Bîte, egalare cât o calificare, pe final. Iar portarul Dobre apără 3 penalty-uri! LPS Banatul juniori D, între primele 6 din România

Cu mari emoţii, LPS Banatul Timişoara s-a calificat în această dimineaţă între cele mai bune 6 grupări din Campionatul Naţional FRF de juniori D, pentru legitimaţi în 2001-2002, elevii lui Flavius Nastor obţinând pe teren propriu exact acea remiză care le asigura accederea din faza zonală în cea semifinală.

Flavius Nastor împreună cu grupa de juniori D de la LPS Banatul Timişoara

 

Reuşita este notabilă ţinând cont şi că garnitura „Banatului” este la prima participare în întrecerile FRF, în care continuă drumul, zilele următoare fiind conturate cele două serii a câte 3 formaţii, din care vor fi alese finalistele, câştigătoare ale grupelor, respectiv participantele la finala mică, de pe locurile 2. Jocul cu trofeul pe masă ar putea fi devansat din data de 21 iunie, momentan menţionată pe portalul federal.

Calificarea n-a fost însă floare la ureche, în ciuda avantajului terenului propriu, mai ales după ce oaspetea Plimob Sighet a deschis scorul în minutul 11 al jocului disputat de la ora 10, din penalty. Un triumf al maramureşenilor i-ar fi calificat în semifinale dar egalarea reuşită de acelaşi Vlad Bîte, protagonist al victoriei de luni, a smuls un punct izbăvitor la potou.

Alaltăieri, în deschiderea patrulaterului zonal, Vlad Bîte înscria chiar de 3 ori, cu ultimele două goluri, în aceleaşi tot atâtea minute, răsturnând la 3-2 un deficit avut la pauză în faţa lui FC Bihor. Şi astăzi, după driblingurile lui Stanciu şi o centrare de pe dreapta, Bîte a egalat cu capul, de la 8 metri: 1-1.

Suficient pentru calificare, trecându-se însă apoi, fără reprize de prelungire, conform regulamentului în caz de egalitate după 60 de minute, la lovituri de departajare.

În care rolul de principal protagonist a fost preluat de la Bâte de portarul Ştefan Dobre, care, după o primă execuţie peste bară a sighetenilor, a apărat următoarele 3 şuturi de pe punctul cu var!

Mai mult, portarul Dobre a deschis cu o reuşită seria penalty-urilor timişorenilor, după care, paradoxal, tocmai Bîte a ratat, Bogdan David înscriind: 2-0 la penalty-uri.

Nastor a utilizat acelaşi 11 ca şi ieri, în succesul cu 3-1 cu CSŞ Viitorul Cluj, fără a efectua schimbări, şi l-a remarcat pe unşpearul adversarilor, autor marţi a 5 goluri, contra Bihorului, şi care a deschis astăzi scorul, fiind greu de stăvilit mai apoi: „N-am mai văzut aşa copil la vârsta aceasta. Înalt, greu de ţinut, cu marcaj multiplu. Doar în primul meci, de luni, n-a reuşit multe, pentru că era de pe drum, după cum a explicat antrenorul Sighetului. Puteam să şi pierdem astăzi dar am obţinut până la urmă punctul necesar. Îi felicit pe băieţi!”

LPS Banatul a câştigat aşadar Grupa 6 zonală de la Timişoara, cu palmaresul 3 2 1 0 7-4 8 puncte (7 în timpul regulamentar plus bonificaţia victoriei la lovituri de departajare). Plimob Sighet a încheiat cu 4 puncte, de la această oră jucându-se FC Bihor – CSŞ Viitorul Cluj, fără implicaţii în privinţa calificării: rămasă pe Bega.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 × sapte =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: