Auto continuă în D Timiş dar altele trag pe dreapta…

FC Auto Timişoara a infirmat categoric zvonurile retragerii din campionatul Diviziei D Timiş sau a unei eventuale fuziuni vehiculate pentru scurt timp cu Vulturii Pădureni, colegă de eşalon care a aruncat prosopul, preşedintele grupării din Freidorf, inginer Radivoi Miatov, recunoscând însă dificultăţile întâmpinate nu doar de gruparea sa şi anticipând noul sezon cu remarca „în primul rând trebuia să se reducă numărul echipelor de la 18 la 16. Unele abia se adună cât de-un unsprezece. Cred că doar un an va mai ţine păcăleala la Divizia D şi prevăd că în 2 ani şi Divizia C îi va călca pe urme. E ca la Daciada dar mergem înainte. Altă variantă nu este la acest nivel, decât de a merge la servici şi a mai juca şi fotbal”. Dacă Auto va mai rula, în schimb altele sunt ca şi trase pe dreapta…

Miatov a cochetat pentru scurtă vreme cu ideea unei fuziuni cu Vulturii Pădureni, „să trimit nişte juniori acolo să joace, dar când am văzut în ce situaţie e Vulturii, să se strângă cu doar 8 oameni, am renunţat rapid”. FC Auto a aliniat miercuri de la ora 18 în mare majoritate juniori din generaţia 1995 crescuţi în propria pepinieră, cedând cu 4-5 (1-4) într-un joc amical disputat pe teren propriu cu LPS Banatul, echipa campioană naţională de ´94.

Taub şi Leleczi, doi juniori născuţi în 1993 şi testaţi în aceeaşi zi, de la ora 11, într-o selecţionată a vestului ţării la respectiva categorie de vârstă, şi care pierdea sub privirile federalului Cornel Jurcă în faţa lui CSM Lugoj, au evoluat după pauză pentru FC Auto, revigorându-i prestaţia.

Petre Vlătănescu şi Harry Pinzhoffer, antrenorii FC Auto, i-au utilizat la start pe Ilie – Agoston, Nagy, Cine, Cornea – Marius Avădanei, Vlădia, Alexandru Avădanei, Balint – Cicoară, Barb, mai toţi din grupele ´94-´95 ale clubului, dintre care Nicolae Cicoară a reuşit un hat-trick iar Taub un gol. Aşadar doar nume noi la FC Auto, care însă măcar continuă, fie şi ca la… Daciada, vorba lui Miatov, următorul amical fiind programat vineri de la ora 18, în Freidorf, cu Spartak Gottlob.

Nu aceeaşi soartă pare a o avea Vulturii Pădureni, al cărei zbor s-a frânt nu neapărat din motive de efectiv ori financiare, iar FC Politehnica 2002 Timişoara nu va continua nici ea la nivelul eşalonului patru. Cum însă şi Mama Mia Becichierecu Mic şi-a păstrat locul în C5 graţie unei portiţe din regulament în ciuda retrogradării consfiinţite „în iarbă”, trei locuri acontate în competiţia Diviziei D Timiş sunt ca şi eliberate, cu nici zece zile înaintea startului noii campanii, al cărui debut era iniţial programat pentru sâmbătă 13 august, pentru a nu mai spune că şi alte componente ale seriei abia pâlpâie la flacără stinsă, şi anume FC Peciu Nou, care n-a efectuat antrenamente pregătitoare, Unirea Cerneteaz, care abia s-a strâns pentru jocurile amicale, sau Juventus Pişchia, abordând un recent meci de pregătire cu doar 12 jucători, situaţie a alb-negrilor ce spune multe despre întregul eşalon, după un sezon în care deveneau vicecampioni.

O întrebare logică în aceste condiţii, indiferent de argumentele sugerate de AJF Timiş în favoarea menţinerii la 18 a numărului competitoarelor, este de ce se insistă cu forţarea unui format în care destule cluburi ce s-ar putea dovedi a fi de umplutură abia îşi vor trage zilele, ajungându-se din nou la cazurile etapelor de retur din primăvară cu mai multe echipe într-o aceeaşi rundă chinuindu-se să alinieze un unsprezece sau rămânând cu mai puţin de 7 oameni în teren.

Aşa cum s-a activat în 2008-´09 şi 2009-´10, cu câte 16 echipe, într-o formulă mai restrânsă ce s-ar preta circumstanţelor actuale, s-ar putea şi în 2011-´12, fie şi într-un număr impar de competitoare, ceea ce ar implica o etapă de odihnă, pe rând, pentru fiecare echipă. Realist vorbind, şi 14 formaţii s-ar putea dovedi a fi prea multe…

O divizie cât de cât mai competitivă, fie şi în mai puţine echipe, sau una diluată valoric, de ochii lumii? Răspunsul se pare că îl cunoaştem şi sunt voci care atrag atenţia că un club sau două în minus ar implica şi mai puţine… voturi la realegeri, meteahnă încetăţenită la vârful piramidei fotbalului românesc, şi un număr mai redus de brigăzi de arbitri trimise în teritoriu respectiv de observatori, câte doi de partidă începând cu sezonul trecut. Încasări pentru forul judeţean, cheltuieli pentru aceleaşi cluburi tot mai sufocate financiar – şi pentru ce? Pentru un 6-0 practic fără adversar!?

În acest răstimp însă, evident, fondul de jucători este tot mai subţiat iar nivelul lor valoric, pe măsură. Qui bono? Răspunsul nu-i deloc dificil dar ar putea supăra.

Ca înlocuitoare, s-ar înscrie la o adică la cuvânt Real Dragşina, retrogradată în luna iunie din Divizia D Timiş, precum şi cele cu care ar fi ajuns la braţ în Campionatul Judeţean, ca Sânandrei / Teremia Mare şi Informatica, ori Progresul Gătaia, o secondantă din seriile ligii a cincea.

În atare condiţii, cu puţine contracandidate şi pretendente reale, ecuaţia luptei pentru supremaţie se va reduce la un număr de cluburi cât pentru cel mult degetele unei mâini, cu Cosmin Stan încercând la Lugoj ceea ce a ratat de puţin cu Pişchia sau cu CFR Timişoara încercând la rândul ei „varianta Făget”, de a zăbovi doar un sezon în halta Diviziei D. În rest, ex-locul 3 Chişoda? Pobeda? Spartak?

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× opt = 16

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: