Bucurie amânată: UTA – FC Botoșani 0-0

Meciurile dintre UTA și FC Botoșani nu prea au istorie, deoarece echipa moldoveană a apărut recent în constelația fotbalului românesc. Cu toate acestea, în ultimele două partide de pe teren propriu, UTA n-a putut trece de FC Botoșani, ambele terminându-se la egalitate.

De remarcat că la Botoșani, pe când se afla în divizia B în anii 80, a evoluat un arădean originar din Pecica, Gheorghe Iancu, care jucase în divizia A la Corvinul Hunedoara și Olimpia Satu Mare, iar antrenori erau Țiți Dumitriu și Piți Bigan.

Cele întâmplate în partida cu FCSB i-a apropiat și mai mult pe suporteri de jucătorii UTA-ei. Acest fapt a constituit un motiv în plus ca UTA să-și dorească victoria în partida cu Botoșani. N-a fost așa, deoarece a dat peste o echipă bine organizată, cu jucători cu o bună viteză.

 

Arădenii au început cu o așezare obișnuită partida de sâmbătă după-amiază, 4-2-3-1. După zece minute de joc, Shlyakov a exectat o lovitură liberă care putea fi gol, dar Pap a respins în corner. După alte cinci minute a fost rândul lui Florescu să execute o lovitură liberă periculoasă, dar Florin Iacob, atent, a respins peste bară, ulterior Tîrcoveanu și Fili ratând două ocazii de gol.

Repriza a doua a întâlnirii din etapa a XIX-a în Liga 1, abordată de UTA cu două modificări, a început cu o ușoară dominare din partea oaspeților, care se pare că s-au adaptat mai bine la terenul greu.

Ongenda, care avea să fie înlocuit în minutul 90 cu Șeroni, fost la UTA, una dintre cele doar două schimbări ale vizitatorilor – ambele pe final, a șutat puternic și portarul Iacob s-a remarcat din nou.

O ultimă zvâcnire în atac și Vukcevic, intrat la pauză, a ratat deschiderea scorului.

Așa s-a încheiat ultima partidă jucată de roșu-albi în Arad în 2021, în care UTA a dorit mult, dar realizările s-au lăsat așteptate. A rezultat a treia apariție consecutivă acasă fără a înscrie, bilanț 3 0 1 2 0-3, cu acest prim punct din 9 posibile. Bucurie amânată pe luna viitoare, în ianuarie 2022, când arădenii vor primi vizita celor de la Gaz Metan Mediaș, peste 3 etape, până atunci având din nou în program tot două deplasări la rând, marți și vineri, ambele la ora 20:30, la Universitatea Craiova și FC Voluntari, grupări din zona play-off, pe care echipa lui Balint Laszlo le depășea în tur la zero pe malurile Mureșului.

Unele dintre rarele succese arădene acasă în acest campionat, bilanțul pe ”Francisc Neuman” în ediția 2021/2 a Ligii 1 fiind 10 3 4 3 7-7 13 puncte. 

Două momente inedite au apărut atunci când Marius Croitoru, respectiv preparatorul fizic al arădenilor, Radu Alexandru, au primit cartonaș galben pentru proteste.

Ultimele rezultate și programul etapelor 19-20 în Liga 1, pe coloana clasamentelor secțiunii Fotbal.

*

UTA – FC Botoșani 0-0

Arad, 11 decembrie 2021 ora 15; arena Francisc Neuman; teren moale; specatori 4.000.

UTA: Fl. Iacob (cpt.) – Baravykas (minutul 46, Vukcevic), Benga, Medjimorec (min. 68, Da Silva), Shlyakov – Passaglia (min. 46, Batha), Vorobjovas – Roger, Ubbink (min. 73 Antal), Miculescu – Dangubic (min. 68 Hora).

Antrenor: Balint Laszlo.

Pe bancă: Balauru, Dima, Isac, T. Călin.

FC Botoșani: Pap – Braun, Racovițan, Tchakonte, Țigănașu – Papa (cpt.), Florescu – Tîrcoveanu, Ongenda (min. 90, Șeroni), S. Silva (min. 88, Patache) – Fili.

Antrenor: Marius Croitoru.

Pe bancă: Contra, Kage, Dragu, Croitoru, Remacle, Santos, Sila.

Cartonașe galbene: Vorobjovas, Miculescu, Hora, Vukcevic, Tchakonte, Ongenda, Fili.

Arbitri: Marcel Bârsan (București)-Daniel Mitruți (Craiova), Marian Badea (Rm. Vâlcea). Rezervă: Bogdan Dumitrache (București). Observatori: Ion Marin (București), Nicolae Grigorescu (Timișoara).

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 3 = noua

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: