ASU Politehnica – Voința Lupac pe ”Știința”, sâmbătă de la 17,30. Manșa I a barajului, nu pe ”Dan Păltinișanu”

În ciuda anunțurilor prealabile și a speranțelor suporterilor ”viola” ca ASU Politehnica Timișoara să găzduiască pe stadionul ”Dan Păltinișanu” manșa de pe teren propriu a barajului de promovare în Liga 3, partida cu Voința Lupac, primă clasată în Divizia D Caraș Severin, va avea loc în cele din urmă pe arena ”Știința”, fapt confirmat în această după-amiază de gruparea campioană în Divizia D Timiș, modificarea fiind determinată de îmbunătățirile care trebuiesc aduse suprafeței de joc a terenului unde evoluează nou-promovata prim-divizionară ACS Poli Timișoara.

Deși în urmă cu câteva zile, joi, la ora tragerii la sorți a jocurilor de baraj tur-retur pentru promovarea din liga a patra, se amintea încă de stadionul ”Dan Păltinișanu” ca arenă gazdă a uneia dintre manșele duelului ASU Politehnica Timișoara – Voința Lupac, în foarte scurt timp a devenit tot mai clar că alb-violeții nu își vor putea disputa meciul acasă pe principala arenă a orașului, dat fiind necesarele lucrări pentru instalația de încălzire a gazonului, conform standardelor Ligii 1.

ASU Politehnica primise din timp acceptul Consiliului Județean Timiș, administrator al stadionului de la capătul Aleii Ripensia, de a organiza manșa de pe teren propriu pe arena ”Dan Păltinișanu”, dar dorința alb-violeților de a face un pas spre Liga 3 pe stadionul numărul 1 al orașului n-a avut până la urmă ecou în fața necesității de a îmbunătăți facilitățile suprafeței de joc conform rigorilor primului eșalon.

În consecință, campioana Diviziei D Timiș va juca până la urmă pe arena pe care și-a câștigat multe dintre puncte pentru a cuceri locul 1 în liga a patra, județeană, meciul de baraj de pe ”Știința” fiind programat ca manșă I sâmbătă de la ora 17,30, pe 20 iunie. Alb-violeții evoluau o singură dată în acest campionat pe ”Dan Păltinișanu”, ca moment al unui memorabil 6-2 în dauna contracandidatei Ripensia, într-un duel din retur considerat a fi în deplasare pentru liderul ASU Politehnica, dar cele mai multe apariții le-au avut pe ”Știința”, toate de succes în campionat, cu o singură excepție, 0-0 contra Timișului Șag, în runda a opta din tur.

Tot în deplasare s-au impus ”violeții” și în partida de verificare în perspectiva barajului, Răzvan Ghinescu marcând în minutul 70 unicul gol al amicalului de sâmbătă din fieful campioanei Diviziei D Arad, Progresul Pecica, meci abordat pe mare căldură fără golgheterul Octavian Drăghici, menajat după o accidentare în perspectiva întâlnirilor de promovare. Profesorul Sorin Brîndescu a apelat în schimb la Burtic / Contescu, Gavriluţă, Gălan, Taub, Naidin, Filimon, Vucea, Stancu, Ghinescu și Budur iar pe parcurs și la Rebenciuc, Damian, Rus şi Rogojină.

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase × = 30

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: