Belu-Iordache, unic titular pe linie în 2015, al patrulea gol al sezonului, pentru primul succes afară după exact 6 luni: FC Olt – ACS Poli Timișoara 0-1 (0-1)

Ca o mare coincidență, liderul a învins din nou în deplasare după exact o jumătate de an tot printr-un unic gol marcat în același minut 38, doar că la Slatina n-a mai punctat brazilianul Pedro Henrique, suspendat și din nou absent pentru a doua vizită în Olt în nici o lună, care înscria pe 25 octombrie la Pâncota, ci fundașul dreapta Claudiu Belu-Iordache, semnatar al celei de-a patra reușite a stagiunii, după ce deschidea scorul în prima etapă, la Pitești, contra celor din Mioveni, și înscria apoi acasă tot pentru 1-0 cu CS FC Caransebeș și FC Bihor, ambele în tur.

ACS Poli, prim succes în deplasare după o jumătate de an (foto: facebook ACS Poli)

ACS Poli, prim succes în deplasare după o jumătate de an (foto: facebook ACS Poli)

 

Iar dacă la Tărlungeni doar a remizat fără Dan Alexa pe banca tehnică, suspendat și în deplasarea din acest weekend, ACS Poli Timișoara a scos-o astăzi definitiv din cursa de urmărire pe FC Olt, căzută două locuri, pe poziția a patra și cu 13 puncte în urmă, înaintea ultimelor șase etape din play-off. Cu un pas înainte față de remiza de luna trecută de la Slatina, liderul de pe Bega este acum în postura de a putea deveni matematic promovat în Liga 1 în cazul în care își va adjudeca în următoarele două runde ”dubla” tur-retur cu urmăritoarea Metalul Reșița, rămasă la 10 puncte în urma alb-negrilor, prima dispută având loc sâmbăta viitoare de la ora 11 pe stadionul ”Dan Păltinișanu”.

Până atunci însă, prima clasată poate savura succesul pe terenul ocupantei locului 2, CS FC Olt Slatina – ACS Poli 0-1 (0-1), conturat de timișoreni cu 9 titulari de la precedenta victorie cu 1-0, acasă cu cei din Tărlungeni, dintre care Claudiu Belu-Iordache rămâne unicul care să fi apărut mereu în primul 11 în cele 8 apariții oficiale din 2015. Astăzi, reușita a venit în urma unei faze fixe, Trandu executând în minutul 38 un corner care n-a fost respins de defensiva oltenilor iar fundașul a fructificat: 0-1.

Cele două noutăți au fost date de revenirea lui Scutaru în primul 11, intrat sâmbăta trecută în minutul 22 în locul accidentatului Cânu și aflat la primul meci ca titular tot după o deplasare la Slatina, respectiv Alexandru Popovici, în atac, aflat la cel de-al treilea start pe 2015, în primul, la Oradea, fiind înlocuit la 1-0 pentru FC Bihor, în minutul 47, de Elek, iar apoi la pauza meciului acasă cu Șoimii Pâncota, cu Bărbuț, la 0-0.

Iar astăzi Popovici s-a regăsit în fața golului, mai ales la 0-0, în cele din urmă fiind însă înlocuit după peste o oră de joc, de Nanu, și rămânând astfel cu un unic gol în cont, înscris din penalty în tur, al treilea al jocului cu FC Bihor, în care puncta cu precedenta ocazie și marcatorul de astăzi, Belu-Iordache.

Partener lui Popovici i-a fost Elek, aflat la al 5-lea start la rând, după ce mai evolua recent în avanposturi și cu Bărbuț respectiv Pedro Henrique, tot la a cincea titularizare consecutivă regăsindu-se azi și Melinte respectiv Keita, în vreme ce Pap la a șaptea iar Neagu la a patra, Trandu, Petre și Boldea păstrându-și locurile câștigate sâmbăta trecută.

Iar Pap și-a făcut datoria deja în minutul 10, când a respins providențial şutul lui Verdeş, aflat într-o poziție favorabilă în careu. Puțin mai apoi a fost însă pus la încercare și Nuno Claro, care respingea în corner şutul de la 4 metri al lui Popovici iar în minutul 19 și șutul din apropiere al aceluiaşi Popovici, la colțul scurt, din centrarea lui Belu-Iordache.

Și Leucuţa l-a testat pe Pap, şutând puternic de la 25 de metri, iar tot la mijlocul primei părți și o lovitură liberă a gazdelor, executată de Gligor de pe partea dreaptă, a produs oarecare palpitații în careul timișorean, de unde Ovidiu Petre a respins până la Verdeş, al cărui şut a fost respins. Minutul 26 a adus încă un atac al oltenilor, centrarea lui Vasile Gheorghe ajungând la Bardu, care l-a servit pe dreapta pe Rogoveanu, dar Pap a reținut șutul. Același Rogoveanu lua o acţiune pe cont propriu în minutul 34, pe partea stângă, trecând de 3 adversari și şutând de la marginea careului, dar peste bară.

Iar apoi liderul a punctat, conservându-și rezultatul nu doar până la pauză, ci chiar și la capătul celor 5 minute de prelungire ale reprizei secunde, în care victoria a fost umbrită de cele două cartonașe galbene primite succesiv de fundașul Melinte, pentru trageri de timp, adăugându-se altor 5, încasate de alb-negri pe parcursul jocului.

În care startul părții a doua a fost marcat de respingerea lui Nuno Claro la lovitura liberă executată de Popovici de la 25 de metri, foarte puțin mai apoi, în minutul 50, Trandu primind o pasă în careu și șutând în două rânduri dar de fiecare dată fiind barat de Nuno Claro, deşi ajuns la pământ.

Replica gazdelor a venit în minutul 52, Verdeş expediind o centrare de pe partea stângă iar Anghelina şutând din voleu, la care Pap a respins destul de greu. Și Trandu l-a încercat apoi cu un şut de la marginea careului pe Nuno Claro, care a respins în corner în minutul 61, pe când FC Olt a început deja efectuarea celor 3 înlocuiri la intervale mici de timp, la mijloc și în atac, în căutarea egalării.

Benga și Vlaicu au răspuns prin introducerea tânărului Bocșan, în locul lui Ovidiu Petre, pentru ultimul sfert de oră, în prelungiri revenind și Popescu, reintrodus după accidentarea sa la Satu Mare, în urmă cu 6 runde.

Spre final, în minutul 78, Gligor a mai avut încă o lovitură liberă de la 25 de metri, mingea ajungând la Ignea, care a reluat pe lângă poartă, iar încă o reluare imprecisă a survenit și la următorul atac, prin Căpățînă, după ce Anghelina a centrat de pe dreapta, Pap și Melinte încurcându-se reciproc. Finishul a fost marcat de solicitările gazdelor pentru obținerea unui penalty, prin Leucuța respectiv Anghelinei, iar prelungirile de ratarea aceluiași Leucuța, cu capul la o centrare de pe dreapta, însă liderul a reușit să spargă gheața în 2015 și în deplasare.

În celelalte meciuri ale zilei, în play-off, Metalul Reșița – Olimpia 2-0 (fundașul Dandea, în minutul 65, și rezerva Crețu, în minutul 87) și Unirea Tărlungeni – CS Mioveni 1-2. În play-out, FC Bihor – CS FC Caransebeș 0-3 și CSM Râmnicu Vâlcea – Șoimii Pâncota 1-1.

*

FC Olt Slatina: Nuno Claro – Anghelina, Fîşie, Gligor – cpt., Covalschi, Ignea, Gheorghe (56, Curtuiuș), Bardu (55, Blănaru), Rogoveanu (66, Căpățînă), Leucuţa, Verdeş.

Rezerve: Mogoşanu / Giurcă, Morariu, Ştefan.

Antrenor: Dan Oprescu

ACS Poli: Pap / Belu, Melinte, Scutaru, Neagu – Petre – cpt. (75, Bocșan) – Keita, Boldea (91, Popescu), Trandu – Popovici (64, Nanu), Elek.

Rezerve: Smaranda / Duarte, Lazăr, Doman.

Antrenor: Octavian Benga și Sorin Vlaicu.

Cartonașe galbene: Trandu (minutul 35), Popovici (40), Belu (49), Elek (84), Pap (90 plus 3), Melinte (2 x 90 plus 4).

Cartonaș roșu: Melinte (94).

Arbitri: Bogdan Ionuț Anghelinei (Galați), George Marian Fridl (Comănești) și Damian Antal (Bacău), Rezervă: Gheorghe Alin Olaru (Râmnicu Vâlcea). Observatori: Ion Olteanu (București) și Dumitru Paraschiv (Drobeta Turnu Severin).

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte × = 21

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: