Baranyi, primul și ultimul cuvânt: CSC Ghiroda și Giarmata Vii – ACSO Filiași 4-2 (1-1)

Zguduită de înfrângerea de săptămâna trecută de pe terenul codașei clasamentului dar și de schimbarea de pe banca tehnică, antrenorul principal Octavian Benga luând zilele trecute calea Ligii 2, la cârma lui ASU Politehnica, gruparea galben-albastră de pe arena ”Emilian Pavel” a completat într-o perfectă simetrie revenirea pe căi victorioase pe teren propriu, de la 2-4 cu Viitorul Dăești la 2-2 cu Șoimii Pâncota, iar astăzi de la ora 14, în etapa a XII-a din seria vestică în Liga 3, la un 4-2 cu vizitatori doljeni: CSC Ghiroda şi Giarmata Vii – ACSO Filiaşi 4-2 (1-1).

Bănățenii nu mai câștigaseră acasă de peste o lună de zile, 5-0 pe 5 octombrie cu ACS Poli ca unic succes al lor pe teren propriu în ultimele 4 apariții pe ”Emilian Pavel” în Seria a IV-a, nereușite care-i obligau să întoarcă foaia. Vlad Bura a revenit pe banca tehnică pentru a umple golul lăsat de trecerea lui Octavian Benga la ASU Politehnica, un alt tânăr tehnician bănățean pescuit de alb-violeți de la nivelul seriei vestice în Liga 3, iar galben-albaștrii au trecut peste ultimele șocuri prin a reacționa cât se poate de pozitiv.

Formația mai bine clasată și-a valorificat avantajul terenului propriu într-un duel al ocupantelor locurilor 7 și 14, diferența de puncte la startul rundei de vineri fiind însă inferioară celei date de pozițiile ierarhice, semn al comprimării din clasament pe fondul unei nivelări valorice în jos. Situație în care fiecare punct contează, timișenilor arzându-le buza după o victorie.

Conturată prin trei goluri înscrise în primul sfert de oră al reprizelor, două dintre acestea după pauză, cărora li s-a adăugat ultimul cuvânt din partea autorului deschiderii de scor, același Alexandru Baranyi.

Măturată la zero în ultimele două deplasări din octombrie în județul Arad dar și autoare a unui singur punct din ultimele 12 posibile, ACSO Filiași a egalat la Ghiroda după mijlocul reprizei I și a redus apoi din handicap după o oră de joc, dar n-a putut evita înfrângerea, a treia la rând în care a încasat câte 4 goluri, după 4-0 pentru Progresul la Pecica și 2-4 în Dolj cu CSC Dumbrăvița.

Succes şi redebut cu dreptul pentru antrenorul Vlad Bura pe banca tehnică a ”galbenilor”, care au deschis rapid scorul, deja în minutul 4, prin Alexandru Baranyi, în urma unei centrări perfecte a lui Cosmin Mancaş. Contrar cursul jocului, oaspeţii aveau să egaleze în minutul 27 prin Laurenţiu Moţ, stabilind scorul primei reprize.

În repriza secundă, la cinci minute de la reluare, Sebastian Budur i-a readus pe galben-albaştri în avantaj după o acţiune pe flancul stâng a lui Şofran, care a centrat în careu. Iar după alte numai patru minute Baranyi i-a pasat în adâncime lui Nicolae Şofran, lansat spre careu și şutând pe jos… 3-1. Primul sfert de oră al părții a doua nu s-a încheiat fără ca oaspeţii să reducă din diferenţă, prin acelaşi Moţ, reuşind ”dubla” și reaprinzând speranţele oltenilor în perspectiva ultimei jumătăți de oră.

Dar Baranyi a reapărut la rampă în minutul 73, după un corner executat ca la carte de Herci, risipind emoțiile amfitrionilor și stabilind ceea ce avea să devină rezultatul final: 4-2.

Iar cu această a patra victorie acasă în turul Seriei a IV-a, trupa preluată din nou de Vlad Bura a săltat la 19 puncte pe locul patru, înaintea deplasării la liderul din Craiova, primirea celor de la Flacăra Horezu și ieșirea la Hunedoara. 

*

Vlad Bura (noul antrenor principal al CSC Ghiroda şi Giarmata Vii): ”A fost un meci dificil, însă băieţii au avut atitudine, s-au luptat şi au reuşit să învingă până la urmă. Felicitări lor şi fostului staff, în special. Consider că avem mult de lucru în continuare pentru a arăta bine şi pentru a reuşi să prestăm jocuri de calitate. Sunt bucuros pentru aceste trei puncte obţinute de băieţi, foarte importante pentru noi…”

*

CSC Ghiroda și Giarmata Vii: Gakos – Semeniuc, Bocşan, Goţa, Sabău – Mancaş (min. 66, Silaghi), Herci, Poparadu (min. 74, Jichici), Şofran (min. 63, Bâte) – Budur – Baranyi (min. 77, Liuba).

Antrenor: Vlad Bura.

 Pe bancă: Barbu, Ţugui, Andreca.

ACSO Filiaşi: Bosnea – Calu, Vulpe, Lupu, Almic, Kovari, Ştefan, Cruşoveanu, Armaşelu, Moţ, Ghighilicea.

Antrenor: Gheorghe Ciurea.

Pe bancă la start: Munteanu, Baciu, M. Pătraşcu, Creţu, Pârvuică.

Au arbitrat: Nicolae Alexandru Şuvar – Vasile Bogdan şi Romel Nagy (toţi din Sibiu). Observator de arbitri Mihai Jivan (Arad), iar delegat de joc Antonio Burtea (Reşiţa).

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu × 4 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: