Baranyi dă lovitura la potou şi Avântul Periam încheie turul cu 3 succese la rând, primul în deplasare: 2-1 (1-1) la Cermei

Pe cât de greu i-a fost în primele 6 etape, în care nu smulgea absolut niciun punct, rămânând de căruţă în coada ierarhiei Seriei 8, pe-atât de meticuloasă a devenit CS Avântul Periam în a se impune succesiv în ultimele 3 runde ale turului Ligii 3, devenind astfel de fapt unica participantă în grupa vestică învingătoare pe linie în aceste trei reuniuni, astăzi de la ora 15 în premieră şi-n deplasare, la codaşa din Cermei, căreia Alexandru Baranyi i-a dat lovitura de graţie în urmai unui corner în minutul 90, după ce tot el rata un penalty în prima repriză, la 1-1. S-a încheiat 2-1 pentru timişeni în judeţul Arad, iar cum ei au dispus recent şi pe „Comunal” cu 3-1 de nou-promovata Socodorului şi cu 2-0 de Ineu, au săltat pe 7, în faţa trioului învins de la nord.  

Final cât se poate de mulţumitor de tur pentru alb-albaştrii lui Adrian Leucă, lăsând o ultimă bună impresie şi în fief-ul „lanternei roşii”, stinsă tocmai în minutul 90 de Baranyi cu o lovitură de cap în urma unui corner de pe stânga, bară-gol, aducând Avântului Periam prima victorie în deplasare în noul campionat.

Timişenii aveau a deschide scorul la Cermei încă din primul sfert de oră, prin căpitanul lor, Ovidiu Oancia, şi tot cu o lovitură de cap în urma unei faze fixe, iar chiar dacă au fost egalaţi la mijlocul reprizei I, în cursul căreia au şi ratat apoi o lovitură de la 11 metri, surpriza au lăsat-o pe final, detaşându-se astfel la patru puncte de învinşii lor arădeni.

Iar cum ieri după-amiază Ineu – Socodor s-a încheiat 0-0, victoria la potou i-a căţărat pe bănăţeni pe acelaşi loc 7 pe care încheiau şi faza play-out a ediţiei anterioare, la ora actuală cu un punct înaintea nou-promovaţilor arădeni şi 3 a celor din Ineu, tot o deplasare în Aradul vecin aşteptându-i pe „albaştrii” Periamului şi săptămâna viitoare, la Pecica, pe când Progresul se pregăteşte deja şi de primirea prim-divizionarei Hermannstadt pe 1 noiembrie de la ora 14 în etapa a II-a a grupelor Cupei României.

Până atunci însă, pot savura succesul smuls Gloriei la final, Avântul Periam devenind prima formaţie care a înscris de două ori într-un meci jucat la Cermei în actualul campionat.

Gloria Lunca-Teuz înregistrând acasă până acum remize 1-1 cu cei din Pecica şi Buziaş, precum şi eşecul cu 0-1 cu Politehnica Timişoara, „în oglindă” cu unicul rezultat victorios al arădenilor în noua ediţie, 1-0 la Ineu în etapa inaugurală. 

Elevii lui Leucă înscriind mai rapid la Cermei decât o făceau „violeţii”, căpitanul celor din Periam, Ovidiu Oancia, ochind colţul lung cu o reluare cu capul de la colţul scurt, unde era găsit de Cosmin Mânecan dintr-o lovitură liberă de pe stânga: 0-1 în minutul 12. 

„Lanterna roşie” pâlpâia din nou după ce pierduse la zero ultimele două meciuri cu fruntaşele, 0-1 cu Politehnica şi chiar 6-0 la Oradea, însă a egalat totuşi cu un prim gol după 3 etape, de la eşecul cu 2-1 (0-0) la Lipova, Denis Lazăr ochind şi el colţul porţii, dintr-o poziţie centrală, din afara careului, servit fiind de Popa cu o aşezare: 1-1.

Duel relansat între antepenultima clasată şi codaşii localnici, care, prinzând curaj, au scuturat transversală porţii lui Gârlea tot cu un şut din afara careului, expediat de Haţegan după o jumătate de oră.

Rămânând 1-1 şi după ce junele Balica, împrumutat de alb-violeţi arădenilor, l-a intuit pe Baranyi la lovitura de la 11 metri dictată pentru o intervenţie în careu asupra lui Mânecan, Haţegan fiind sancţionat cu cartonaşul galben. 

Adesea neiertător în careul advers, Baranyi nu fructifica penalty-ul, însă nici Gloria momentul psihologic favorabil, atât în cele 10 minute rămase până la pauză, cât şi în partea secundă, abordată cu o modificare şi cu speranţe reînnoite. 

Cermeienii apelau pentru ultima jumătate de oră şi la Daniel Vasilcin, însă ultimul cuvânt l-a avut un alt „vulpoi”, Baranyi, care nu s-a mulţumit doar cu primul punct „afară” al Avântului, învinsă în precedentele deplasări cu 4-1 la Peciu Nou, 2-0 la Lipova şi 3-1 la Oradea, smulgându-le pe toate: 1-2.

Pe undeva, o reeditare a celor două goluri marcate de Avântul în ultima sa vizită la Cermei, în aprilie, „raid” de succes cu 2-0 (1-0) în etapa a II-a din play-out-ul Seriei 8, când timişenii îşi consolidau locul 8 prin a se detaşa la vremea respectivă la 9 puncte de… „lanterna roşie” Gloria Lunca-Teuz. Cumva, ierarhiile chiar se respectă iar ultimele două clasate la finele grupei a II-a valorice a ediţiei anterioare, din Ineu şi Cermei, poziţii în baza cărora ar fi trebuit de fapt să retrogradeze, ocupă şi actualmente ultimele două trepte. 

*Rezultatele complete ale etapei a IX-a în C8 şi programul rundei viitoare, pe coloana clasamentelor la zi a secţiunii Fotbal.

O raritate, FC Bihor n-a câştigat şi astăzi, la încheierea turului, Luca Bodri şi Fred Nortey înscriind pentru localnici în prelungirile primei părţi respectiv golul egalizator din minutul 88, 2-2 (1-0) la Pecica, unde Progresul a condus şi a smuls apoi o remiză pe final deşi în inferioritate numerică din minutul 33, când Shiando era eliminat, orădenii răsturnând pentru puţin timp scorul prin golgheterul Sergiu Jurj şi Stoian, în minutele 74 şi 86, ultim sfert de oră în care şi antrenorul arădenilor, Stupar, era eliminat din spaţiul tehnic.

*

CS Gloria Lunca-Teuz Cermei: Balica – Stamorean (minutul 76, Şiel), Ssemakula, Piţ, Botaş – Haţegan (63, Ţurcanu), Lazăr – cpt. – Gruiescu (46, Wilfred), Sîntean (76, Perenyi), Balazs – R. Popa (60, Vasilcin). 

Rezerve: Rădulescu – Siminiceanu, Siminic, Bunea.

CS Avântul Periam: Gârlea – Baeram (minutul 76, Dobricean), R. Mureşan, Popescu (81, Cochinţu), Mager – Oancia – cpt., Mânecan (76, Budur) – M. Filip (65, Spulber), Ştefanciuc, Viaşu (81, Toma) – Baranyi.

Rezerve: Antonescu – Praţa, Kuhn, Bot.

Arbitri: Adrian Diaconu (Bucureşti) – Oprescu (Ploieşti) şi Mincu (Târgovişte). Observatori: Voina (Reşiţa) şi Chirilă (Alba Iulia).

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu + 4 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: