Barajul pentru C, în 21 iunie, ora 18. Liga 3, la care trag Ghiroda şi ASU Politehnica, fedeleş în 10 vorbe şi mai prejos decât o miuţă helvetă a Cex FRF

Nici o reprezentantă a judeţului Timiş la barajul de accedere în Liga 3, în calitate de câştigătoare a Diviziei D, n-a mai primit vreun gol şi nici n-a ratat promovarea în precedentele 3 încercări, după eşecul cu 1-2 al celor din Chişoda, în 15 iunie 2010. În acest an, conform programării C Ex FRF, jocurile eliminatorii se vor disputa în 21 iunie de la ora 18, adică peste 3 săptămâni şi jumătate şi mai târziu decât în ediţiile precedente, de fapt în ziua solstiţiului de vară. Încotro pentru pretendentele CS Ghiroda şi ASU Politehnica Timişoara se poate distinge mai bine din cele câteva cuvinte aruncate de federali în privinţa structurii competiţionale a ligii a III-a, fuguţa, în preziua voiajului spre Elveţia. Aşadar…

Aţi văzut cele doar 10 cuvinte despre viitorul Ligii a 3-a din deciziile CEx al FRF? Se grăbeau tare Burleanu şi ferefiştii la miuţa helvetă.

 

Se pare că într-atât de mult i-a extenuat pe federali luarea hotărârilor privitoare la Liga 1 în sezonul 2015-2016 în cadrul şedinţei Comitetului Executiv al FRF, de joi 29 mai, încât numai la atât s-a mai rezumat ulterior anunţul în ceea ce priveşte viitorul imediat al Ligii a 3-a: „A aprobat sistemul competiţional la Liga a 3-a pentru sezonul 2014-2015, astfel: 6 serii a câte 14 echipe”. 

Genial.

Ştiam.

Liga 3 este o paria, un hol insalubru şi întunecat al controversatului fotbal românesc, şi mai nimeni nu-şi bate capul să se mânjească atingând-o, să-i găsească un rost adecvat, s-o revitalizeze şi să-i dea altă formă şi conţinut. Nu, Liga 3 e acolo doar să sufere şi să umple sala de votanţi la alegeri iar soarta-i este decisă în două clipite şi 10 cuvinte.

Şase serii de 14. Aţi înţeles totul! Mai vroiaţi ceva!?! Chiar nu înţelegeţi că ne-aştepta pe 30 mai gazonul helvet dintre Alpi, şi aerul tare, pentru o miuţă în familia executivă şi o oarecare relaxare, după toată corvoada asta inclusiv cu Liga asta a treia a voastră!?! Daaaaaaaaa, am fost la un meci de Liga a 3-a, la Sfântul Aşteaptă. Frumoase terenuri!

Dar mai frumoase-s parcă aici în Canton, în clinchet de talăngi şi în aşteptarea amicaluluiRomânia – Albania. Stoarcerea creierelor pentru o structurare competiţională adecvată mai poate să aştepte, că am făcut-o lată cu această Ligă 1 de 14 echipe, cu tot cu play-off şi play-out, da, ca la helveţi, şi nu cu 1-7 play-off şi 8-14 play-out. Nu, nu! Ne-am gândit şi la asta… Vedeţi!?! Aşa că lăsaţi-ne-n miuţa noastră şi citiţi acolo pe puncte, mai ales punctul 5, căci este foarte stufos detaliat, cu tot necesarul amănuntelor, fix cât ne doare pe noi în pix de Liga asta 3 a voastră. V-aţi găsit!

*

Deci…

2. A aprobat cu 12 voturi pentru și 1 abținere  formula de disputare și sistemul de promovare – retrogradare pentru Campionatul Național Liga I, sezoanele 2014–2015 și 2015–2016. Astfel, în proxima ediție, la întrecerile campionatului Ligii I vor lua parte 18 echipe. La finele sezonului competițional respectiv, ultimele șase echipe vor retrograda în Liga a 2-a.

3. A aprobat sistemul de organizare al Cupei Ligii.

4. A aprobat cu majoritate de voturi (8 voturi pentru, 2 voturi împotrivă și 3 abțineri) sistemul competițional pentru Liga a 2-a, sezonul 2014 – 2015, astfel: două serii a câte 14 echipe, fără play-off și play-out.

5. A aprobat sistemul competițional la Liga a 3-a pentru sezonul 2014-2015, astfel: 6 serii a câte 14 echipe.

6. A aprobat ca barajul de promovare din Liga a 4-a în Liga a 3-a să se desfășoare în 2 echipe  și nu în 3 cum fusese propus anterior, pe teren neutru, în data de 21 iunie, ora 18.00.

7. A luat act de informarea cu privire la parteneriatul Jako – FRF pentru competițiile Liga a 2-a, Liga a 3-a, fotbal feminin și fotbal în sală. Este  vorba despre mingi oficiale de joc oferite în mod gratuit, în valoare de 120.000 euro.

8. A aprobat cu majoritate de voturi (1 vot împotrivă) convocarea Adunării Generale Extraordinare a FRF în data de 28 iunie 2014, ora 10.00, la Casa Fotbalului, și Ordinea de zi, cu amendamentul că, la punctele 8, 11 și 12 din Ordinea de zi a Adunării Generale Extraordinare se va menționa și “dezbatere”.

9. A aprobat programul competițional al Ligii I, ținând cont de jocul amical dintre reprezentativele U 21 ale României și Italiei, programat în ziua de 13 august 2014, în țara noastră.

10. A aprobat ca, în Cupa României, echipele din eșaloanele inferioare să dispute meciurile pe teren propriu. În situația în care terenurile respective nu îndeplinesc condițiile cerute de partenerul media, jocurile se vor desfășura în localitatea cea mai apropiată care deține un stadion ce îndeplinește condițiile.

11. A aprobat cu majoritate de voturi (11 voturi pentru, 1 vot împotrivă și o abținere) ca, în sezonul competițional 2014-2015, echipele participante în Liga a 2-a să aibă în teren pe toată durata jocului câte un jucător U19, un jucător U21 și un jucător U23 și ca acești jucători să fie formați minim doi ani la nivel național.

12.A aprobat cu majoritate de voturi (1 vot împotrivă) ca etapele campionatului național ale juniorilor A și B să se desfășoare în zilele de sâmbătă.

13. A aprobat eliminarea taxelor pentru echipele de  copii și juniori A și B în ediția de campionat 2014 – 2015.

14. A aprobat achiziția a 15.000 de mingi pentru echipele de copii și juniori.

15. Cu majoritate de voturi (10 voturi pentru, 3 împotrivă), Supercupa României va fi organizată în continuare de FRF și se va desfășura în formatul prevăzut în prezent în Regulamentul de Organizare a Activității Fotblistice.

16. A respins propunerea cu privire la sistemul competițional al Ligii a 2-a cu două serii a câte 12 echipe cu modificarea play-off-ului și play-out-ului.

17. A aprobat perioadele de transfer astfel cum au fost propuse prin Referatul Direcției Competiții.
ANUL COMPETIŢIONAL 2014-2015: perioada de vară, între 17 iunie și 8 septembrie 2014; perioada de iarnă, între 27 ianuarie și 23 februarie 2015.
ANUL COMPETIŢIONAL 2015-2016: perioada de vară, între 16 iunie și 7 septembrie 2015; perioada de iarnă, între 26 ianuarie și 22 februarie 2016.

*

Bine?

De-ajuns! Storşi, epuizaţi. Ne-am consumat.

Şi-acum nu ne mai distrageţi atenţia, am agăţat semnul de clanţă, vedeţi, DO NOT DISTURB!, căci ne aşternem gândurile pe hârtie, să nu uităm toată expertiza ce-am constatat-o aici, în teritoriu, know-how în ticăit de ceas elveţian, căci îl importăm şi implementăm la noi, la Liga a 3-a.

Frau Hannelore, ne-ascuţiţi niţel vârful?

Căci ni s-a tocit de-atâta scris despre modelul neutru elveţian şi ne prinde Victoraş, ei, nu Ponta, „Piţi”, că nu ne-am făcut temele la barbu, ăăă, bar, ăăă, la albaneză.

Tschüß!!!

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ cinci = 14

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: