Bonda dă gol în 1-2 la Mundialito cu S.C. Brazil din Rio

LPS Banatul a încheiat cu un eşec participarea la turneul Mundialito, pierzând joi dimineaţă cu 2-1 (2-0) în faţa lui Sport Clube Brazil Rio de Janeiro, în prima fază a turneului de consolare. Raul Bonda a marcat din nou pentru echipa pregătită de profesorul Sorin Badea, reducând din diferenţă din penalty în ceea ce a fost al optulea meci în nici o sută de ore disputat de juniorii timişoreni născuţi în anul 2000 la competiţia mondială de minifotbal sub egida FIFA şi a federaţiei portugheze şi rezervată copiilor pe trei categorii de vârstă, 1999-2000, 2001-2002 şi 2003-2004.

Jucătorii brazilieni ocupaseră locul 5 în grupa a 18-a, în vreme ce alb-albaştrii Timişoarei, singurii jucători împreună cu cei de la Spartak Moscova din centrul şi estul Europei prezenţi la Mundialito, poziţia a patra în grupa 17.

„Această competiţie nu se compară cu absolut nici una la care s-a aliniat în trecut grupa 2000. Este mult mai puternică, mai complexă, cu cluburile cele mai bune. Iar indiferent de rezultate, experienţa este benefică din toate punctele de vedere, oricum ai lua-o. Problema întâmpinată de băieţi acolo a fost mai ales una de gabarit, unii dintre componenţii LPS fiind născuţi în vara anului 2000 dar având de jucat împotriva unor copii născuţi în primele luni din ´99. Iar aproape un an şi jumătate de pregătire contează foarte mult la acest nivel, precum şi caracteristicile fizice ale juniorilor”, a explicat Iulian Prodana, antrenor la grupei 2003 la Centrul de copii şi juniori polist şi al cărui fiu, Alexandru Prodana, a fost între titularii meci de meci ai Liceului, înscriind golul doi în jocul de debut, câştigat cu 4-3 în dauna norvegienilor din Oslo Baerum.

În total, LPS Banatul a adăugat celor 4 victorii şi trei eşecuri din grupa a 17-a, în care s-a clasat a patra din 8 echipe, cu golaverajul 16-29, încă o înfrângere în turneul de consolare, cu 2-1, micuţii timişoreni evoluând în Portugalia contra a câte două cluburi spaniole şi portugheze respectiv a câte unei grupări din Germania, Norvegia, Venezuela şi Brazilia, având şansa de a da piept atât cu reprezentante ale stilului anglo-saxon cât şi ale gintei latine, europeană şi sud-americană.

„Din ce mi-au spus, dacă ar fi fost mai atenţi cu CD San Pablo FS din Sevilla, de care au fost învinşi, în ciuda faptului că adversarul era modest, s-ar fi calificat de pe locul 2, în locul venezuelenei Nowak, pentru un meci în optimi cu AC Milan. Atât i-a despărţit dar prezenţa lor acolo trebuie privită în ansamblu, nu neapărat prin prisma rezultatelor, şi ca parte a unui proces pe termen lung”, a mai explicat antrenorul de copii Prodana, a cărui soţie a fost parte a delegaţiei Asociaţiei de părinţi a grupei 2000 la Liceul cu Program Sportiv, constituită tocmai pentru a sprijini activitatea lotului profesorului Badea.

Sorin Badea a apelat şi în ultimul joc la acelaşi şapte Barbu – Prodana, Ţieranu, Onişa, Bonda, Peter, Piţigoi. O victorie le-ar fi deschis accesul spre optimile de finală ale turneului de consolare şi alte trei potenţiale partide, finala grupei învinselor având loc sâmbătă după-amiază. Delegaţia timişoreană va rămâne în Algarve până la încheierea competiţiei, la finele acestei săptămâni.

Dintre calificatele din grupa a 17-a, Sporting Lisabona a fost eliminată în optimile categoriei 1999-2000 de USTA Selects Essex Junction, din Statele unite, cu 5-4, iar Ac. F. Nowak Valencia, a doua în grupă, cu 8-0 de AC Milan.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 + sase =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: