Atletico Arad – ACS Poli Timişoara 3-0, în finala ediţiei inaugurale a „Memorialului Stelian Anghel”, turneu pentru juniori de 2004

O iniţiativă de suflet în amintirea unui fotbalist emblematic al alb-violeţilor Politehnicii Timişoara, Stelian Anghel, trecut în nefiinţă în urmă cu aproape 5 ani, pe 23 noiembrie 2009, a oferit astăzi ocazia de a mai prinde câteva jocuri copiilor din generaţia 2004 şi mai mici de la 4 cluburi timişorene şi alte 3 din Arad.

Stelian Anghel (1952-2009)

 

S-a născut astfel o nouă competiţie juvenilă, atât de necesară juniorilor „mici” localnici, „E” în acest caz, care se doreşte a fi de continuitate şi tradiţie, „Memorialul Stelian Anghel” punctând astăzi ediţia sa inaugurală, ce a constat în 18 meciuri, cu reprize de câte 15 minute, în formaţii de 7 plus 1, pe suprafeţe de joc de 60×40 metri, la porţi de 5 pe 2.

Bună gazdă au fost două terenuri din complexul „Dan Păltinişanu”, organizatoare fiind ACS Poli Timişoara, prin foşti fotbalişti ai „Politehnicii”, printre alţii Florin Bătrînu, antrenor în cadrul Centrului de copii şi juniori al alb-negrilor, şi Ioan Timofte, actualmente în fruntea clubului, iar turneul s-a dovedit a fi reuşit, oaspeţii bucurându-se să onoreze cu prezenţa şi declarându-se mulţumiţi de întrecere.

Al cărei deznodământ final se traduce printr-un ultim act Atletico Arad – ACS Poli I Timişoara, rezultat 3-0, golgheterul turneului fiind Raul Ţurcaş, cel mai bun portar, declarat Vali Velcea, ambii de la alb-negri, iar Robert Ehling, de la Electrica Timişoara, cel mai bun junior al întrecerii.

„Memorialul Stelian Anghel” a oferit cupe tuturor participantelor, iar nominalizaţii individual au fost recompensaţi cu cupe şi o minge, înmânate de Stelu Anghel, fiu al regretatului şeptar al „violeţilor”.

Stelian Anghel a fost un îndrăgit fotbalist al unei remarcabile generaţii poliste, cel care ar fi împlinit în această primăvară, în 7 martie, vârsta de 62 de ani, numărându-se printre câştigătorii Cupei României în finala bucureşteană cu Steaua din 1980, în cursul unei perioade de un deceniu petrecută în alb-violet, până în 1984, în care cunoştea şi alte satisfacţii, ulterior dedicându-se clubului de pe Bega şi în calitate de vicepreşedinte al grupării, în anii 90.

La această primă ediţie a fost nelipsit de la faţa locului Ioan Timofte, care a asistat atent la toate partidele, urmărite şi de alţi foşti colegi ai talentatului fotbalist cu sute de prezenţe la „Poli”, şi anume Emeric Dembroschi sau Viorel Vişan dar şi antrenori din cadrul Centrului de copii şi juniori precum şi Dănuţ Laţa, preşedinte AJF Timiş.

Finala mică şi-au disputat-o juniorii E de la LPS Banatul şi UTA, adjudecată fiind de timişoreni.

Cele 8 echipe implicate în „Memorialul Stelian Anghel” au fost împărţite în două grupe, „A”, cu ACS Poli I Timişoara, antrenată de Florin Bătrânu, Atletico Arad (Dinu Donca), Porto Bega (Tibi Turloiu) şi Electrica (Cătălin Rumega), şi „B”, cu ACS Poli II (Bătrânu), CSŞ Gloria Arad (Donca), UTA (Florin Voinea) şi LPS Banatul (Claudiu Arba).

În grupe s-a jucat fiecare cu fiecare după care semifinalistele au evoluat în sistem încrucişat, 1 cu 2, iar cele de pe locurile 3-4 în meciuri de clasament pentru poziţiile 5-6 respectiv 7-8.

În grupa A ordinea a fost ACS Poli I Timişoara 7 puncte, Atletico 5p, Electrica 4p, Porto Bega 0, iar în B: LPS Banatul 7p, UTA 7p, ACS Poli II Timişoara 3p, CSŞ Gloria Arad 0.

Mai apoi, în semifinale, ACS Poli I trecea de UTA la lovituri de departajare, 2-2 şi 4-3, iar LPS Banatul ceda în faţa lui Atletico, 1-2.

Electrica avea să obţină locul 5 în duelul cu ACS Poli II, iar Porto Bega, poziţia a 7-a, în faţa Gloriei arădene.

Competiţia juvenilă a beneficiat şi de sponsorizări din partea unor binefăcători.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − opt =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: