Buia hat-trick la Petroşani iar Ghiroda domină în „Vale” cum Jiul n-a mai păţit-o de ceva ani, 0-4 în nicio oră de joc

CSC Ghiroda şi Giarmata Vii îşi continuă victoriile la scor în Seria 7 sud-vestică a Ligii 3, după succesul acasă cu 6-1 cu codaşa din Turceni semnând astăzi de la ora 15 un detaşat 4-1 (3-0) pe „Petre Libardi” din Petroşani cu CSM Jiul, cel mai clar triumf în deplasare al galben-albaştrilor lui Sorin Bălu în noul campionat deja cu 5 apariţii pe terenuri adverse în primele 8 etape, dintre care două remizate şi tot atâtea adjudecate.  

Timişenii din seria sud-vestică a Ligii 3 şi-au păstrat astfel locul 3 înaintea rundei finale a turului dar s-au apropiat la numai un punct de fotoliul fruntaş, preluat de ACSO Filiaşi la egalitate de puncte cu devenii în condiţiile în care cei de sub Cetate doar au remizat alb la Lupac, cărăşeni oaspeţi ai Ghirodei săptămâna viitoare, la căderea cortinei peste prima jumătate a sezonului regulat. 

Buia, pe vremea când era în „tricolor”

Mai mult, ghirozenii sunt de departe cei mai prolifici în primele 8 etape, cu 22 de goluri înscrise, în medie 2,75 pe meci, depăşindu-şi-o astăzi printr-un mai mult decât categoric 4-1 cu Darius Buia marcator de 3 ori Răzvan Trandu autor al celei de-a doua reuşite a partidei din Valea Jiului.

Astfel, au trecut pragul celor 3 goluri marcate în deplasarea la Craiova în… „cuşca Leilor”, într-un 3-3 la „satelitul” prim-divizionarei FC U 1948, două înscriind bănăţenii în remiza de la Deva dar şi în triumful iniţial din Gorj, la Târgu Cărbuneşti, iar chiar şi în unicul eşec pe drumuri, cu 2-1 la Drobeta Turnu Severin la precedenta ieşire, au scuturat plasa porţii localncilor.  

În „Vale” încă înaintea mijlocului primei reprize, prin Darius Buia, cu capul în urma unei centrări, o altă centrare stând şi la originea desprinderii pe tabela de marcaj, 0-2 cât nu trecuse încă o jumătate de oră, tot o reluare cu capul expediind mingea în bară, de unde a ricoşat în calea lui Trandu, marcator sub transversală, în minutul 27.

Avantaj nu drept rod al întâmplării şi hazardului, ci al unei lecţii precum Jiul n-a mai prea primit pe „Petre Libardi” în ultimii câţiva ani, ca manieră a dominării jocului din partea vizitatorilor, înscriind din nou până la pauză prin acelaşi Darius Buia, după ce a driblat 2 oponenţi şi a ochit colţul lung: 0-3.

Devenise deja clar că petroşănenii aveau a rămâne la 3 puncte în urma timişenilor în clasament, dar cea de-a patra înfrângere consecutivă a alb-negrilor avea a căpăta accente dramatice deja în primul sfert de oră după pauză, când Buia a mai fructificat din vole şi o minge peste apărarea hunedoreană, 0-4 în minutul 56. 

Meci jucat, CSM Jiul putând fi mulţumită că fundaşi ai oaspeţilor au trimis doar în… bară, şi-anume Vasluian şi Butnăraşu, şi n-au scururat la rândul lor plasa, sau că „împărţitorul dreptăţii” i-a scutit de sancţionarea cu o lovitură de la 11 metri, neacordată, deşi s-ar fi impus, obţinută fiind de Alexandru Popovici, pentru a nu mai pomeni de alte 4 ocazii rarisime pentru o formaţie în deplasare într-o întâlnire directă cu miza intrarea în play-off.

Sub semnul întrebării pentru Jiul la modul cum s-a rătăcit în ultimele etape, învinsă mai întâi doar la limită de formaţii olteneşti, de exemplu de către vizitatorii din Filiaşi cu 0-1 pe „Petre Libardi”, apoi la două goluri diferenţă în duelul direct hunedorean de la Deva, cu 3-1, chiar 3 astăzi după-amiază.

Când timişenii s-au aliniat în Valea Jiului cu Ciocan – Vasluian, Butnăraşu, Stupu, Petruş, Precup, Pop. Trandu – Buia, Mancaş, Popovici, schimbările începând de la scorul de 0-4, cu Hecsko în locul lui Vasluian pentru ultima jumătate de oră şi cu o triplă modificare în minutul 70, atunci când Buia, Trandu şi Popovici le-au lăsat locul lui Popa, Schinteie şi Adrian Ilie, din minutul 80 intrând şi juniorul Miclău, în vreme ce portarul Mosoarcă, Coroiu, Vaccari şi Lixandru au rămas pe bancă. 

Pe marginea unui gazon excepţional, într-o ambianţă de meci cu localnicii sperând la cea de-a patra victorie acasă în primele 8 runde dar fiind… „liniştiţi” rapid, de o manieră remarcabilă din partea elevilor lui Bălu, antrenor adresând „toate felicitările pentru băieţii mei!”

Dar şi oftând niţel la faptul că „nu trebuia să primim 75% dintre golurile pe care le-am primit în acest campionat, făcute cadou…” Caz valabil şi în Valea Jiului, unde hunedorenii au semnat după mijlocul părţii secunde reuşita de onoare, 1-4.

Rezultatele etapei a 8-a în C7 şi programul viitor, pe coloana clasamentelor la zi a secţiunii Fotbal. Următoarea deplasare a ghirozenilor fiind peste 3 etape, tocmai la noul lider din Filiaşi, până atunci bănăţenii având parte de primirea celor din Lupac şi Târgu Cărbuneşti.

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 − doi =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: