Baranyi egalează în prelungirile unui ”meci ciudat”: AFC Unirea 1924 – CSC Ghiroda & Giarmata Vii 2-2 (0-1)

Pe val după victoria de sâmbătă la Hunedoara cu 2-3 și cea de marți pe ”Emilian Pavel” cu 2-0, CSC Ghiroda și Giarmata Vii a încheiat săptămâna cu 3 apariții printr-un gol înscris în prelungiri în Cetatea Marii Uniri de principalul marcator Alexandru Baranyi, final fericit, care a prelungit la 4 partide seria invincibilă a galben-albaștrilor, însă reușita la potou a asigurat doar o remiză, căci, deși au condus la pauză și până spre ultimul sfert de oră al întâlnirii din etapa a XXIII-a în Liga 3, bănățenii s-au văzut apoi conduși în ultimele minute ale meciului de la ora 17: AFC Unirea 1924 Alba Iulia – CSC Ghiroda și Giarmata Vii 2-2 (0-1).

Risipire a avantajului și răsturnare de situație pe final care l-au determinat pe Paul Codrea să ofteze pe seama unui meci pe care l-a catalogat ”ciudat”, cu un ochi râzând pentru capacitatea elevilor săi de a controla în mare parte disputa dar și pentru precizia la potou a golgheterului Baranyi, însă cu altul plângând pentru nonșalanța cu efect de bumerang cu care vizitatorii au ratat mai multe bune oportunități de a se desprinde.  

Ceea ce le-a permis ardelenilor să revină în jocul din runda marcând mijlocul returului în seria vestică din Liga 3, Unirea egalând în minutul 74 prin Alexandru Giurgiu și chiar preluând conducerea prin Ciprian Selagea în minutul 87, 2-1. Și totuși, învingătorii cu 3-1 în tur au avut ultimul cuvânt și la Alba Iulia, Alexandru Baranyi egalând în cel de-al doilea minut de prelungiri, după ce Nicolae Şofran deschidea scorul în minutul 33.

Remiză care a păstrat ordinea ierarhică a vecinelor de pe primele două locuri din jumătatea inferioară a clasamentului, draw înregistrat între ardelenii cu cel mai mare număr de rezultate de egalitate din palmares în seria vestică și timișenii cu cele mai puține semne ”x” în bilanț. Iar astfel ghirozenii repetă reușita de la finele turului de a lega două deplasări fără înfrângere.

Mai mult, o zestre bună în săptămâna cu intermediară, 3 2 1 0 7-4 7 puncte din 9 posibile și ”+4” la adevăr, trecută așadar cu brio, urmând acum primirea celor din Cugir și ieșirea la Reșița, meciuri unul și unul, cu aspirante la șefie.

Paul Codrea, antrenor principal al bănățenilor, care n-a mai putut conta pe Horcea, accidentat înainte de meci, ne-a spus: ”Un meci ciudat, un rezultat muncit. Cu toate că am condus jocul în mare parte, am fost egalaţi după ce am ratat 3-4 situaţii mari de a marca. Iar când nu dai gol, aşa se întâmplă… Puteam chiar să pierdem în final. Oricare dintre echipe putea să câştige, dar sunt mulţumit că am egalat la ultima fază, un gol de generic marcat de Baranyi, din voleu de la 16 metri, în vinclu. Avem mulţi jucători accidentaţi şi trebuie să-i recuperăm până la meciul viitor, când jucăm acasă cu Metalurgistul Cugir, o echipă puternică. Joacă bine în deplasare dar sperăm să o învingem…”

Joc programat vinerea viitoare de la ora 17. Iar ghirozenii vor mai primi în acest retur pe ”Emilian Pavel”, în ordine, vizita celor din Avrig și Deva în runde succesive, respectiv Ocna Mureș, în penultima etapă.

*

AFC Unirea 1924: Sporea – Mazilu, Potopea, Scrob, Matei – Fetița, De Marco, Giurgiu, Petruse – Selagea, David.

Antrenor: Adrian Bicheși

Pe bancă la start: Williams, Zsigmond, Mardare, Domșa, Roman, Mihai Codrea, Lăutaru.

CSC Ghiroda și Giarmata Vii: Gakos – Semeniuc, Bocșan, Lazăr, Mureșan – Șofran (min. 80, Cluci), Jichici, Hotca (min. 70, Saizu), Liuba (min. 20, Pițuc; min. 60, Ghinescu) – Mancaș, Baranyi.

Antrenor: Paul Codrea.

Pe bancă: Barbu, Țugui, Lazăr. 

Arbitri: Mihai Lăstun (Râmnicu Vâlcea) – Claudiu Doarvoaș (Rm. Vîlcea), Mădălina Mihai (Râmnicu Vîlcea). Observator de arbitri Zoltan Tamaș (Odorheiu Secuiesc), iar delegat de joc Adrian Copăcean (Caraș-Severin).

Remizele zilei în C4, pe coloana clasamentelor. Etapa continuă sâmbătă de la ora 17.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt + = 9

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: