Avântul Periam – Phoenix Buziaș 2-1 (1-1). Petruescu: ”Filmarea va fi trimisă la CCA. Dacă au greșit, să plătească”

Început de decembrie, sfârșit al sezonului de toamnă în Liga 3, propunând în etapa a XV-a din Seria 8 și un ultim duel timișean în 2022, adjudecat la potou de localnicii care astfel au scăpat de ”lanterna roșie”, pasată în păstrare sub brad cermeienilor, gazdele apropiindu-se totodată la numai două puncte de învinșii lor nou-promovați, pe care i-au blocat în careul codașelor: CS Avântul Periam – CS Phoenix Buziaș 2-1 (1-1).

Avântul a egalat-o în schimb pe Phoenix la capitolul victorii, câte 3 în primele 15 etape, astăzi de la ora 14 gazdele deschizând foarte repede scorul în urma unei faze fixe și smulgând toate punctele la mustață, în penultimul meci acasă în sezonul regulat, ultimul fiind tocmai cu CSM Reșița. 

În fața a circa 150 de spectatori, pe un teren moale și un timp noros, amfitrionii au deschis scorul deja în minutul 3, atunci când Ralf Kuhn a executat scurt un corner, lui Andrei Sîntean, care, de la 25 de metri, din lateral, din unghi, l-a învins pe portarul Cuzmanovici.

În minutul 28 oaspeții au egalat după ce Birău l-a deschis în adâncime pe Mario Petruș iar acesta a înscris cu latul din careul mare: 1-1.

La reluare, după ce Avântul a efectuat o modificare, Claudiu Matiș a fost eliminat de la Phoenix în minutul 50 pentru două cartonașe galbene într-un minut, după ce îl lua la întrebări pe arbitru, ”de ce nu îi sancționezi și pe ceilalți, nu doar împotriva noastră?” 

Două ”galbene” lui Matiș, două transversale ale gazdelor în minutele 56 și 63, autor Cristian Mitre cu șuturi din afara careului de 16 metri. Și Andrei Sîntean l-a imitat 10 minute mai târziu, dar în bara laterală.

După care și gazdele au rămas în 10 jucători, Bogdan Siminiceanu fiind avertizat pentru a doua oară cu cartonașul galben. Chiar și așa, codașa a alergat după golul victoriei și a scăpat de locul 10 în minutul 90, când șutul lui Sîntean în diagonală de la 20 de metri lateral stânga a fost deviat cu latul de la 2 metri de Andrei Viașu. Mare bucurie în colectivul Avântului, descumpănire la vizitatori.

Ovidiu Cristian Prața, juniorul înlocuit în minutul 65 la cei din Periam, a spus: ”Sunt bucuros că am terminat cu o victorie acasă în acest an. Prima repriză a fost mai echilibrată. Repriza a doua, după părerea mea, a fost dominată de noi, drept dovadă am dat trei bare și un gol, plus alte ocazii mari. Despre arbitraj, eu nu pot spune nimic; au fost greșeli de ambele părți, noi am avut și un 11 metri la Sîntean, în minutul 75, când arbitrul nu a văzut.”

Cosmin Petruescu, antrenor al celor din Buziaș, a declarat: ”Un meci frumos, cu ritm, cu ocazii la ambele porți, meci care se putea încheia cu orice rezultat. Dar astăzi consider că a fost viciere de rezultat, prin deciziile pe care le-a luat arbitrul de perspectivă cu ghilimelele de rigoare Andrei Gabriel Fodor din Deva, care cred că a venit direct de la Campionatul Mondial din Qatar. Nu am obișnuit să comentez arbitrajele de până acum, deși au fost greșeli împotriva noastră, dar le-am luat ca atare. În schimb ce am văzut astăzi, rar mi-a fost dat să văd pe un teren de fotbal, mai ales la acest nivel. Dacă o singură greșeală este în favoarea echipei mele, eu îmi cer scuze public. Îi felicit pe cei de la Periam, antrenori, jucători și conducători pentru victoria de astăzi, și nu doresc prin declarațiile mele să le diminuez din merite. Jocul a fost filmat, cu siguranță fazele încriminate de noi vor fi trimise la CCA. Dacă au greșit, să plătească. Noi am plătit cu înfrângerea.”

Rezultatele etapei a 15-a și programul celei de-a 16-a, din martie, pe coloana clasamentelor la zi.

*

Periam: 12. Paul Lucian Burtic – 20. Valeriu Mager, 18. Bogdan Siminiceanu, 3. Rareș Constantin Mureșan, 15. Ralf Kuhn – 6. Cristian Mitre, 4. Ovidiu Octavian Oancia (cpt), 19. Andrei Șîntean, – 10. Alexandru Ionuț Gașpar, Gălățan – 8. Ovidiu Cristian Prața.

Schimbări: Gălățan în minutul 46 cu Bot; Prața (min. 65) cu David; Kuhn (min. 76) cu Viașu și Gașpar (min. 90) cu Popescu.

Antrenor: Răzvan Leucă.

Rezerve la start: 30. Orlando Mihai, 14. Ionuț Bîlc, 21. Ionuț Ologu.

Buziaș: 1. Mario Cuzmanovici – 4. Andrei Rus, 23. Robert Artimon, 14. Paul Bogdan Nicolescu, 3. Andrei Popescu – 7. Mario Petruș, 6. Marius Musteța – 10. Alex Daniel Birău (cpt), 92. Sorin Avramescu, 9. Andrei Chistrugă, 13. Claudiu Matiș.

Schimbări: Petruș în minutul 71 cu Stemate, Artimon, Rus și Avrămescu în minutul 79 cu  Mircea, Marian Musteța și Ferțu, iar Birău (min. 86) cu Țugui.

Antrenor: Cosmin Petruescu.

Rezerve la start: 26. Eduard Marinca, 22. Carlos Butar, 21. Rafael Hrudei, 5. Andrei Horcea, 8. Bogdan Ferțu. Au lipsit Antonel Marc Lupu (suspendat) și Daniel Filip (accidentat), de la jocul cu Ineu.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt − = 1

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: