Avântul Periam, cea mai vrednică grupare timișeană din Liga 3 la reunirea lotului. Ghiroda și Giarmata Vii tot săptămâna aceasta, Phoenix Buziaș lunea viitoare, Pobeda cu semnul întrebării

CS Avântul Periam, penultima clasată după cele 15 etape din sezonul regulat de toamnă al Seriei 8 în eșalonul terț, este prima grupare timișeană din Liga 3 care să înceapă pregătirile de iarnă în noul an 2023, reunirea alb-albaștrilor fiind programată luni 16 ianuarie în localitate, iar tot săptămâna aceasta și cea a lotului galben-albaștrilor de la CSC Ghiroda și Giarmata Vii, cei mai bine clasați dintre timișeni înaintea celor 3 runde rămase de disputat în retur, pe podium, la 3 puncte în urma liderului din Reșița.

Campionatul ligii a III-a se va relua peste aproape două luni, la încheierea primei decade din martie, programând încă 3 etape din retur și cele pe grupe valorice – play-off și cea a ocupantelor locurilor 5-10, iar una dintre formațiile din zona play-out, la a treia sa campanie în Serie 8, CS Avântul Periam, se reunește sub comanda antrenorului Răzvan Leucă luni 16 ianuarie, pe plan local.

Fără Bogdan David și Bogdan Siminiceanu – plecați, la rubrica sosiri înscriindu-se momentan Cosmin Mânecan (CS Comloșu Mare), Alex Baranyi și Dănuț Bilia – ambii de la CS Unirea Tomnatic), cărora li se vor adăuga încă 3 jucători a căror identitate n-a fost divulgată de clubul Avântul.

Programul jocurilor amicale prevede un meci deja sâmbătă, în 21 ianuarie 2023, cu LPS Banatul Timișoara, iar ulterior, pe 28 ale lunii cu Politehnica, în 4 februarie cu UTA U19, cu CSC Dumbrăvița în 7.02, cu Timișul Șag în 11.02, cu Cocoșul Orțișoara în 18.02, în 25.02 cu Viitorul Arad iar în 4 martie cu Plavii Delia Sâmpetru Mare.   

CSC Ghiroda și Giarmata Vii, a treia în clasamentul seriei, a programat reunirea lotului pentru 19 ianuarie, în localitate, urmând ca în perioada 4-11 februarie să deruleze un cantonament la Poiana Brașov.

Petrișor Jichici și Demetris Cristodulo sunt înscriși la capitolul despărțiri, programul jocurilor de verificare ale elevilor lui Sorin Bălu prevăzând următoarele date: 21 ianuarie cu OFK Vrsac, 28.01 cu CSC Moșnița Nouă, 31.01 cu Sânandrei-Carani, 10.02  cu CSM Lugoj, 15.02 cu CSC Dumbrăvița, 18.02 cu Ripensia Timișoara, 21.02 cu Progresul Pecica si Corvinul 1921 Hunedoara, 24.02 cu CSM Deva, 28.02 cu Phoenix Buziaș și 3 martie cu AS Recaș.

Nou-promovata Phoenix Buziaș, a șaptea în ierarhie, își reunește lotul pe 23 ianuarie în localitate, iar în intervalul 2-11 februarie va desfășura un cantonament pe plan local.

Rafael Hrudei, Roberto Artimon, Andrei Popovici, Robert Stemate și Denis Giurgiu nu vor mai continua cu galben-albaștrii și în sezonul de primăvară, la veniri înscriindu-se deocamdată la cuvânt Cristian Pădurariu, ”repatriat” din Italia, și Sergiu Românu (Șoimii Lipova).

Partidele amicale din program, cu Politehnica U17 și U19, cu Politehnica Timișoara, CSM Reșița, Ripensia, CSM Deva și Corvinul Hunedoara.

În ceea ce-i privește pe ocupanții locului 5, cei de la Pobeda Star Bișnov, data întrunirii ”bulgarilor” este momentan incertă.

Antrenorul-jucător Daniel Vasilcin a ținut să sublinieze că ”echipa este din anul 1927 și vreau să știe toată lumea că nu se va desființa și nu va retrograda, ci vom continua la Dudeștii Vechi cu jucători tineri, pe care îi avem din localitate și sunt dornici de afirmare.”

Au plecat la alte echipe: Caius Lungu (Ripensia), Raul Briciu (Timișul Șag), Denis Angheli și Marco Enciu (la Șoimii Lipova) și Răzvan Solomon (Cocoșul Orțișoara). Și mai sunt pe picior de plecare Rareș Bîrloveanu. Eugen Miculescu și Raul Cochințu.

Ultimele rezultate din toamnă în C8 și programul primei runde din 10-11 martie 2023, pe coloana clasamentelor secțiunii Fotbal.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua + = 12

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: