Benga, 1-1 (0-1) Poli pe ”Știința” cu nou-promovata Minaur: ”Se văd munca și progresul, dar lipsește victoria”

Politehnica Timișoara a înregistrat astăzi la matineu a treia remiză consecutivă în Liga 2, a doua cu rezultatul de 1-1 pe ”Știința”, egalând după prima oră de joc din lovitura liberă executată din preajma careului de Daniel Benzar – intrat la pauză, în urma deschiderii de scor reușite de Ciprian Stanciu pentru băimăreni tot din preajma careului, în minutul dinaintea pauzei. Un punct mai util maramureșenilor la prima lor deplasare cu Mihai Iosif pe bancă, ocazie cu care au stopat o serie de 3 eșecuri la zero pe teren advers în campionat, pe când alb-violeții, care n-au câștigat pentru a 11-a rundă la rând, de 6 ori în acest răstimp acasă, au rămas singuri în eșalonul secund în ceea ce privește cel mai mic număr de victorii, mai exact doar una.

Poliștii s-ar fi putut apropia astăzi la două puncte de nou-promovata CS Minaur în cazul depășirii băimărenilor pe ”Știința”, însă bănățenii s-au văzut conduși chiar înaintea pauzei, pe de altă parte, spre deosebire de înfrângerile aici cu 0-1 cu Progresul 1944 Spartac și cei din Târgu Jiu, reușind totuși să egaleze, dintr-o fază fixă, prin Daniel Benzar, intrat la pauză.

”Violeții” au fost în creștere ca nivel al jocului, superior celui din precedenta reprezentație acasă, și în special după pauză, însă tot atunci, odată ce au egalat, au fost tot mai contrariați de ceea ce ar fi considerat ca fiind 3 solicitări legitime de acordare a unor lovituri de la 11 metri, faze la care s-a referit și antrenorul principal Octavian Benga după meci, subliniind că altfel, în general, nu ar aduce în discuție arbitrajul. 

”Avem 3 rezultate pozitive la rând, bineînțeles că ne-am fi dorit să câștigăm, s-a și văzut asta că am jucat la victorie și nu ne-am mulțumit cu egalul, iar ca un alt aspect pozitiv, faptul că am revenit după un gol primit, ceea ce altădată nu se reușea, era o problemă”, a spus Tavi Benga după remiza care-i ține pe ”violeți” tot pe penultimul loc, deși antepenultimii clasați, de la Unirea Constanța, au pierdut cu 1-3 acasă.

”Am și arătat foarte bine fizic și am dominat în repriza a II-a echipa adversă, așadar se văd munca și progresul, dar din păcate ne lipsește în continuare victoria, ca aspect negativ.” Și sunt deja într-adevăr 11 etape la rând fără succes, dintre care 6 acasă, bilanțul total în actualul campionat pe ”Știința” fiind 7 1 3 3 4-8 6 puncte, din 21 posibile.

Mai mult, Politehnica a rămas singura echipă cu doar o victorie în 12 runde, odată ce și codașa Metaloglobus, apropiată la un punct, a obținut-o astăzi pe cea de-a doua, în deplasare, cu 1-3. Iar pentru ”violeți” urmează ieșirea la concitadina Ripensia, sâmbătă la 11.  

”Consider că jucătorii au dat totul astăzi pe teren și cred că ar fi trebuit să beneficiem de 3 lovituri de la 11 metri, niciuna acordată, iar una am văzut-o și eu clar, celelalte două doar pe imagini, dar a luat balonul cu mâna”, a continuat Benga.

Cât despre apariția amenințătoare a lui Ioan Mera în fața brigăzii de arbitri la intrarea spre vestiare, după meci, Benga a spus: ”Nu cred că a lovit nimeni arbitrul, dar normal că sunt nervi, dat fiind că suntem într-o situație grea, și toată lumea pune suflet, iar când ești privat de anumite lucruri pe care le meriți, apar și tensiunile, dar nici pe departe n-au fost lupte aici.”

”Echipa n-a arătat rău, însă s-au făcut câteva greșeli. Cât despre schimbări, toate au adus un plus. Zaluschi s-a pregătit foarte bine și și-a câștigat locul, încă nu e 100% refăcut, ne-a lipsit Denis Radu și am jucat în locul lui de la Academie, Armin Mada, iar chiar dacă nu a fost pe postul lui de fundaș central, a făcut-o bine, e din generația 2005 și merită felicitat!”

Benga a mai semnalat că primirea golului chiar înaintea pauzei n-a influențat deloc modificările efectuate ulterior, ”schimbările au fost făcute la fel pentru că am programat toate schimbările, acolo a fost o greșeală în lanț la gol, din nou un cadou, dar bine că am revenit, ceea ce e important în plan mental, iar singurul lucru care lipsește este victoria. Și a fost și puțin ghinion, de exemplu când mingea sare peste poartă la șutul lui Bocșan.”

Altfel, o altă problemă ar putea fi indusă de ”buletinul medical”, ”vom vedea care este starea lor de sănătate…”

Rezultatele, programul etapelor 12-13 și clasamentul, pe coloana datelor tehnice.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru − = 2

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: