Avântul Periam salvează onoarea Timișului în Cupa României, Dumbrăvița și Ghiroda eliminate

O divizionară C timișeană a obținut calificarea în faza următoare a ediției 2021/2 în Cupa României, altele fiind în schimb eliminate.

Avântul Periam – Progresul Pecica 2-1 (1-0)

Fără patru titulari, Gaşpar, Poparadu, Andrei Chistrugă şi Robert Artimon, elevii antrenorului-jucător Cosmin Mânecan merg mai departe în Cupa României grație victoriei în fata echipei din Pecica, una cu mulţi jucători timişeni și un nou antrenor experimentat, Sorin Bălu.

După ce în minutul 13 a greşit de puţin ţinta şutând milimetric dintr-o lovitură liberă de la 16 metri pe lângă stâlpul din dreapta portarului, patru minute mai târziu acelaşi Răzvan Trandu a executat imparabil o lovitură liberă de la circa 20 de metri, direct aproape de vinclu, în dreapta portarului: 1-0. 

După pauză, la numai 3 minute, Podină a avansat pe dreapta și a centrat pe jos, Ovidiu Oancia șutând spre vinclu de la 15 metri, perpendicular pe buturi: 1-1.

Un contraatac purtat de Mager în minutul 70 a adus calificarea Avântului în faza următoare a Cupei României, pasa pe adresa noului intrat Andrei Viaşu fiind fructificată cu sânge rece de juniorul din generația 2004 în fața portarului Zamfir. 

Avântul Periam: Iordache – Siminiceanu, Petric, Mureșan, Mager – Viașu (min. 83, Tamaş), Trandu, Olteanu (min. 75, Toma, Periat – Gălățan, Buzdugan (min. 83, Ologu).

Antrenor principal: Cosmin Mânecan.

Rezerve: Holca – Ologu, Toma, Tamaș, Poparadu, Cosmin Mînecan, Ciobănică. 

Progresul Pecica: Zamfir – Tambor, Telescu, Wild, Podină – Ștefan, Oancia, Saizu, Onișor – Enciu, Capătă.

Antrenor principal: Sorin Bălu.

Rezerve la start: Iosub – Arsene, Gabor, Ţugulescu, Moraru, Răchită, Graure, Bănățan.

Au arbitrat: Boldea (Alba iulia) – Svatsinka şi Toader (ambii din Reşiţa). Observator: Copăceanu (Reşiţa).

Cosmin Manecan a spus: ”Am întâlnit o echipă bună şi experimentată, şi cu un antrenor foarte bun, cu mulţi jucători din zona noastră care ne-au dat de furcă. Sunt bucuros că am reuşit o victorie frumoasă şi totodată calificarea mai departe în Cupă! Toţi jucătorii şi-au adus aportul la această victorie, chiar au jucat cu mare voinţă de luptă pe o căldură insuportabilă, joc pentru care merită felicitaţi.”

*

Progresul Ezeriş – CSC Ghiroda şi Giarmata Vii 2-1 (1-0).

Aceeași evoluție a scorului, același rezultat, același deznodământ și în județul vecin la sud. Au marcat: Takenori Kawagoe (min. 14) și Rafael Hrudei (min. 78, din lovitură de la 11 metri), respectiv Cosmin Mancaș (min. 61).

Răzvan Leucă a explicat că ”am jucat pe un teren foarte prost și din păcate atitudinea noastră a fost aidoma terenului de joc…”

Oaspeții au început cu 11-le: Miklos – Stupu, Rosuş, Hecsko, Coroiu, Precup, Mancaş, Jichici, Cluci, Românu, Bădăuţă.

Au mai jucat: Grancea, Cochinţu, Hisein şi Paunchici.

CSC Dumbrăviţa – Şoimii Lipova 0-1 (0-0)

Cu câte două pauze de hidratare pe repriză, echipele au depus eforturi considerabile în condițiile vremii călduroase.

Gol marcat de gazde în minutul 23, după un corner respins în calea lui Tismonar, care a înscris dar reușita a fost anulată pentru ofsaid.

La reluarea jocului, fazele de poartă au lipsit iar căldura şi-a pus amprenta pe evoluțiile echipelor. În cele din urmă oaspeţii au reuşit golul calificării în minutul 68, prin Andrei Gavrilă.

Ultimele 13 minute, cu tot cu prelungiri, au oferit cu totul altceva, gazdele forţând egalarea şi – de ce nu!? – victoria. Au ratat prin Martinov (min. 83), Paulevici (min. 85) şi cea mai mare ocazie de egalare (min. 90+1), după cornerul lui Maric, Zurbagiu trimițând cu capul din 6 metri sub transversală, dar portarul a deturnat mingea în corner…

CSC Dumbrăvița: Trifon – Maric, Bura-Kot, Bain, Motreanu (min. 75, Pituc) – Zurbagiu (cpt.), Gologan – Tismonar (min. 75, Dobie), Martinov (min. 80, Berivoiescu), Ghinescu (min. 75, Bodri) – Paulevici. 

Antrenor principal: Cosmin Stan.

Rezerve: Ciui, David, Andrei. 

Șoimii Lipova: Buta – Gherasim, Nicolescu, Abel Popa, Polgar – Bodri, Suslak, Gavrilă – Ban, Trabalka, Filimon.

Antrenor principal: Flavius Sabău.

Rezerve la start: Iliescu – Stoin, Hațegan, Ciubăncan, Abrudan, Salhi, Brad, And. Rusu. 

Au arbitrat: Pal – Matica și Zifceac (toţi trei din Oradea); observator Burtea (Reşiţa).

Cosmin Stan a declarat: „A fost un meci echilibrat, cu destul de multe faze periculoase, în care, totuși, căldura și-a pus amprenta pe joc. Au avut, cum era de așteptat, un plus de maturitate, fiind echipa campioană și cu un lot în mare parte păstrat. Noi am jucat cu un ușor trac, am preferat de multe ori varianta simplă a unor mingi lungi, în loc sa pasăm pe jos. Venim după o perioadă intensă de pregatire, cu amicaluri puternice, urmeaza încă unul cu Periam, sâmbătă, iar in săptamâna premergatoare primei etape de campionat vom mai disputa un amical mai lejer. Mai așteptam un jucător care să se alăture lotului, chiar de mâine, pe mijlocasul Vlad Degău.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 × = douazeci sapte

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: