”Bulgarii”, prim punct în 5 etape după ce au fost egalați și conduși acasă cu 1-4: 4-4 (1-1) cu Avântul Periam. Stoianov: ”La un moment dat ne-am pierdut capul”. Leucă: ”Am dominat dar am făcut pasul înapoi”

Nu degeaba arena din Dudeștii Vechi poartă numele unui fost prolific marcator de succes la nivel mondial, Hristo Stoichkov, autor al multor goluri antologice, căci dacă se joacă un meci de campionat în actualul sezon pe terenul ”bulgarilor”, cascada golurilor este asigurată, astăzi de la ora 14 fiind asigurat maximum în cele 6 întâlniri de până acum din primele 11 etape în Seria 8 din Liga 3, mai exact nu mai puțin de opt. Iar evoluția scorului a fost cât se poate de spectaculoasă, ACS Pobeda Star Bișnov – CS Avântul Periam sfârșindu-se în cele din urmă 4-4 (1-1), după 1-0 și 1-4.

Totalul urcând la 32 de goluri înscrise în cele 6 meciuri de campionat la Dudeștii Vechi din acest sezon

Întâlnirea ”vesticelor” timișene din Liga 3 a adus în a doua rundă a returului mari răsturnări de situație, penultimii clasați din Periam fiind nu departe de revanșă, după eșecul acasă cu 1-2 din partida tur, dar în orice caz devenind a patra grupare vizitatoare a Dudeștilor Vechi în acest campionat care să înscrie de același număr de ori, 4 goluri. 

Au făcut-o pe ”Hristo Stoichkov” cei din Ghiroda – în etapa I, dar și cei din Pecica și Lipova la chiar ultimele două meciuri acasă ale Pobedei, care în schimb astăzi a avut reacție și a evitat o a treia înfrângere la rând pe propriul teren, smulgând astfel primul punct în ultimele 5 runde, prim punct după dulcele triumf de la Reșița.

Pobeda Star Bîșnov a înregistrat până astăzi doar victorii sau înfrângeri în meciurile acasă ale turului, pe rând, 1-4, 3-2, 1-0, 3-4 și 2-4, de astă dată, la prima apariție la Dudeștii Vechi în retur, remizând 4-4 după ce s-a văzut condusă la scor înaintea ultimei jumătăți de oră. 

Spte meritul ei, vizitatoarea mai slab clasată, Avântul, a legat în premieră în acest campionat 3 meciuri fără înfrângere, toate în urma eșecului cu 7-0 de la Reșița, din contră, înscriind pentru a doua oară consecutiv de 4 ori într-un joc și închiend fără a pierde doar a doua deplasare din Seria 8, la fel, precum în prima ieșire din tur, atunci triumfătoare cu 2-3 la Ineu, acum la prima reprezentație ”afară” în retur.

Gazdele au fost cele care au deschis scorul deja în primul sfert de oră, în minutul 13, prin Angheli, însă ocupanții locului 4 s-au văzut egalați de Andrei Sîntean, care a speculat o greșeală a apărării ”bulgarilor” în minutul 32: 1-1, scor la pauză. 

Când elevii lui Răzvan Leucă au și răsturnat scorul prin a înscrie de trei ori în primul sfert al reprizei a II-a, mulțumită lui Raul Gălățan în minutul 47, Ovidiu Prața în minutul 54, care puncta și etapa trecută acasă cu inăoanii, și același Andrei Sîntean în minutul 57, 1-4 din lovitură liberă de la 17 metri.

Cu antrenorul Daniel Vasilcin în teren, titular, Pobeda a apelat la o primă înlocuire după o oră de joc, puține minute mai apoi reducând din handicap, 2-4 prin Marco Enciu în minutul 63, după care a mai schimbat o dată, iar Sebastian Budur a ieșit la rampă în ultimul sfert de oră, când i-a apropiat pe ”bulgari” în minutul 75 iar apoi chiar a semnat egalarea, 4-4 în minutul 82.

Așa cum Avântul a înscris de 3 ori ”afară” după pauză în zece minute, și localnicii au marcat ulterior de trei ori la rând în aproape 20 de minute. 

Iar la așa meci, după ce noul intrat Gânju a ratat răsturnarea completă a scorului în minutul 90, dramatism major și în cele 5 minute de prelungiri, în care gazdele puteau înscrie și prin Sebastian Budur, singur cu portarul advers și la un pas de hat-trick, dar n-a fost în schimb nici 4-5 când Andrei Viașu a scăpat și el spre poartă dar Stoianov s-a opus la rândul său înfrângerii, veteranul respingând. Pentru un prim punct în contul ”bulgarilor” la a cincea încercare. 

Și îi așteaptă ieșirea la Chișineu Criș, Crișul stându-le în coastră la un punct, pe când Avântul va primi la Periam vizita ghirozenilor în căutarea reabilitării după unica înfrângere a gazdelor în prima zi a etapei a XI-a în C8. Rezultatele și programul viitor, pe coloana clasamentelor la zi.

Iar Gheorghe Stoianov, portarul echipei Pobeda, ne-a spus: ”Un meci echilibrat, la un moment dat ne-am pierdut capul și ne-am trezit conduși cu 1-4. În cele din urmă am reușit să egalăm, chiar puteam să și câștigăm, dar am ratat două ocazii singuri cu portarul advers. Dar și ei puteau să ne bată la ultima fază a meciului. În final un rezultat echitabil.”

Răzvan Leucă (antrenor Periam): ”Un joc pe care l-am dominat până la un anumit punct, la care am făcut un pas înapoi, iar acest lucru ne-a făcut să pierdem două puncte.”

*

Pobeda Star Bîșnov: Stoianov – Solomon, Bîrloveanu (minutul 60, Bălace; min. 85, Vegh), Lungu – Angheli, Briciu – cpt. (min. 88, Miculescu), Vasilcin – Paunchici, Enciu (min. 65, Gânju), Sebastian Budur – Grigore.

Antrenor-jucător: Daniel Vasilcin.

Pe bancă: Jurca – Boboiciov, Cochințu, Ghiuruțan, Rad.

CS Avântul Periam: Burtic – Mureșan, David, Mitre, Gălățan (minutul 80, Filip) – Prața (min. 75, Popescu), Gașpar, Kuhn, Siminiceanu (min. 70, Viașu), Sîntean – cpt. – Mager (min. 80, Ologu).

Antrenor: Răzvan Leucă.

Pe bancă: Voinea, Bîlc.

Arbitri: Victor Hurducaș – Robert Mereș și Alin Revnic (toți trei din Cluj). Observator de arbitri Silviu Mocanu, delegat de joc Silvia Monica Sabolovitis (Reșița).

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 + trei =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: