Avântul Periam trece Frontiera la Curtici și se apropie la un punct de arădeni: 1-2 (0-0) de la 1-0 înaintea ultimului sfert de oră

”Lanterna roșie” CS Avântul Periam a răsturnat în această seară la potou soarta jocului direct de la Curtici al ultimelor două clasate în faza play-out din seria vestică în Liga 3, timișenii învingându-i pe arădeni și apropiindu-se la doar un punct de penultimii clasați.

CS Avântul Periam: 4 succese la rând, 3 ”afară”, la Chișineu Criș, Cermei și Curtici, cu 0-1, 1-3 și 1-2

Tare greu i-a fost Avântului să semneze prima victorie în acest campionat, abia în etapa a 18-a, ultima a returului în sezonul regular, dar de-atunci nu s-a mai abătut de la traseul victorios, patru succese în patru apariții, a treia oară în deplasare în județul Arad. Astăzi de la ora 17, în etapa a III-a din cele 10 în faza play-out a locurilor 5-9 în Seria 8, rundă de la mijlocul turului, Avântul Periam a răsturnat scorul în ultimul sfert de oră, deznodământ prin care ultima clasată s-a apropiat la un punct de învinsa sa, penultima clasată.

Miza e clar definită, evitarea ultimului loc, poziția 9, de retrogradare, ocupată actualmente tot de Avântul, cu bilanțul 3 3 0 0 6-2 în play-out și 14 puncte, Frontiera având bilanțul 2 0 1 1 2-3, cu 15 puncte. Codașe în urma trioului Progresul Pecica, deținând 22 de puncte, Pobeda Star Bîșnov, cu 20 după surclasarea cu 6-1 (3-0) a Progresului în această seară, și Gloria Cermei, cu 19 puncte. 

Ce urmează în etapa a patra, de Paști? Frontiera vineri de la ora 17 la Pecica, rundă în care Avântul Periam va sta, în așteptarea primirii Progresului Pecica, după Paști.

Până atunci însă, savurarea unui triumf semnat prin golurile lui Laurențiu Telescu în minutul 77 și al rezervei Gălățan după minutul 90, primul cu o lovitură de cap, din centrarea lui Kuhn – intrat din minutul 60, cel de-al doilea cu piciorul la finele unei acțiuni individuale a lui Gașpar, generată din zona centrală, driblând 2 oponenți în lateral și centrând în careu: 1-2. 

Bănățeni victorioși după ce penultimii clasați deschideau scorul la finele primei ore de joc a unui meci foarte viu disputat, pe ploaie în marea majoritate a timpului. 

S-au scuturat norii de primăvară dar și barele, a porții timișenilor la scorul de 0-0, a porții gazdelor la scorul de 1-0 pentru Frontiera.

Care, înaintea deschiderii scorului, a scăpat basma curată imediat după pauză la două mari oportunități ale lui Gălățan, în minutele 46 și 49, surprinzându-și oponenții după ce era introdus la pauză de antrenorul Sorin Bălu, parte a unei duble schimbări după 45 de minute.

Frontiera avea a marca totuși prima, 1-0 la care Mânecan a trimis în bară iar balonul ricoșat a fost reluat în plasă de Radu Popa, fără însă ca arbitrul să valideze golul egalizator. 

Telescu avea totuși să egaleze iar Frontiera a fost cea care a irosit o uriașă ocazie la 1-1, însă cum ocaziile se răzbună, Gălățan a dat lovitura în cele din urmă. Ratări la începutul reprizei secunde, gol al victoriei la finele mitanului. De fapt, Gălățan era unicul titular al meciului precedent înlocuit astăzi în 11-le de start, cu Popa, introducerea lui Gălățan de la pauză având un efect pozitiv în economia jocului bănățenilor.

În orice caz, Avântul le-a luat la rând pe arădene cu începere din 26 martie, învingând în deplasare atât la Chișineu Criș, cât și la Cermei și Curtici. Bălu a dat avânt Periamului. 

”Un joc plăcut, superb chiar, dominat în primele 20 de minute de echipa noastră, partea a doua a primei reprize de cître gazdele noastre. A doua repriză a fost la fel, destul de echilibrată. cu un plus pentru noi, chiar dacă gazdele au avut ocaziile lor mari. A fost chiar extraordinar, cu bare de ambele părți, cu un joc viu disputat, cu mari ocazii, dar victoria noastră e cred meritată”, a spus antrenorul principal al Avântului, Sorin Bălu.

Care a apelat astăzi la Rădulescu – David, Telescu, Mureșan – Mager (46, Siminiceanu), Mânecan, Poparadu, Gașpar, Bot (60, Kuhn) – Popa, Toma (46, Gălățan).   

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu + = 4

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: