Birău și în retur, tot 2-0. Phoenix înalță Buziașul în Liga 3

Fotbalul timișean a oferit în noul mileniu o mulțime de nou-promovate Ligii 3, orașul stațiune balneoclimaterică Buziaș înscriindu-se începând de sâmbătă seară pe harta eșalonului terț sub egida FRF. După ce CS Phoenix, campioană a ediției 2021/2 în Divizia D Timiș, a câștigat fără replică și ”simetric” dubla manșă a barajului de aceedere din liga a patra, conturând o promovare adjudecată pe drumuri bănățene, mai puțin în localitatea de reședință, și completată în Gorjul Olteniei: CSO Turceni – CS Phoenix Buziaș 0-2 (0-0).

A fost al 40-lea meci pentru ”pasărea” Phoenix pe drumul spre Liga 3, o promovare cum se cuvine, conform canoanelor fotbalului și spiritului competițiilor, și nu precum în precedentele două ediții, când, pe fondul ”alertei” alarmiste a unor încurcă lume de nimic, unii s-au trezit pe palierul terț fie după numai 18 runde și fără baraj, în 2020, fie după Daciada de vară post-Stupid-19, anul trecut, în 2021.   

Phoenix s-a înălțat spre Liga 3 pe cel mai lung traseu, cu 38 de examinări și încă două la baraj, dar și fără a juca în Buziaș, victoria finală fiind semnată peste Carpați, la termocentrale. Unde avea de apărat acel 2-0 conturat sâmbăta trecută la Lugoj, iar Alex Birău a înscris și de astă dată, în acest caz nu cu capul în primul sfert de oră, în urma unei lovituri libere, dar tot deschizând scorul, și tot după o fază fixă, lovitură de la 11 metri, în partea a doua a manșei secunde.

S-a realimentat astfel contingentul timișean în seria vestică a Ligii 3, din care CSC Dumbrăvița a ”evadat” prin promovare în Liga 2, Phoenix Buziaș alăturnându-se celor din Ghiroda și Giarmata Vii, Dudeștii Vechi și Periam. Orașul mai tare decât municipiul, pe ruta vest-est Buziaș – Lugoj, ”vestul” luând prim-planul, în galben-albastru. 

Bănățeni fără Cosmin Loga sâmbătă de la 17:30 pe ”Orășenesc” din Turceni, suspendat în urma cartonașului roșu primit în meciul tur, tot fără golgheterul echipei, Dan Silaghi, încă nerefăcut. Dar și gazdele fără suspendatul lor, antrenorul Călin Cojocaru, ”pas” două etape.

Puteau oltenii răsturna situația?  

Prima salvă de avertisment tot bănățenii au trimis-o, prin Bogdan Ferțu, care a nimerit transversala cu un șut de la 16 metri în minutul 8. Scor alb la pauză.

Dacă în tur a fost 2-0 în minutul 59, când înscria Filimon, de astă dată același Alex Birău a deschis scorul și în manșa a II-a, 0-1 în minutul 53, din lovitură de la 11 metri acordată pentru henț în suprafata de 16 metri.

Iar Răzvan Rus, coautor al deschiderii de scor la Lugoj, la ”pupitrul unei libere”, a dublat avantajul păsării Phoenix și în Oltenia, cu un șut direct sub transversală la o pasă primită de la Bogdan Ferțu: 0-2 în minutul 66.

Calificare jucată, promovare adjudecată. Divizia D Timiș, un nesfârșit rezervor de noi divizionare ”C”, dar și pe fondul valorii foarte scăzute a oponentelor din fotbalul județean din această jumătate vestică de țară. 

Aşadar dublă victorie a celor din Buziaș și 4-0 la general, promovare fără  emoţii pentru Phoenix în faţa reprezentantei Gorjului.

Phoenix Buziaş a început jocul în deplasare cu Bota – Andrei Rus, Artimon, Podină, Popescu – Brian Filimon, Ferţu, Răzvan Rus, Birău, Marian Musteţa și Florin Nanu.

Au mai jucat: Marius Musteța, Dobra, Grigore, Marta și Stancu.

Pe bancă: Rusu, Borca, Horcea și Rațiu. Antrenor Sorin Tomoş; director tehnic, Cosmin Petruescu; delegat: Vlad Selea.

ACS Ineu a promovat în Liga 3 pentru fotbalul arădean după un 6-2 la Recolta Dănceu, Retezatul Hațeg intrând în eșalonul terț pentru fotbalul hunedorean.

În primul sfert de oră al fiecărei reprize, spre o promovare pe drumuri: Phoenix Buziaș, 2-0 la Lugoj cu CSO Turceni

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× trei = 6

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: