Babă știrbă Liga 2: al doilea loc de promovare în Liga 1, decis în fotbalul mioritic la Ghermănești. Sepsi ca și Juventus, la un an după sosirea din Liga 3

ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a promovat în premieră în Liga 1, și încă înainte de termen, asigurându-și astăzi după prânz locul 2 în eșalonul secund în urma penultimei etape a sezonului, în care s-a impus la limită într-o deplasare la ultima clasată din care avea nevoie de un singur punct pentru a certifica pătrunderea în elită.

Golgheterul Hadnagy a fost faultat în careu în minutul 85 al jocului din runda a 37-a în Liga 2, desfășurat la Ghermănești cu Metalul Reșița în calitate de formație gazdă, iar Issa Thiaw a transformat lovitura de la 11 metri, secund clasata din județul Covasna învingând cu 0-1 (0-0). Antrenorul Valentin Suciu a contat astăzi pentru Sepsi pe Niczuly – Răduţoiu, Ursu, Damian, Olteanu – Burlacu, Minciună (90+1, Mitra) – Huiban (58, Iovu), Issa, Greu (72, Bujor) – Hadnagy – cpt., rezerve fiind Fejer – Manole, Dumbravă și Ene.

Sepsi a izbutit astfel a doua promovare consecutivă, după ce în primăvara trecută câștiga o serie a ligii a treia, însoțind-o în elită pe Juventus București, urcată la rândul ei în 2016 în Liga 2 și câștigătoare astăzi tot la zero în deplasare, la Brăila, prin golurile lui Mihăescu din minutul 28, Chipirliu din lovitură de la 11 metri în prelungirile reprizei I și Buhăescu în minutul 76: 0-3 (0-1). Daniel Oprița s-a axat astăzi la Dunăre pe Stoian – Beţa (78, Bustea), Wallace, Neag, Carabela – Bărbulescu – cpt., Mihăescu, Călinţaru (62, Al. Zaharia), Neacşu – Chipirliu, Ilin (57, Buhăescu), rezerve fiind Fila – Morariu, Roşca și Mareş.

Fără a știrbi deloc din meritele promovatelor direct în Liga 1, faptul că reușita a fost izbutită strict de grupări care se aliniau la startul campionatului în calitate de nou-promovate din Liga 3 îngroașă întrebările și așa evidente în privința nivelului valoric și calitativ al eșalonului secund, aflat la debut în serie unică și supus în ediția care se încheie unui experiment federal eșuat și degenerat prin excluderi și 4 retrageri din întrecere, etape de campionat cu puține meciuri jucate și foarte multe formații în așteptare pe margine, în plus unele schimbându-și și terenul de găzduire al întâlnirilor, cu un adevărat pelerinaj în zona Bucureștiului în cazul Metalului Reșița, trecută și pe la Snagov, Buftea iar mai nou Ghermănești. Fotbalul Ligii 2 a fost o veritabilă parodie în această ediție 2016-2017, slab nivel valoric prin prisma căruia trebuie judecate toate aspectele legate de această competiție răvășită încă din start iar apoi cu atât mai mult pe parcurs. Sunt destul de greu de ales cuvintele potrivite pentru a caracteriza cât mai fidel penibilul acestui concurs aducând cu unul de colțul parcului, dar în orice caz nu de rangul unei competiții sub egida Federației Române de Fotbal, și încă anticameră a elitei. Se poate aprecia că a fost o ediție de campionat denaturată, iar doar pentru acest fiasco responsabili federali ar trebui să-și prezinte demisia.

Revenind la actualitatea imediată, într-o penultimă rundă de campionat a oaspeților, Foresta Suceava – Olimpia Satu Mare s-a încheiat 0-4 (0-2), galben-albaștrii înscriind în duelul nordului prin Krausz în minutul 7, Duruș în minutul 24 respectiv Cocian și Rus pe final, în minutul 84 și în prelungiri.

Gazdele s-au impus într-un alt duel din județul Ilfov, CS Balotești – ASU Politehnica 3-2 (2-0: Herea 28, Andrei 42, Niculae 74 / Vucea 52, Bilia 84), respectiv la ”masa verde”, Chindia Târgoviște – Unirea Tărlungeni 3-0. Trei puncte fără a juca a obținut și Dunărea Călărași, prin retragerea celor din Râmnicu Vâlcea, în vreme ce Academica Clinceni și UTA Bătrâna Doamnă au stat în etapa a 37-a fără a-și mări zestrea ierarhică.

Arădenii, care își risipeau joi seară șansele la locul 2 cedând 1-2 cu oaspeții din Balotești, vor juca luna viitoare barajul tur-retur de promovare în Liga 1, de pe treapta a 3-a a podiumului în Liga 2, cu ocupanta locului 12 în play-out-ul elitei, până atunci alb-roșii mai având un meci de campionat la Șiria cu Chindia, pe 3 iunie, iar Sepsi tot acasă, cu CS Mioveni, conform programului rundei finale, enumerate și pe coloana dreaptă, a clasamentelor. Tot în runda curentă CS Mioveni – CS Afumați se joacă în această seară de la ora 18 iar FC Brașov – Luceafărul luni de la aceeași oră, etapa finală demarând miercuri 31 mai cu două meciuri, găzduite de Juventus București și Olimpia de la ora 17, și continuând joi de la ora 11 cu Academica – CS Balotești, după care sâmbătă se vor mai disputa alte 4 întâlniri, pe când ASU Politehnica va sta, dat fiind retragerea din tur a celor din Berceni.

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ sase = 10

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: