Balaure îl opreşte pe Rosenblum dar, ca titular pentru România U17, pierde 0-2 cu Bulgaria. Întrebările curg…

Silviu Balaure, recipientul presiunilor lui Călin Rosenblum de a fi trecut de la juniorii B ai clubului unde fostul polist e manager sportiv la liceul unde acelaşi ex-fotbalist e director adjunct, a evoluat în această după-amiază că titular pentru selecţionata sub 17 ani a României, pe flancul drept al unei triplete ofensive, fiind înlocuit la pauză de către antrenorul Nicolae Ungureanu, ca unul dintre cei 3 juniori substituiţi după 40 de minute la „tricolori”.

Balaure, subiectul unor intense presiuni de ordin psihologic purtate săptămîna trecută de managerul sportiv acesist Rosenblum, care îl dorea trecut în echipa de juniori B de la LPS Banatul Timişoara, n-a cedat însă în faţa atitudinii reprobabile a conducătorului, manifestată chiar şi cu puţine ore înaintea redebutului oficial din urmă cu 3 zile al elevilor lui Roberto Ivan, şi va face în consecinţă deplasarea împreună cu colegii săi de club de la ACS Poli, duminică, pentru jocul de la ora 14 cu CS FC Hunedoara, din runda a XV-a a campionatului republican.

România U17 a cedat astăzi Bulgariei U17 cu 0-2 (0-1), în componenţa de start Vîlceanu – Baniţă, Moglan, Crişan, Radu – cpt. – Riţă, Marin, Tudorie – Balaure, Mareş, Paţurcă.

Dezvăluirile cu declaraţii ale juniorului Silviu Balaure precum şi ale tatălui său, Ion Balaure, publicate duminică de www.sporttim.ro pe seama atitudinii directorului sportiv Rosenblum de a constrînge adolescentul de 17 ani înaintea a două meciuri în decurs de 4 zile, pentru ACS Poli şi selecţionata sub 17 ani a României, au stopat tentativa clubului secund-divizionar de a împrumuta jucătorul împotriva voinţei sale.

Călin Rosenblum n-a fost prezent astăzi la întîlnirea cu presa, în cadrul căreia, ajungîndu-se şi la neajunsul numeroaselor plecări juvenile din Timişoara spre alte zări, antrenorul Vali Velcea a menţionat că problema „pepinierei” ar trebui să fie subiectul unei conferinţe de presă separate, absolut corect!, în care să fie implicaţi coordonatorul Centrului de copii şi juniori şi directorul sportiv.

Conform uzanţelor, trebuie menţionat că gruparea ACS Poli este cea care convoacă de fiecare dată şi cea mai neînsemnată conferinţă de presă, şi în acest caz iniţiativa trebuind să plece din partea secund-divizionarei. Mingea e pe terenul sintetic al clubului, iar Călin Rosenblum în umbra cireşului de la centrul terenului, cu un picior în suprafaţa de joc a alb-negrilor, şi cu altul în cea a „liceenilor”.

ACS Poli n-a dezminţit sub nici o formă, n-a luat nici o poziţie oficială şi n-a oferit nici o explicaţie vizavi de tentativa lui Călin Rosenblum, făcută publică de www.sporttim.ro, care continuă prin a întreba: de ce nu?

De ce s-a dorit împrumutarea juniorului exact în săptămîna între primul joc oficial din 2013 şi cele de duminică 10 martie, şi nu mai devreme, cînd integrarea încă din pregătiri ar fi fost mai facilă, dacă tot s-a dorit expres o asemenea trecere?

De ce s-ar fi crezut că prin înregimentarea lui Balaure în echipa tip a liderului seriei aceasta ar fi fost neapărat mai performantă în fazele superioare ale competiţiei şi de ce s-a insistat atît, dacă oameni de fotbal de la club declamă oricum că nu rezultatele formaţiei sunt primordiale, ci şlefuirea individualităţii viitorului senior?

De ce să fi creat o trecere între tur şi retur valuri în sînul lotului unor „liceeni” lideri şi care se pregăteau în cantonamentul de iarnă pe banii părinţilor lor, doar pentru ca unul dintre juniorii B de la LPS Banatul să se vadă la un moment dat nevoit să-şi cedeze postul unui intrus împotriva voinţei sale, şi care se pregătise în Serbia din contribuţiile financiare ale locuitorilor Timişoarei, printre care şi… aceiaşi părinţi!?

De ce să nu fie Balaure promovat la echipa de juniori A a ACS Poli Timişoara, care pare a tinde spre aceleaşi faze superioare la care aspiră LPS Banatul, juniori B? N-ar fi mai normal, în buna tradiţie a preluării vîrfurilor de generaţie la o categorie superioară? Mai ales că juniorii A sunt şi aşa văduviţi de numeroase piese…

Şi de ce încă mai este Călin Rosenblum în ambele posturi, din moment ce la o următoare echilibristică va trebui întrebat clar: ai acţionat ca manager sportiv la o parte a colaborării ACS – LPS, sau ca director sportiv în cealaltă jumătate?

L-a strîns aşadar cu uşa pe Balaure ca pedagog la LPS, legîndu-se de zecile de absenţe acumulate cu convocările la U17, sau ca manager sportiv la ACS, „montîndu-l” de joc printr-o atitudine aspră? A fost ACS Poli – LPS 2-7 (2-3), cu Balaure deschizînd scorul.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Balaure îl opreşte pe Rosenblum dar, ca titular pentru România U17, pierde 0-2 cu Bulgaria. Întrebările curg…

  1. violeta sava spune:

    Articol la subiect, numai că pe Rosenblum-bum îl doare în paișpe iar Dl Robu habar nu are despre ce scrie presa de aproape o săptămână. Nici Jakie Ionescu nu-i pe fază, nici Staicu, nimeni!! Se trezi și Velcea, ca și cum ar fi străin de situație și arucă pisica în curtea șefului de centru și a directorului sportiv! Păi, dle. antrenor principal a dispus cumva dir. sportiv atacul și presiunea către Balaure, a inflamat cumva Vișan spiritele, sau marele Rosenblum – apropiatul tău (!) –
    s-a dat în stambă dispunând către Vișan să facă formele de transfer de la ACS Poli la LPS!? NU vedeți că sunteți cu toții niște ridicoli?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru − 2 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: