Barajul de promovare în Liga 3, lăsat pe august. Timiș, ”triunghi” cu Hunedoara și Mehedinți

Că unii nu pot pur și simplu înghiți adevărul, luându-se mereu la trântă cu realitatea factuală și obiectivă, asta este, dar competițiile fotbalistice din România sunt fără doar și poate slabe spre foarte slabe, iar numai impresiile anumitor închipuiți ar fi mai bune în acest sens. Cu atât mai mult, dat fiind întreruperea campionatelor pe o perioadă lungă de timp, în plin sezon, pe când tocmai se încerca reintrarea în ritmul întrecerii după o altă lungă pauză, cea de iarnă, nivelul disputelor nu va putea fi altfel decât și mai redus, cu ștacheta și mai coborâtă. Primele indicii în acest sens, după reluarea Ligii 1, efectele anunțându-se a fi chiar și mai drastice pe palierele inferioare ale structurii fotbalistice interne. Însă fie și așa, viața merge totuși înainte. Sezonul 2019-2020 a fost compromis, continuitatea în pregătiri scurtcircuitată și totul în general dat peste cap, firul urmând a fi prins oarecum de undeva și în cazul ligilor mai mici, atât cât a mai rămas și din fir înaintea secerișului prevăzut în agendă.

Dacă este să ne luăm după noile programări, conform celor decise astăzi la sediul FRF, aflarea viitoarelor componente ale eșalonului terț ca proaspăt promovate din liga a patra județeană a fost lăsată pe prima decadă a lunii august, verdicte în plină vară, după ce tradiția atașa acest moment perioadei de timp pe care o parcurgem la ora actuală, în cursul lunii iunie. Trebuie însă cu toții să-i mulțumim nespus demonicei oculte satanice care posedă omenirea, sforari obsedați de putere și control având alte planuri cu turmele vrăjite, îndobitocite și condiționate, ofrande și plecăciuni întregului alai controlor, cu o fandare specială pentru mai marele comerciant de vaccinuri, așa încât promovările în vremuri cu locuința pe post de închisoare, botniță și cei aproximativ 2 metri distanță de semeni, calculați și dovediți nu altfel decât strict și pur ”științific”, mai pot aștepta oleacă.

Prim pas, au fost stabilite cele 14 mini-grupe ale barajelor de promovare în Liga 3, dispute programate în perioada 1-10 august. Ce se va alege de viitorul sezon, 2020-2021, Dumnezeu cu mila, identic și pentru ceea ce a mai rămas din fir, dar s-o luăm din aproape în aproape. Amintirile despre viitor din Sporttim au căzut multora greu la stomac în deceniul trecut, gabarit depășit ca portanță pentru suflete sensibile, mai ales când îmbătarea cu apă rece vine la reducere în pachetul abonament de cablu aducând în locuințe sforăiturile pe lângă drum ale papagalilor din mass-media ”centrală”, așa încât rezumăm. Ceva mai la obiect și mai puțin obositor pentru creiere odihnite.

Reprezentanta fotbalului păstorit de AJF Timiș la barajul pentru promovarea în Liga 3 a fost repartizată într-o întrecere ”triunghiular” contra câştigătoarelor Diviziei D Hunedoara şi Mehedinţi, cu asemenea ocazii județe ”client” peste ani ale campioanei din liga a patra timișeană. De fapt, majoritatea campioanelor din Divizia D Timiş, cu excepțiile care confirmă regula, s-au impus în disputele pentru accederea în eșalonul terț, uneori chiar categoric, însumând 12 promovări din 14 posibile, asta de la reintroducerea sistemului competițional cu baraj. 

Cine va fi însă reprezentanta Timişului la ”triunghiular”? AJF Timiș n-a fost la fel de vrednică și hotărâtă precum protectorii de la ”centru”, mai pe șleau deocamdată nu s-a anunțat nimic clar și oficial, când şi cum se va finaliza sezonul compromis al Diviziei D Timiș, chestiunile în acest sens fiind lăsate pentru zilele următoare solstițiului de vară. S-a dorit a fi luată o hotărâre înaintea despărțirii de primăvară, dar putința n-a fost pe măsură, întrunire doar în vis, așa încât puțintică răbdare.

Conform podiumului la zi după cele 18 runde bifate din sezonul ciuntit, atât și nimic mai mult, fotbal de maidan și cu pipeta, Avântul Periam este lider al clasamentului, cu 40 de puncte, urmat de campioana de toamnă, CS Timişul Sag, cu 38 de puncte, şi ambițioasa nou-promovată CSU Universitatea de Vest din Timişoara, cu 36 de puncte.

Oculta a lansat virusul ca pretext al restrângerii drastice a drepturilor și libertăților cetățenești, străveziu ”pepsi” în antreu pe post de molcomă aclimatizare la viitoarea tiranie în care veți lectura ”Scânteia” pe ziduri și mult vă va însufleți, iar fotbalul a fost azvârlit și acesta în cuiul ruginit, ce mai atâtea îndeletniciri lumești!?! Azvârlit a fost inevitabil și în județul limitrof, Hunedoara, în a cărui întrecere, cu 3 etape înainte de final, CSM Jiul Petroșani are două puncte avans fată de C.S. ”Gloria” al Orașului Geoagiu, pe care o va primi în penultima rundă, între deplasările la Hațeg și Băița. De notat că alb-negrii din Valea Jiului au linia ierarhică 17 14 0 3 71-12 42 de puncte, de reamintit că Jiul mai juca la baraj cu campioana județului Timiș și în urmă cu 10 ani, la Arad, unde Flacăra Făget se impunea cu 1-0. Iar azvârlit în așteptare a fost și în Mehedinți, lider în ”D” în județul dunărean la declanșarea probei de microfon și în România fiind AS Recolta Dănceu, urmată pe podium la finalul turului, la 3 puncte, de CS Strehaia și AS Inter Salcia. Cei din Strehaia sunt dați conform surselor drept participanți la barajul estival. 

Clasamentul la zi după reluarea returului în Divizia D Timiș, pe coloana dreaptă. Ultimele rezultate și programul rundelor din weekend în play-off și în play-out în Liga 1, pe coloana dreaptă, a ierarhiilor.

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi − 1 =

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: