Auto 1-2… Miatov, amarul de a fi în fotbal, diluat telefonic

Radivoi Miatov, preşedintele divizionarei D FC Auto Timişoara, s-a declarat profund mâhnit de nivelul competiţiei ligii a patra şi mai ales de tendinţele perpetuate în această întrecere, înfierându-i inerţia în care se „merge înainte” mai mult de dragul îngroşării rândurilor şi a plăţii taxelor aferente de participare, după un eşec înregistrat sâmbătă la amiază în Freidorf, 1-2 cu Unirea Cerneteaz, în care a pus la îndoială şi valoarea unor tineri componenţi ai grupării gazdă care, în ciuda ciclului săptămânal de pregătire, nu transpun în teren cele deprinse.

„Mi-e scârbă că sunt în fotbalul actual, la modul în care este acesta abordat la nivelul Diviziei D Timiş, mergându-se înainte cu echipe care abia se strâng în zi de meci. Este ruşinos unde s-a ajuns după 20 de ani, unde este fotbalul în ziua de azi. Inadmisibil… Totul pleacă de la faptul că nu mai este încurajat la nivelul copiilor şi juniorilor. Iar dacă în Liga 2, în Liga 3, se impune prin regulament folosirea juniorilor, ar trebui ca şi la Divizia D să fie impusă o asemenea regulă, pentru impulsionarea sectorului juvenil. Pe vremuri, în deschiderea meciurilor de <D> jucau juniori, şi a mai rămas această bună tradiţie prin Arad, Caraş Severin, dar nu şi în Timiş. Fotbalul în judeţul nostru e parcă doar pentru a fi cluburile la număr şi a-şi plăti taxele. Este ruşinea lumii unde a ajuns D Timiş. Şi te întrebi unde este şi valoarea generaţiilor ce vin din urmă, dacă zilnic participă la pregătiri şi nu pot în meciuri!?”, a spus Radivoi Miatov, recunoscând că amarul îi este îndulcit în unele sâmbete de apelurile telefonice primite cu veşti bune, cum a fost cazul evoluţiei lui Ivanovici, gol şi pasă de gol pentru Farul, 2-0 la Buzău, respectiv Mohamed, cu gol pentru Jiul în succesul cu 2-1 la CS Vladimirescu. Foşti jucători ai trupei din Freidorf…

Oaspetea Unirea Cerneteaz a rămas la mijlocul primei părţi în inferioritate numerică, Doru fiind eliminat pentru proteste, cartonaş roşu, dar a trecut în avantaj prin Burghelea, drept de la 6 metri, în minutul 32, din cornerul lui Petrescu: 0-1 la pauză. Matei a egalat din lovitură de la 11 metri, acordată pentru un henţ comis de Răzvan David, dar în minutul 80 acelaşi fundaş central Matei a fost la rândul său eliminat din joc, golul succesului oaspeţilor venind în cel de-al treilea minut de prelungire, prin acelaşi Burghelea, cu capul, după ce Petrescu ochise bara, dintr-o fază fixă: 1-2.

FC Auto (antrenori Petre Vlătănescu şi Harry Pinzhoffer): Ilie – Soare, Matei, Dominte, Taub – Nagy (46, Ousmane Gueye), Vlădia, Alex Avădanei, Leleczi – Moţ, Formagiu.

Unirea Cerneteaz: Mărtinaş – Racoţi, Sîrbu, Mladen, Iorga – Kovacs (60, Hulea), Petrescu, David, Doru – Negru, Burghelea.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte − = 5

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: