Bourceanu, antrenament cu Poli. Dar şi Alexa şi Zicu reveneau de… rămas bun

Sâmbătă la ora 18,30, pe când poliştii încep al doilea antrenament al zilei, se împlinesc exact cinci săptămâni de la splendidul voleu dintr-o bucată, la colţul lung, cu care sârbul Nikola Ignjatijevic rotunjea din centrarea muntenegreanului Stefan Nikolic un savuros succes cu 4-1 în dauna lui Dinamo, asigurând alb-violeţilor postura de vicecampioană şi calificată în Champions League, dar de-atunci câte şi mai câte decizii şi balcanisme ieftine n-au declasat poziţia clubului timişorean şi n-au picurat tristeţe, deznădejde şi dezgust în sufletului împătimitului de fotbal bănăţean.

Doar atât să fi trecut!? Parcă a fost o veşnicie pentru echipa care a fost superioară în ansamblul manşelor acasă – deplasare fiecăreia dintre celelalte 17 adversare din Liga 1, de la prima, Oţelul, cu 2-0 şi 1-2, şi până la ultima, Sportul, nealegându-se în schimb cu chiar nimic…

Poli n-a pierdut în aceste 5 săptămâni doar statutul de reprezentantă a fotbalului românesc în eurocupe, ci aproape o întreagă echipă, iar dacă în miez de mai susţinătorii violeţilor erau preocupaţi şi mâhniţi de succese cu 2-1 la mustaţă ale campioanei în devenire cu Craiova sau la Chiajna respectiv în dauna favoriţilor lor, neînchipuindu-şi că ratarea titlului se va dovedi a fi cea mai mică problemă, astăzi îşi pun problema dacă trebuie să reînveţe mai în detaliu harta acestei părţi vestice de ţară.

Dintre învingătorii dinamoviştilor, pentru a reliefa dezmembrarea unei echipe ce devenea lideră a Ligii 1 în etapele 26, 29 şi 30, Pantilimon încă nici nu s-a întors la vreun antrenament după convocarea la reprezentativa României, unul ca Ianis Zicu doar a trecut pentru a-şi lua rămas bun, iar marcatorul Ignjatijevic, aici sub formă de împrumut în retur, Burcă, Cisovsky, căruia i s-a reziliat contractul, ori Magera au plecat încet, încet, pe rând, într-o debarcare previzibilă.

Rândul fugarilor s-a îngroşat de la revenirea din cantonamentul maghiar, unul mai degrabă „tampon” faţă de vâlvătaia de luni a şedinţei Comitetului Executiv al FRF, Ghionea, Goga şi Sepsi nemairăspunzând nici ei prezent la antrenamentul de sâmbătă dimineaţă, de la ora 9,30, unul de dezmorţire, bazat pe pregătire fizică, după vinerea de pauză. De mirare!? Nu prea.

Alexandru Bourceanu (în foto), al cărui fost club din oraşul natal a câştigat Liga 1, a revenit sâmbătă dimineaţă la un prim antrenament după titularizarea sa în selecţionata României, dar tot într-un fel de raită aidoma unui Alexa şi Zicu, cât să-şi mai aducă aminte de acele câteva zile bune şi să pună hârtiile în ordine. În aceste condiţii, Dusan Uhrin jr. îi poate număra pe degete pe învingătorii „câinilor roşii” la care poate apela în mai îndelungatul stagiu austriac la Saarfelden, până în 8 iulie, unde se vor regăsi mai ales aspiranţii la a-şi face un nume. O altă faţă proaspătă, ba chiar de campion naţional en-titre, portarul Paul Iordache, din generaţia de ´92 încoronată sub bagheta lui Robert Fruşa, s-a alăturat la rândul său de sâmbătă garniturii poliste. Violeţii se mai antrenează şi duminică iar luni pleacă pe tărâmuri mai calme, lipsite de asemenea controverse.

Dacă parcurgi portalul Ligii Profesioniste de Fotbal din România, acest organism concentrând atât venin prin contorsiunile viperine ale Ligii 1 şi ca o oglindă fidelă a unei societăţi eminamente falimentară moral, FC Timişoara figurează acolo, la capitolul cluburi de liga I, laolaltă şi cu FC Victoria Brăneşti, dar crunta realitate este că la nici un an după ce Cisovsky egala cât pentru o calificare nişte finlandezi cu un Ricketts cu hat-trick, cei care vor da în eurocupe de alţi finlandezi sunt ocupanţii locului 7 în liga lu´ Mitică, Gaz Metan, în timp ce nişte vicecampioni îşi setează pe gps rute spre… nicăieri.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua × 6 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: