Bălu schimbă 4 la pauză, Ghiroda egalează prin unul dintre ei, Sporin, şi răstoarnă scorul la Chişineu Criş, aşteptând acum succesul Reşiţei sâmbătă cu Lipova

CSC Ghiroda şi Giarmata Vii a câştigat la a doua încercare în ieşirile în judeţul Arad la începerea fazei play-off în Seria 8 din Liga 3, după ce a cedat sâmbăta trecută după pauză cu 1-0 mai bine clasatei Şoimii Lipova, astăzi de la ora 17 întorcând în repriza a II-a la Chişineu Criş scorul întâlnirii cu ultima clasată în 1-4, CS Crişul, de la 1-0 la 1-3, în urma efectuării a nu mai puţin decât 4 modificări pentru partea secundă, localnicii fiind astfel totalmente scoşi din orice calcule pentru prinderea locului secund şi al semifinalelor.

Crişul şi-a jucat astăzi poate o ultimă şansă de a mai spera la ceva în play-off, în cazul unei victorii în ceea ce era cel puţin pe hârtie cel mai facil duel din grupa I valorică, pe teren propriu cu penultima clasată, apropiindu-se de aceasta la 5 puncte cu alte 7 runde rămase de disputat, însă, chit că arădenii au deschis scorul într-un moment psihologic, puţin înaintea pauzei, n-au făcut faţă şi după pauză, cedând şi ieşind din orice calcule.

 Vezi Ponturile la Pariuri de Azi (+15 ani de experienta in pariuri sportive)

Reprezentanţii Timişului în play-off, conştienţi că fruntaşa reşiţeană şi Şoimii arădeni vizează cu toate resursele intrarea în semifinalele de baraj de pe primele două poziţii, de pe care ar fi extrem de greu de înlăturat, şi-au spus că fie şi-aşa fac tot ceea ce depinde de ei, în urmărirea lipovanilor, ceea ce au şi dovedit în repriza a II-a a deplasării la Chişineu Criş. 

Trei reprize fără gol marcat de ghirozeni în play-off pe terenurile arădenelor din 1-4, dar o alta în care au înscris de 3 ori şi au răsturnat scorul, pe de-o parte ciuntind mult din şansele Crişului la podium, pe de altă parte rămânând în plasa Şoimilor Lipova şi aşteptând un rezultat convenabil sâmbătă de la ora 17 la Reşiţa, unde liderul CSM, principal candidat la şefia Seriei 8, primeşte vizita arădenilor în întâlnirea primelor două clasate.

Făcându-şi calculele, cel mai realist vorbind, ghirozenilor le-ar surâde mai degrabă un triumf cărăşean, ceea ce i-ar lăsa pe cei de la Şoimii cu doar 3 puncte în faţa timişenilor, în condiţiile în care CSC Ghiroda şi Giarmata Vii ar mai avea 4 partide acasă şi 3 în deplasare, la fel şi gruparea din Lipova, întâlnirile directe urmând a se desfăşura pe fiecare teren în parte.

Nu se joacă intrarea la baraj până la Paşte, dar unele lucruri se pot limpezi, şi în ideea în care ghirozenii îi vor primi în Vinerea Mare, tot de la ora 17, pe roş-negrii Reşiţei, care nu se impuneau în toamnă pe „Emilian Pavel”. Iar apoi elevii lui Bălu vor juca tot acasă încă alte două partide, 3 la rând în propriul fief în aprilie, şi cu Şoimii dar şi cu Crişul.

Ţine aşadar de timişeni, cât vor şi reuşi aşadar să transforme dorinţa de a nu se lăsa de căruţă în puncte cu care să forţeze rocada pe podium, însă, cel puţin prin prisma răsturnării de situaţie din cea mai accesibilă deplasare avută la dispoziţie, par a nu ceda cu una, cu două: CS Crişul Chişineu Criş – CSC Ghiroda şi Giarmata Vii 1-3 (1-0).

Un deznodământ sugerând că elevii lui Bălu îşi vor vinde scump pielea, căutând să rămână cât mai mult cu putinţă în calcule. 

Nu părea a fi tocmai aşa când gazdele au deschis scorul cu trei minute înainte de pauză, prin golul înscris de Adelin Paşca: 1-0.

Dar oaspeţii au efectuat patru schimbări la vestiare, ieşind portarul Mosoarcă, Ilie, Precup şi Bîrlovean, înlocuiţi fiind cu goalkeeper-ul Ciocan, Velcan, Vasluian, şi Sporin, iar ultimul chiar avea să aducă egalarea.

La mijlocul părţii secunde, Sinişa Sporin a semnat întâiul gol al ghirozenilor în play-off, gheaţă spartă în minutul 67, ca apoi Andrei Făgărăşanu să-şi aducă echipa în avantaj.

Dezavantaj numeric din minutul 82, când oaspeţii au rămas în 10 jucători, Mura văzând al doilea cartonaş galben şi implicit cel roşu din partea arbitrului Sorin Omuţ, pentru un fault asupra portarului Iliescu.

Arbitrul sătmărean a acordat 5 minute de prelungiri, iar în cel de-al patrulea adiţional acelaşi Sporin a fost implicat şi într-o combinaţie cu Cosmin Mancaş, care a şutat iar Sinişa Sporin a fost cel care a împins mingea de pe linia porţii, rotunjind o victorie meritată pentru ghirozeni: 1-3.

Antrenorul Sorin Bălu a început cu următorii jucători: Mosoarcă – Bîrlovean, Hescko, Stupu, Coroiu – Precup, Schinteie – Mancaş, Mura, Ilie – Făgărăşanu.

Iar pe bancă au rămas Micşa, Buţu, Datcu, Ehling şi Garştea.

Antrenorul învingătorilor, Bălu, a spus: „Un meci pe care echipa noastră l-a controlat în mare parte a timpului. Au avut şi gazdele momente de presiune, însă eu consider că rezultatul este meritat. Următorul meci îl vom juca vinerea viitoare acasă cu CSM Reşiţa.”

Clasamentul actualizat şi programul viitor în play-off-ul din C8, pe coloana datelor tehnice a fazelor play-off şi play-out în secţiunea Fotbal, cu ultimele rezultate.

Tot astăzi, dar în faza play-out din C8, o altă timişeană a învins în Aradul vecin, ACB Ineu – CS Phoenix Buziaş 0-2 (0-1), prin golurile marcate de Cristian Pădurariu (min. 22) şi Claudiu Matiş (min. 78).

Este a doua victorie la zero a nou-promovaţilor buzieşeni în zona 5-10, din tot atâtea partide, lăsându-i astfel la 13 puncte în urmă pe penultimii clasaţi inăoani, şi aceştia nou-promovaţi, depăşiţi acasă chiar cu 0-4 de ghirozeni la încheierea returului în sezonul regulat.

Antrenorul Cosmin Petruescu a folosit următorii jucători: Lupu – Filip, Rosuş, Nicolescu, Popescu – Rus, Pureca, Olariu, Românu – Pădurariu, Matiş.

Au mai intrat: Marian Musteţa, Ferţu, Petruş, Chistrugă.

Pe bancă: Marinca – Mircea, Horcea, Avrămescu, Ţugui.

Phoenix s-a apropiat astfel la un singur punct de primele clasate din Pecica şi Dudeştii Vechi, care se vor întâlni sâmbătă în judeţul Arad în completarea etapei a II-a în play-out, buzieşenii având actualmente 9 puncte avans în faţa Avântului Periam, deţinătoare a 16 puncte şi âmbătă la codaşa din Ineu, având 10. Buzieşenii, vinerea viitoare acasă cu Progresul Pecica. 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − unu =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: