Bogdan suspendat 18 luni, Nicușor Bogdan și Tomescu câte un an, terenul din Biled 8 etape iar Voința – Șag 0-3 la masa verde, plus amendă

Comisia de disciplină de pe lângă AJF Timiş a dezbătut astăzi de la ora 15 timp de 75 de minute gravele incidente comise la meciul din ultima etapă a turului din liga a IV-a, dintre Voinţa Biled și Timişul Şag, întrerupt în minutul 88 de arbitrul Dorian Barzuca. Iar sancţiunile dictate se arată a fi pe măsura faptelor…

Totul a izbucnit spre încheierea jocului de duminică de la ora 14 de la Biled, la scorul de 0-1 pentru CS Timișul, iar partida nici nu s-a mai încheiat dar și la vestiare au urmat scene reprobabile, arbitrul asistent Petru Gaşpar fiind lovit brutal și necesitând îngrijiri medicale în zilele imediat următoarele agresiunii.

Iar conform celor înscrise în raportul de arbitraj și al celor doi observatori, Comisia de Disciplină a aplicat clubului organizator mai multe sancțiuni, Voința sfârșind cum nu se poate mai rău un sezon de toamnă în care atrăgea pozitiv atenția inclusiv la nivel național prin eliminarea Ripensiei din Cupa României și disputarea unui joc eliminatoriu tot la Biled cu ASU Politehnica pentru pătrunderea în faza 16-imilor de finală, cedat la limită pe 4 octombrie, cu 0-1. După exact 8 săptămâni, pilule amare ca bune stimulative la reflecție.

În primul rând, rezultatul jocului din etapa a XVII-a a Diviziei D Timiș s-a omologat cu 0-3 pentru oaspeții de la CS Timişul Şag. În plus, terenul grupării din Biled a fost suspendat pentru 8 etape, iar clubul Voinţa a fost amendat cu suma de 1.5oo de lei pentru lipsă de organizare.

Jucătorii Voinței, Andrei Nicuşor Bogdan şi Flavius Tomescu, au fost suspendaţi câte 12 luni pentru lovirea arbitrului şi amendaţi cu sume de câte 400 de lei. Iar antrenorul echipei Voinţa Biled, Nicu Bogdan conform înscrisului de pe raportul de arbitraj, a fost suspendat pentru nu mai puțin de 18 luni şi amendat cu suma de 600 de lei.

Altfel, a mai fost sancţionat cu două etape de suspendare jucătorul Marius Matei (Pobeda Dudeştii Vechi), amendat fiind cu 100 de lei, iar cu o etapă Florin Timofte (Tomnatic) şi Rafael Mirciov (Pobeda Dudeştii Vechi).

În altă ordine de idei, gruparea CSM Lugoj II a făcut apel în urma sancţiunii dictate de Comisia de competiţii a AJF Timiș împotriva ”satelitului” divizionarei C prin pierderea meciului acasă din ultima etapă de ”D”, 0-3 cu ASO Deta, iar apelul se va judeca marţi 5 decembrie de la ora 14 la sediul AJF Timiş.

Comisia Campionatului Judeţean Timiș a revenit asupra unei decizii în urma dovezilor înaintate în faţa Comisiei de disciplină de echipa oaspete şi a validat rezultatul de pe teren, 1-2, după ce îl omologa la meciul de ”Promoţie” Meget Remetea Mare – AS Gelu cu 3-0 pentru gazde, în urma unei contestaţii depuse la sfârşitul întâlnirii, pentru o substituire de jucător. Sportivul în cauză a fost grav accidentat şi transportat cu Ambulanța la Urgenţe, având fractură la picior, dar Srgian Cuzmanov a avut totuși puterea să dovedească forului judeţean că el a fost jucătorul contestat.

Au fost suspendaţi jucătorii Ciprian Manolache (Cărpiniş) şi Sorin Drăgan (Unirea Jimbolia), care s-au ales cu câte două etape şi 100 de lei amendă, câte o etapă încasând Florin Căldare (Cărpiniş) şi Sebastian Codreanu (Recaş), toţi pentru că au fost eliminaţi de pe teren în ultima etapă a turului.

Iar pentru că în această consemnare am pomenit și despre întrecerea Cupei României, să notăm că în această seară este în plină derulare cea de-a doua zi din trei a fazei optimilor, ieri calificându-se CSM Politehnica Iași, printr-un 0-2 la Unirea Slobozia, din Liga 3, CS U Craiova, grație unui 2-3 după reprize de prelungiri la CS Afumați, oltenii răsturnând scorul prin Băluța în minutele 101 și 105 în urma celei de-a doua preluări a conducerii de către ilfoveni, respectiv FC Botoșani, 3-2 acasă cu FC Viitorul Constanța. La ora acestei consemnări, CS Mioveni – Gaz Metan Mediaș este 0-1 spre mijlocul reprizei a II-a.

 

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte × = 49

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: