Băiat de 13 ani care juca fotbal de sezoane bune, participant la competiţii şi fără probleme de sănătate, decedat după antrenament în comuna bistriţeană Maieru. Doar un an şi ceva de la moartea copilului harghitean de 12 ani la marginea terenului. Nu se autosesizează MS, DSP, ANS, FRF şi altele, cu oarece anchete şi investigarea cauzelor? Sau ar rezulta inconvenabil urmările „măsurilor” şi „vaccinării”?

„Tragedie fără margini într-o comună din Bistriţa: un copil de 13 ani a murit subit după un antrenament de fotbal”, titrează activenews.ro, semnalând că „băiatul făcea fotbal de câţiva ani buni, participa inclusiv la competiţii de profil şi nu avea nicio problemă de sănătate cunoscută.” Cumplită veste, la care am spune că dacă pe sate se moare din senin pe terenul de sport, atunci aşa-zisa „creştere economică” şi „dezvoltare” a României sunt pumni cu praf în ochi sfidând fără scrupule inteligenţa opiniei publice, fără a mai insista atât asupra aspectului că aşa-zisele „măsuri de combatere” impuse restrictiv în 2020-2022 în defavoarea sănătăţii publice îşi manifestă devastatoarele efecte în timp sub cele mai nebănuite şi subtile forme, dar şi fără a uita că tocmai decesul se numără explicit între cele fix 1.291 efecte adverse dovedite de pe urma aşa-zisei „vaccinări”, nefiind exclus a fi fost aplicată şi-n acest caz.  

Şi n-ar fi nicidecum primul caz, căci să nu-l uităm pe Timar Aron, legitimat la Loki SC, în fotbalul harghitean, decedat la 3 noiembrie 2022 la vârsta de 12 ani la marginea terenului de antrenament, tragedie despre care puteţi citi aici şi aici. Nu doar pure întâmplări ori coincidenţe, ci veritabile semnale de alarmă în lumina cărora mai multe „organe” ar trebui să se autosesizeze brusc din oficiu în ideea anchetării şi investigării originilor acestor extrem de vremelnice decese din senin. Sau o fi normală oare societatea în care copiii îi mor pe terenul de joacă la 12-13 ani şi nu reacţionează rapid pro-activ prin a detecta „trăgaciul” cauzator al unor asemenea urmări fatale!?!  

Active News consemnează că „un copil de 13 ani din Maieru a murit aseară, după un antrenament de fotbal. Copilului i s-a făcut rău, iar echipajul medical l-a găsit în stop cardio-respirator. În ciuda eforturilor medicilor, în cele din urmă au fost nevoiți să declare decesul, informează Bistrițeanul.

Totul s-a petrecut aseară, în comuna Maieru, pe terenul de fotbal al localității. Băiatul de 13 ani a participat la un antrenament de fotbal, alături de colegii săi.

Potrivit viceprimarului comunei Maieru, Vasile Deac, din discuțiile cu antrenorul copilului, ieri a avut loc un antrenament ușor, iar după terminarea acestuia, antrenorul a plecat acasă și i-a lăsat pe copii pe teren.

La scurt timp, copilului de 13 ani i s-a făcut rău, a acuzat dureri la un picior, de burtă și a început să tremure. Echipajul medical ajuns la fața locului l-a găsit pe băiat în stop cardio-respirator.

„La locul solicitării au fost direcționate echipajul de prim ajutor SMURD la Stația de Pompieri Sângeorz-Băi și echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD. Paramedicii sangeorzeni au găsit băiatul în stop cardiorespirator și au început imediat aplicarea protocolului de resuscitare, continuat și la sosirea echipajul cu medic. Din păcate, in ciuda eforturilor echipajelor medicale, organismul băiatului în vârstă de aproximativ 13 ani nu a răspuns manevrelor aplicate în cadrul protocolului de resuscitare, medicul fiind nevoit sa ii declare decesul la locul solicitării”, precizează pentru Bistrițeanul.ro, Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița.

Se pare că băiatul făcea fotbal de câțiva ani buni, participa inclusiv la competiții de profil și nu avea nicio problemă de sănătate cunoscută. Ieri, acesta nu s-ar fi alimentat corespunzător și ar fi consumat băuturi energizante.

Băiatul de 13 ani mai are doi fraţi, de 3 şi 7 ani.”

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori, Sport sabotat și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 − = doi

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: