Bălu, antrenor la CSC Ghiroda și Giarmata Vii

Sorin Bălu va conduce începând de luni antrenamentele lotului de seniori al grupării CSC Ghiroda și Giarmata Vii, din Seria 8 a Ligii 3, învestit fiind ca antrenor principal al galben-albaștrilor, pe banca tehnică în locul lui Răzvan Leucă. 

Sorin Bălu prelua spre finele anului trecut o altă echipă din Seria 8, CS Avântul Periam, cu care a evitat în primăvară retrogradarea, revenind cu acea ocazie în fotbalul timișean după plecarea în sezonul 2020/1 de la CSC Dumbrăvița, fotbal timișean în care a înregistrat bune rezultate în deceniul trecut la nivelul eșalonului terț cu CS Nuova Mama Mia Becicherecu Mic, ceea ce l-a propulsat în staff-ul tehnic al fostei prim-divizionare ACS Poli Timișoara. Antrenorul timișorean a activat și la divizionare ”C” arădene dar și în fotbalul cărășan la nivelul Ligii 2, în 2015, cu nou-promovata CS FC Caransebeș.

Galben-albaștrii de pe ”Emilian Pavel”, câștigători ai sezonului regulat în ediția trecută a Seriei 8 în Liga 3, dar pierzători ai primului loc la încheierea fazei play-off, în favoarea dumbrăvițenilor, ceea ce i-a redirecționat spre o semifinală de baraj cu CSM Reșița, de care nu au trecut, au fost eliminați la penultimul hop din ascensiunea lor spre Liga 2, ascensiune în care au luat-o de la capăt în noua campanie, însă nu cu cele mai bune rezultate, pierzând respectiv remizând în primele deplasări ale noului campionat.

Deși, în principiu și de regulă, înlocuirea unui antrenor n-ar fi de preferat, mai ales în plin sezon, în cazul galben-albaștrilor chiar se impunea o schimbare, amânată de clubul ghirozean, care în cele din urmă totuși a acționat și a optat pentru un antrenor priceput, printre cei mai căutați din ”ciocul vestic”.  

CSM Reșița, cu punctaj maxim după 4 etape, învingând și sâmbătă seară acasă cu 3-1, pe Progresul Pecica – antrenată în trecut de Sorin Bălu, respectiv CS Șoimii Lipova – a doua clasată și autoare vineri a scorului rundei, 5-0 cu Avântul Periam – cu Bălu pe banca tehnică, se detașează ca pretendente la primele locuri în Seria 8. Cărășenii au jucat anul acesta finala barajului de promovare în Liga 2, iar lipovanii în semifinalele din primăvara lui 2021, 2-1 pentru Măgura Cisnădie în județul Sibiu și 1-1 acasă în retur.

Cronica remizei de ieri a ghirozenilor la Chișineu-Criș, aici. CSC Ghiroda și Giarmata Vii va juca vineri de la ora 17 acasă la mijlocul turului în sezonul regulat, cu nou-promovata din Buziaș, iar apoi în deplasare la Cermei. Rezultatele etapei în C8 și programul viitor, pe coloana clasamentelor la zi. În primele 4 runde ale seriei vestice s-au înregistrat mai multe victorii în deplasare, 9, decât pe teren propriu, 8, trei partide încheindu-se la egalitate. S-au înscris în medie peste 3,5 goluri pe meci, 71, dintre care 38 de către gazde. 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 7 = patruzeci doi

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: