Avântul începe de la… 0-1 și are 3 transversale, Pobeda dă lovitura spre final: 1-2

Învinsă la debutul acasă în noul campionat în ceea ce a fost primul joc direct timișean în Seria 8, 1-4 (0-3) cu CSC Ghiroda și Giarmata Vii, Pobeda Star Bîșnov a câștigat în schimb duelul direct din județul nostru programat în etapa a II-a din tur, sâmbătă după-amiază la Periam, unde a scurtcircuitat parcursul bun al Avântului: 1-2 (0-1).

Și a făcut-o de la prima strigare, încă din primele secunde de joc, în urma unei degajări a fundașului Miculescu, la care Viașu a ieșit greșit iar ”vulopiul” Marco Enciu a fructificat oportunitatea ivită, deschizând scorul în primul minut: 0-1.

Pe val după un început foarte bun de sezon, cu triumfuri în Cupa României, 3-2 tocmai cu Pobeda luna trecută în turul I și 3-1 miercuri tot acasă cu cei din Pecica, dar și cu un debut victorios în campionat, 2-3 de la 2-0 la pauză pentru nou-promovata ACB Ineu weekend-ul trecut în județul Arad, Avântul Periam s-a văzut nevoită să alerge din nou după egalare și pe propriul teren, misiune îngreunată de opoziția… transversalei porții lui Stoianov.

Salvat sâmbătă de nu mai puțin de 3 ori de transversală la mingile expediate de Sîntean, Kuhn și Viașu, tot atâtea motive de mâhnire pentru antrenorul gazdelor, Sorin Bălu.

Amfitrioni salvați la rândul lor de barele laterale la baloanele trimise de același Enciu în minutul 30 dar și Caius Lungu în minutul 58.

La finele sfertului de oră după pauză a venit însă și egalarea, în urma unei faze fixe, lovitura de colț executată de Viașu și respinsă de Pobeda fiind fructificată de Bogdan David: 1-1.

Va răsturna Avântul din nou scorul?

Cu un lot restrâns, sau ”cu grădinița după el”, cum s-a referit Bălu la efectivul Avântului înaintea startului în campionat, gazdele din Periam au cedat spre final tot în urma unei faze fixe, avându-i protagoniști pe 2 componenți experimentați ai ”bulgarilor”, cornerul executat de antrenorul-jucător Daniel Vasilcin, intrat la mijlocul părții secunde, fiind fructificat cu capul de fundașul Eugen Miculescu: 1-2 (0-1).

”Un rezultat mincinos, altfel sunt mulțumit de jocul echipei. N-a fost atât de proaspătă dat fiind că miercuri am jucat în Cupa României și am făcut un efort foarte mare. Și un 11 metri clar ca lumina zilei, neacordat! A dat corner și cu asta am spus totul”, a oftat Sorin Bălu, tare dezamăgit de deznodământul partidei.

Una înaintea căreia Pobeda n-a avut de jucat peste săptămână un meci oficial, cei din Dudeștii Vechi tranșând așadar în deplasare duelul direct al timișenelor elevate pe rând din Divizia ”D”, în 2020 și 2021 ”bulgarii”, după sezoane incomplete în urmă cu 2 ani respectiv ”Daciada pe Repede Înainte Stupid-19” în 2020/1. Este deja al treilea sezon al Avâtnului în Liga 3, al doilea pentru Pobeda. Din partea căreia Daniel Vasilcin a semnalat că ”a fost un meci frumos, un adevărat derby. Oricine putea câștiga. Din fericire am câștigat noi, după un joc spectaculos, cu 5 bare și 4 goluri, la care noi am contribuit cu două goluri și două bare”.

Pobeda de la un eșec pe teren propriu la un succes în deplasare, Avântul în sens invers. În etapa a III-a, Pobeda acasă cu Crișul, Avântul la Ghiroda. Rezultatele rundei cu 3 victorii în deplasare, un rezultat de egalitate și triumful Șoimilor Lipova cu 4-1 la Sânicolaul Mic cu ghirozenii, pe coloana clasamentelor și programului viitor.

*

Avântul Periam: Voinea – Siminiceanu, Bogdan David, Mureșan, Bot (minutul 85, Popescu), Kuhn (75, Toma), Oancia, Gașpar, Viașu, Mitre (80, Pițuc), Cîmpean.

Rezerve: Burtic – Prața.

Pobeda Star Bîșnov: Stoianov – Bîrloveanu, Miculescu, Cochințu, Angheli (minutul 70, Vegh), Briciu, Lungu, Sebastian Budur (65, Vasilcin), Paunchici, Enciu, Grigore (58, Vincu).

Rezerve: Jurca – Solomon, Boboiciov, Ghiuruțan, Gînju, D. Bălace.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 8 = zero

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: