Brîndescu, cel mai sever insucces acasă: ”Era clar că dacă ei nu vor marca până la un moment dat, își vor pierde răbdarea, dar se pare că noi ne-am pierdut primii concentrarea”

În ciuda afluenței de public și a unei atmosfere de derby creată de galeriile protagonistelor, returul de la Timișoara fiind un succes ca spectacol sportiv în comparație cu rateul din toamnă de pe ”Motorul”, ASU Politehnica a suferit duminică seară cea mai severă corecție acasă între cele 7 înfrângeri pe teren propriu în Liga 2, și tocmai în fața vecinilor arădeni, 0-3 (0-2) cu UTA Bătrâna Doamnă, încheind totodată doar al treilea joc fără gol marcat acasă în campionat de la promovare.

Sorin Brîndescu, antrenor principal al gazdelor, a spus: ”Îmi pare rău că nu am reușit un rezultat bun deși oamenii au venit într-un număr așa de mare la meci și au creat o atmosferă extraordinară la acest derby cu UTA. Dar am fost cam fricoși, am fost cam timorați, și deși altceva ne propuneam, ne-am preocupat mai mult să-i blocăm pe ei decât ca noi să jucăm, însă consider că dacă Taub înscria la acea primă ocazie, alta era soarta meciului. Dar nu avem suficientă maturitate și am luat două goluri pe exact ceea ce am pregătit la antrenamente, după care am cam picat moral. În repriza a II-a am încercat să reintrăm în meci, dar nici jucătorii noștri n-au găsit cele mai bune soluții, și ei s-au apărat bine, însă dacă am fi înscris poate am fi reintrat în joc, dar din păcate a căzut și golul 3”. Câte 3 goluri încasau alb-violeții de la ASU Politehnica și în precedentele lor două apariții pe ”Dan Păltinișanu”, 1-3 (1-0) cu Luceafărul Oradea pe 24 septembrie în turul campionatului și 0-3 cu Pandurii pe 25 octombrie în 16-imile Cupei României, capac la toate gazdele încheind seara eșecului cu arădenii prin a suferi și eliminarea lui Carol Taub, survenită în prelungiri, pentru acumularea de cartonașe galbene.

Brîndescu a mai remarcat că ”din păcate noi am greșit astăzi foarte, foarte mult, am greșit lucruri simple, la preluarea mingii,  pase ușoare, și deși am evitat să discut în vestiar despre acest meci influențele din exterior ne-au încărcat destul de mult, și probabil și pe ei. Despre UTA era foarte clar că dorește să învingă aici și are jucătorii de valoare gen Strătilă, Curtuiuș, Petre care se impun în dueluri unu la unu, dar am căutat să-i surprindem și noi, căci era clar și că dacă nu vor reuși să marcheze până la un moment dat își vor pierde răbdarea, dar se pare că până la urmă noi am fost cei care ne-am pierdut concentrarea. Noi eram mult mai relaxați prin faptul că ne-am îndeplinit obiectivul, jucam fără acea presiune, mai mult doar pentru spectatori, iar atmosfera a fost superbă, dar…” Într-adevăr, peste 17.000 de spectatori s-au strâns la acest duel cu implicații la promovarea în Liga 1 în cazul oaspeților arădeni, un total salutar pentru fotbalul secund-divizionar românesc și pe care ASU Politehnica nu l-a magnetizat până acum în ascensiunea sa spre eșaloanele superioare, fiind depășit și un precedent record înregistrat pe aceeași arenă în duelul de liga a patra cu Ripensia, disputat atunci în condiții de deplasare și adjudecat cu 2-6 în martie 2015, sub privirile a sub zece mii de amatori ai sportului rege.

Brîndescu a mai remarcat după al treilea eșec pe teren propriu fără gol marcat în Liga 2, după 0-1 în tur cu Sepsi și Academica Clinceni, că ”noi nu ne-am făcut deloc un obiectiv din a stopa UTA din cursa spre promovare, ci doar să jucăm frumos și să învingem, și asta încercăm de fiecare dată, să mergem la victorie. Azi n-am reușit…”

Despre suprafața de joc, ”paradoxal, terenul Știința ne-a creat tot timpul probleme dar tocmai în pregătirile de săptămâna aceasta, când nu mai aveam nevoie de el la meci, a fost mai bun ca niciodată, și din contră, problemele au fost aici, pe ”Dan Păltinișanu”, tare, cu iarba rară, însă nu vreau să dau vina pe teren, căci noi nu am fost inspirați deși până la primul gol am controlat tactic jocul. Însă jucătorii de la centrul terenului nu au știut când și cum trebuie să joace astfel încât poate să-i surprindem”.

Urmează ca ”marți dimineață să plecăm spre București, jucăm acolo miercuri seară de la ora 18, revenim apoi acasă și ne antrenăm aici, după care mergem înapoi pentru meciul de duminică la Balotești. Atmosfera e acum destul de apăsătoare dar sperăm să reușim să ne revenim și să terminăm cu demnitate acest campionat!” Un sezon ce urmează așadar a se încheia duminica viitoare, după două deplasări, aparițiile acasă sfârșindu-se cu al șaptelea eșec în Timișoara, după 3-4 cu Chindia, 2-3 cu Foresta, 1-3 cu Luceafărul, 0-1 cu Sepsi și 0-1 cu Academica – toate în tur, respectiv 1-2 în 2017 cu CS Mioveni. Total în Liga 2 pe ”Dan Păltinișanu” și pe ”Știința”, 17 6 4 7 22 puncte.

Despre Mera, suspendat pentru duelul din această seară, ”dacă a luat două etape, va fi apt de joc, dacă mai multe…”

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 9 = cincisprezece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: