brîndescu și Antonio Foale.

Iar tocmai Neamțu avea să ridice scorul la 2-0 spre mijlocul părții secunde, în minutul 65, după care a fost înlocuit la rândul său, în minutul 75, când a reintrat Vucea, un fiu al Orșovei astăzi cu banderola de căpitan pe mână și care a semnat ”dubla” prin a marca în minutul 78: 0-3 (0-1).

Fără Ungureanu, menajat, ASU Politehnica a trecut cu bine primul test al iernii, pe terenul unei echipe de liga a patra ce ocupă locul 5 din opt competitoare după 11 etape din cele 14 ale sezonului tur-retur în Divizia D Mehedinți, Dierna având linia de clasament 4 1 6 19-23 13 puncte, în urma celor de la Viitorul Șimian, cu 30 de puncte, ACS Drobeta cu 23, CS Strehaia cu 20 și Dunărea Pristol, cu 14.

Alb-violeții au început amicalul cu Gkakos – Teuț, Bilia, Telescu, Taub – Nicolescu, Gorovei, Neamțu, Giuricici, Vucea – cpt. și Blănaru, continuându-l la reluare cu Gîrlea – Motreanu, Mera, Gălan, Bîte – Stancu, Neamțu (75, Vucea), Birău, Țugui, Ghinescu și Bădăuță.

Cantonamentul va continua cu câte două antrenamente pe zi până joi 2 februarie, fără a evita solicitantele dar beneficele pante ale platoului Coronini, urmând ca în 4 februarie, sâmbătă, să aibă loc un alt meci amical, în familia alb-violet, cu Elore 1912.

Dierna, antrenată de Ionel Nicola, s-a aliniat cu Negru – Dochioi, Codreș, Ciprian Epure, Bogdan Epure, Mladin, Șimian, Brăgaru, Cunicel, Roman și Trușcă, mai jucând și Pătrășcanu respectiv Fulga.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: