Au ținut bine croații de minge cu Brazilia, ”tehnicule” președinte de comisie Stoichiță? Sunteți mulțumit? Da? Dar FRF în general? Da? Vicecampioana lumii, Croația, cu 52% posesie, elimină Brazilia la penaltiuri și e prima semifinalistă a ”Mondialului” din Qatar

Croația, ultima adversară a României la un turneu final al Campionatului Mondial, în urmă cu peste 24 de ani, în vara lui 1998, la Coupe du Monde, unde golul lui Šuker din penalty îi elimina din optimi pe ”tricolorii” oxigenați ai unui fotbal care nu avea a se mai califica din următoarele 6 preliminarii la rând, și-a onorat astăzi cartea de vizită de vicecampioană la zi a lumii prin a o domina la pase adresate și posesia mingii tocmai pe Brazilia, în primul sfert de finală al FIFA World Cup 2022 din Qatar, predând pe stadionul ”Education City” din Doha o educativă lecție tematică a jocului competitiv pentru accederea în ”careul de ași” mondial, întrebarea fiind dacă și președintele Comisiei Tehnice a FRF, Mihai Stoichiță, a fost satisfăcut de cele constatate. Da? Sunteți mulțumit, ”tehnicule” președinte de comisie federală? Dar FRF în general? Da? Atunci e bine. Înseamnă că ex-iugoslavii au trecut examenul. Căci ne făceam totuși oarece emoții de-aici, din Banat, știind meticuloasa rigurozitate a iluștrilor vizionari din Vasile Șerbănică 12. Croații egalând la unu în minutul 117 prin Petkovic, intrat în minutul 72, din centrarea lui Orsic, introdus în minutul 114, și transformând apoi 4 lovituri de departajare consecutive, fără a mai avea nevoie și de a cincea, brazilienii ratând două dintre acestea și fiind eliminați. Modric și compania din nou în semifinale, fază pe care o și depășeau acum 4 ani în Rusia: 5-3 (0-0, 0-0, 0-1, 1-1).

Croația a dominat Brazilia la posesia balonului în primul sfert de finală al ”Mondialului” din lumea arabă, 52%-48%, având întâietate și la numărul paselor exacte expediate și smulgând remiza spre finalul reprizelor de prelungiri, după care a fost mai precisă și de la punctul cu var.

Neymar a deschis scorul în prelungirile primei reprize de prelungiri, după ce a inițiat un-doiuri pe axul central, driblându-l în cele din urmă și pe Livakovic.

Bruno Petkovic, intrat în minutul 72, a egalat în minutul 117 cu stângul, șutul său de la 15 metri central deviind lângă bară în dreapta lui Alisson, din centrarea lui Orsic de pe stânga, care abia fusese introdus în joc din minutul 114, ceea ce a dus la executarea loviturilor de departajare.

Vlasic a transformat, Rodrygo nu, Majer a transformat și el – 2-0, la fel și Casemiro, Modric a făcut 3-1 la firul ierbii, Pedro 3-2, Orsic a ochit la perfecțiune plasa laterală, 4-2 deși Alisson plecase pe minge, iar pătrarul brazilian Marquinhos a trimis în bară și a declanșat fiesta, una însă nu sud-americană, ci croată: 5-3 (0-0, 0-0, 0-1, 1-1).

Țara arde – Brazilia clocotind cu zeci de milioane de oameni în stradă după falsificarea rezultatelor alegerilor prezidențiale și în această altă mare națiune americană, precum se întâmpla fățiș și în urmă cu aproape 3 ani ceva mai la nord, împinsă la înaintare fiind marioneta sindicalistă ”roșie” la mâna globaliștilor favoriți ai ocultei satanice mondiale, babele se piaptănă – cei ceva mai spălați pe creier dar probabil și ceva mai înțepați din națiunea sud-americană încurcând noțiunile și percepând fotbalul ca fiind chestiunea preocupantă de viață și de moarte, în lacrimi la fața locului, când de fapt ”acasă” votul democratic este pe punctul de a se duce pe apa toaletei. Sau în traducere, lumea zilelor noastre, cu tot mai puțină pâine dar tot mai mult circ.      

Croația (4-1-2-3): Livakovic – Juranovic, Lovren, Gvardiol, Sosa (minutul 110, Budimir) – Brozovic (minutul 114, Orsic) – Kovacic (106, Majer), Modric – Pasalic (72, Vlasic), Kramaric (72, Petkovic), Perisic.

Rezerve: Grbic, Ivusic – Barisic, Erlic, Jakic, Livaja, Stanisic, Sucic, Sutalo, Vida.

Selecționer: Zlatko Dalić.

Brazilia (4-1-2-3): Alisson – Militao (minutul 106, Sandro), Marquinhos, T. Silva, Danilo – Casemiro – Paqueta (106, Fred), Neymar – Raphinha (56, Antony), Richarlison (84, Pedro), Vinicius Jr (74, Rodrygo).

Rezerve: Ederson, Weverton – Bremer, Bruno Guimaraes, Dani Alves, Everton Ribeiro, Fabinho, Martinelli.

Selecționer: Tite.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Internațional, Liga 1 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 + sase =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: