Avântul Periam răstoarnă scorul în ultima jumătate de oră pe terenul nou-promovatei. Bălu: „Ne-am trezit la 2-0”

CS Avântul Periam a început cu dreptul noul campionat al Ligii 3, învingând la Ineu după ce arădenii promovaţi din eşalonul 4 s-au desprins cu goluri în fiecare repriză. Nevoit să schimbe încă de la mijlocul primei părți, datorită accidentării lui Popa, Sorin Bălu a mai efectuat o înlocuire și spre mijlocul celei secunde, ulterior bănățenii răsturnând scorul de la 2-0: ACB Ineu – CS Avântul Periam 2-3 (1-0).

Noul sezon în Seria 8 a fost inaugurat vineri seară de la ora 18 cu 3 întâlniri, inclusiv cea de pe terenul nou-promovatei arădene din Ineu, iar toate partidele s-au încheiat cu victorii ale oaspeților, ultimele două meciuri ale etapei I urmând a se juca sâmbătă seară.

La Ineu, gazdele au deschis scorul și au stabilit scorul pauzei, dublându-și apoi avantajul în primul sfert de oră al părții secunde, dar ultimele 30 de minute au adus o mult mai mare eficiență din partea timișenilor, care au înscris chiar de 3 ori.

Pornind astfel cu dreptul, ceea ce nu neapărat surprinde prin prisma anului 2022 în general bun al Avântului, de când Sorin Bălu a preluat banca tehnică, deși datele statistice ale glasului cifrelor, semnalând startul ratat al celor din Periam în vara trecută, puteau sugera și altceva la debut. Un debut în cel de-al 3-lea sezon consecutiv al timișenilor în Liga 3.

Într-adevăr, Avântul începea cum nu se poate mai rău campionatul trecut, 0-6 la Periam cu CSC Dumbrăvița, reabilitându-se oarecum parțial în etapa a II-a, la prima deplasare, tot în județul Arad, printr-o remiză la Pecica, 1-1. De astă dată, cu Bălu la cârmă, Avântul a învins în județul vecin la nord, însă doar după ce a ratat suficient și s-a văzut condusă.

Căci gazdele au deschis scorul în minutul 20 prin Banam Ngonzo, contrar cursului jocului, iar colac peste pupăză Popa s-a accidentat în minutul 22 si a fost înlocuit cu Siminiceanu.

Iar cei care aveau să înscrie din nou au fost tot arădenii nou-promovați, și după pauză, când au dublat avantajul la opt minute de la reluarea partidei, prin fundașul Baptiste Mendy, cu capul, din apropiere: 2-0.

O nouă schimbare efectuată în 11-le oaspeților, iesind Kuhn, înlocuit cu Viașu, a schimbat mersul jocului în bine pentru vizitatori, iar impactul a fost rapid, tocmai Andrei Viașu fiind în minutul 65 la pupitrul unei faze fixe, lovitură de colț respinsă de portar până la Bogdan, care a redus din diferență: 2-1.

Avântul reintra în joc.

Iar puțin mai apoi arbitrul acorda o lovitură de la 11 metri pentru henț în careu, Andrei Sîntean egalând de la punctul cu var: 2-2.

Și va fi 2-3 în minutul 78, când Raul Gălățan a fost găsit de portarul Voinea iar cursa lui de peste 30 de metri a fost încununată cu succes: 2-3.

De la extaz la agonie, trei minute mai târziu autorul golului fiind eliminat pentru un fault tare. Dar chiar și așa, în inferioritate numerică, Avântul s-ar fi putut desprinde cu 5 minute înainte de final, când șutul lui Oancia de la 25 de metri a nimerit transversala. 

Trei goluri, suficient în deplasare pentru 3 puncte. Fie și cu emoții, după ce Avântul a început campionatul din… repriza a II-a a etapei de debut. Până la cea viitoare, și un meci eliminatoriu în Cupa României.

Altfel, nu poate fi trecut cu vederea contrastul între optimismul disproporționat din studiourile fotbalului nostru cel de toate zilele în urma unor succese internaționale totuși minore la Stavanger și împotriva unei formații din Maribor, așadar cu oponenți din Norvegia și Slovenia, de parcă s-ar fi obținut calificări în grupele UEFA Europa League, pentru a nu mai pomeni despre Champions League, și nu doar în Conference League, și realitățile inconvenabile de la firul ierbii în bătătura fotbalului divizionar, de exemplu în sensul că golurile acasă ale unei nou-promovate din liga a patra au fost semnate de jucători străini. La acest nivel. Spune ceva.

Rezultatele, clasamentul și programul viitor, pe coloana ierarhiilor secțiunii Fotbal.

Sorin Bălu ne-a spus că ”a fost un joc ca de început de campionat. Am avut 5 ocazii imense și ne-am trezit conduși la pauză, chiar nu îmi venea să cred. Ne-am trezit la 2-0 și am început galopul de sănătate, reușit în cele din urmă, și am câștigat meritat. În special merită lăudați acești copii care nu s-au speriat, au arătat caracter, determinare, până la urmă putere de revenire. Marti jucăm acasă  în Cupă cu Pecica”.  

*

ACB Ineu: Merșca –  Varga, Mendy, Șerban, Hulbăr – Zdrențan – Voștinar, Ntchinda, Jurj, Florea – Banam.

Antrenor: Cristian Sculici.

Rezerve la start: Tulcan – Codrea, Nica, Spătaru, Wilmer, Hada, Răsvanță, Dan Mâneran, Toure.

Avântul Periam: Voinea – Radu Popa (min. 20, Siminiceanu), David, Mureșan – Oancia, Mitre – Kuhn (min. 62, Viașu), Gașpar (min. 85, Toma), Bot – Gălățan, Sîntean.

Antrenor: Sorin Bălu

Rezerve: Burtic – Prața.

Arbitri: Andrei Fodor (Deva) – Marius Matica, Cătălin Urs (ambii din Oradea). Observatori FRF: Dan Miholcea (Bocşa), Petru Boroș (Oradea)

 

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei + = 12

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: