Avântul Periam nu strică Progresului repetiţia la Pecica pentru primirea lui Hermannstadt: 3-0 (1-0)

Alunecată săptămâna trecută în jumătatea a doua a ierarhiei, chiar la finele turului, Progresul Pecica a răsuflat uşurată că a scăpat de „seria de foc” FC Bihor – Politehnica – Şoimii Lipova, dar a şi suflat în iaurt astăzi de la ora 15 la startul returului Ligii 3, acasă cu „vecinii” şi la propriu şi la figurat de pe locul ierarhic imediat inferior, timişeni ai Periamului cu 4 puncte în urmă de care arădenii s-au desprins în prima oră de joc, ba chiar revenind pe final „pe plus” în ceea ce priveşte golaverajul: 3-0 (1-0) cu Avântul. 

Trecuseră ceva săptămâni de când, imediat în urma debutului la Pecica în grupele Cupei României, 1-2 cu Petrolul Ploieşti pe 27 septembrie – pe-atunci prim eşec al arădenilor după un imbatabil parcurs în primele 5 etape de campionat, Progresul n-a mai semnat vreo victorie, dimpotrivă, prelungindu-se seria insucceselor în întâlniri deloc oarecare, 3-1 la Carani pentru Phoenix Buziaş, 1-1 acasă cu Şoimii Lipova, acel 5-0 mult prea aspru în Timişoara cu Politehnica şi din nou remiză pe teren propriu şi cu liderul FC Bihor – scăpat cu faţa curată, 2-2 (1-0), aşa încât situaţia trebuia adresată şi… redresată.

Ceea ce galben-albaştrii lui Stupar au şi reuşit, conturând totodată cel mai detaşat triumf al lor în noul campionat, tot cu 3 goluri marcate dar niciunul primit, după ce în primele 5 runde învingeau prin a înscrie de câte 3 ori şi la Periam, cu 3-2, şi la Socodor cu 3-1, precum şi pe „Progresul” împotriva nou-promovaţilor Peciului Nou, tot cu 3-1.

Un pas înainte la revederea cu Avântul, căruia i-a administrat tot 3 „boabe” şi i-a frânt seria de 3 victorii, lăsându-l în urmă la 7 puncte, nu doar un pas înainte dar şi o treaptă urcată de pecicani din nou în prima jumătate a clasamentului, la numai şi numai două puncte de a doua clasată, „Poli”, vizitatoare a vestului arădean abia în miez de martie 2024.

Astăzi s-au întâlnit cele mai… „vestice” formaţii ale Seriei 8 – vestică, iar localnicii mai bine clasaţi, deşi cu toate dificultăţile lor în urma abrazivelor întâlniri cu „Poli” şi FC Bihor, au fructificat avantajul terenului propriu şi plusul valoric în faţa celei de-a şaptea clasate, care n-a „stricat repetiţia” Progresului înaintea primirii prim-divizionarei Hermannstadt miercuri de la ora 14 în etapa a II-a a grupelor Cupei României.

Pecicanii au închis astfel un cerc ce începea a se contura odată cu primul eşec stagional, acel 1-2 acasă tot în Cupa României cu o trupă a SuperLigii, la doar 4 zile după victoriosul 3-1 cu „verzii” Peciului, înfrângere cu petroliştii ce aducea un „careu” al apariţiilor fără succes în C8, serie întreruptă la ţanc, înaintea unei alte reprezentaţii acasă cu o formaţie a elitei.

În faţa cărei elite arădenii au rămas verticali prin a ţine la dreptul de organizare pe teren propriu a întâlnirilor, repetând în consecinţă cu folos, pe seama Avântului Periam, depăşit în minutul 25, atunci când, lansat pe stânga de Fred Nortey, Samir Borcea a intrat în careu şi a înscris şutând la colţul lung după ce a mai depăşit un alb-negru, 1-0 ricoşând din bară.

Marcator devenit servant puţin înaintea pauzei pe adresa lui Luca Bodri, atât de aproape de 2-0 şi atât de inexact la finalizare, mai precis fiind veteranul Arsene de la distanţă, dintr-o fază fixă tot în ultimele minute ale mitanului, ochind bara porţii lui Gârlea.

Scăpat doar temporar cu faţa curată, până în primul sfert de oră al părţii secunde, atunci când, şi cu Adamcsik de la pauză în locul lui Bănăţan, arădenii s-au desprins graţie aceluiaşi Borcea, „croşetând” pe stânga şi servindu-l pe Mirel Arsene, care n-a iertat din careu: 2-0.

Borcea, unul dintre tinerii Progresului, din generaţia 2004, într-un „11” cu câte 2 componenţi de 2000, 2001 respectiv 2004, dar şi câte unul de 2003 ba chiar 2007, juniorul Mario Salka, iar la finalizare veteranul din generaţia 1989.

La care timişenii i-au introdus pe Budur şi Spulber în locul lui Filip şi Mînecan, însă tot Borcea a fost mai incisiv dar şi imprecis din careul bănăţenilor, după ce şi Capătă intra în locul lui Luca Bodri, modificare completată de o dublă schimbare, ieşind juniorul Salka şi marcatorul co-autor Borcea, intrând Toma Bodri şi Novac. Rapid implicat în ofensivă cu un şut de la marginea careului, obţinând un corner.

Avântul a mai apelat la 2 jucători, Praţa şi Gălățan, pentru ultimul sfert de oră în locul lui Viaşu respectiv Baranyi, însă experimentatul Bogdan Bozian, antrenor secund schimbându-l pe Aldan, a avut un impact imediat asupra finalului de meci, marcator la a doua tentativă, 3-0 în minutul 83 de la marginea careului. 

Cel mai vârstnic component al localnicilor punând cireaşa pe tort şi aplicând Avântului a treia corecţie la 3 goluri deficit, după cele de la Peciu Nou respectiv Periam, cu Politehnica. 

Iar după cele 4 întâlniri la rând cu arădenele, primele 3 – câştigate, nu şi astăzi, timişenii pot aştepta sosirea Peciului Nou, după care ieşirea la Carani. Rezultatele unei runde a X-a în care scorul de pe „Progresul” a fost cel mai clar favorabil echipelor gazdă, pe coloana clasamentelor la zi şi a programului viitor din secţiunea Fotbal. 

Cât despre pecicani, pot spera la şi mai bine în campionat, la Ineu şi acasă cu Gloria Cermei în următoarele runde. 

*

ACS Progresul Pecica: Zamfir – Mario Salka (minutul 64, Toma Bodri), Wild, Aldan (75, Bozian), Fred Nortey – Arsene, Moraru – Răchită, Luca Bodri (60, Capătă), Bănăţan (46, Adamcsik) – Borcea (64, Novac).

Rezerve: Burtic – Gomboş, Bălaşa, Matyus. 

Antrenori: Dan Stupar şi secundul Bogdan Bozian.

CS Avântul Periam: Gârlea – Baeram, Rareş Mureşan, A. Popescu, Mager (85, Dobricean) – Oancia – cpt., Mânecan (59, Spulber) – Filip (59, Budur), Ştefanciuc, Viaşu (75, Praţa), Baranyi (75, Gălăţan). 

Rezerve: Antonescu – Kuhn, Bot. Cochinţu.

Antrenor: Răzvan Leucă.

Arbitri: Leopold Herczeg – Bumb (ambii din Băcia / jud. Hunedoara), Spătar (Sibiu). Trimişi FRF:  Nistoran (Reşiţa) şi Popescu (Târgu Jiu).

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte − = 4

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: