”Bulgarii”, răsturnare blitz pe ploaie din faze fixe pe terenul ”lanternei roșii”: Avântul Periam – Pobeda Star Bîșnov 1-2 (0-0)

Nu mai demult decât anul trecut, în 2020, cei din Periam și Dudeștii Vechi ar fi trebuit să se întâlnească în returul ligii a patra județene, Divizia D Timiș, însă lansarea urzelii mascaradei de circ a ”pLandemiei”, farsă în care pot crede strict doar cei carora le place să fie mințiți sau spălații pe creier, a agățat în cui 16 runde de campionat, cu consecințe și de genul elevării cu un eșalon, din cel de-al patrulea în Liga 3, fie și fără desfășurarea unei competiții clasice de regularitate, a unor cluburi din ”fotbalul mic”. Reîntâlnite sâmbătă după-amiază pe palierul terț, cu câștig de cauză pentru vizitatorii sosiți mai recent pe această scenă, în 2021: CS Avântul Periam – ACS Pobeda Star Bişnov 1-2 (0-0).

Diluată calitativ și valoric prin balonarea sa la 100 de cluburi sub pretextul ”pLandemiei”, Liga 3 oferă de-acum și meciuri directe ale unor ex-divizionare ”D” până anul trecut sau anul acesta și care n-au descins în eșalonul 3 la capătul unor campionate complete, iar consecințele strategiei federale în această speță se vor vedea la rândul lor în timp, după FRF potopul. 

N-a fost chiar potop la Periam dar pe tot parcursul jocului din etapa a VII-a în Liga 3 ploaia nu a contenit să cadă, cu rod pentru vizitatori, într-o rundă a oaspeților, fără câștig de cauză pentru echipele gazdă. CS Avântul, codaș fără posibilitatea de a-și fi apărat măcar șansele în precedentul meci acasă, trădat fiind de… ”Ambulanță”, era în căutarea primei victorii în noul campionat, pe când ”bulgarii” căutau să lege victorii, după ce săptămâna trecută spărgeau gheața în Liga 3, 3-0 acasă cu nou-promovata din Curtici. Iar cum pofta vine mâncând… 

În orice caz, antepenultima etapă a turului în C8 a adus cel de-al cincilea meci direct între timișene, înregistrându-se al doilea succes în deplasare în asemenea jocuri, și tot pe ”Comunalul” din Periam, unde se câștiga și în runda inaugurală: CS Avântul – CSC Dumbrăvița 0-6; CSC Ghiroda și Giarmata Vii – Pobeda 1-0 în etapa a II-a, CSC Ghiroda și Giarmata Vii – Avântul Periam 2-1 în runda a patra și CSC Dumbrăvița – CSC Ghiroda și Giarmata Vii 2-2 în etapa a V-a. 

Gazdele au început mai bine doar al doilea lor meci acasă în noul campionat iar după câteva ocazii ratate, chiar şi față în față cu portarul Toroc, pe care nu l-au putut învinge, au reuşit în cele din urmă deschiderea scorului, în mitanul secund, la un sfert de oră de la reluarea jocului. Andrei Chistrugă a pătruns în careu şi a înscris primul său gol în acest eşalon, la chiar prima sa titularizare: 1-0. 

Însă ”bulgarii” mai bine clasați au răsturnat scorul în decurs de numai 4 minute, în urma a două faze fixe, din lovituri de la colțul terenului, executate de Daniel Vasilcin şi finalizate cu capul de Dănuţ Bilia. Astfel au reuşit prima lor victorie în deplasare în Liga 3, la a treia încercare, după înfrângerea cu 1-0 la Ghiroda și remiza 1-1 la CS Șoimii Lipova, pe 17 septembrie.

CS Avântul n-a contat pe Răzvan Trandu, care a cotit-o spre Ghiroda, pe când Pobeda s-a impus în absența printre alții și a lui Staicu.

Rezultatele etapei a 7-a și programul rundei a 8-a în C8, pe coloana clasamentelor la zi. Pobeda va primi vizita Dumbrăviței iar Avântul va juca la Curtici, după care, la finele turului, ”bulgarii” se vor deplasa la Pecica iar cei din Periam vor juca pe teren propriu cu CS Crișul.

*

CS Avântul Periam: Holca – Siminiceanu, Artimon, Mureşan, Mager – Periat (min. 70, Sebastian Dan), Olteanu – Poparadu, Gălățan – Gașpar (min. 85, Andrei Viaşu), Andrei Chistrugă.

Antrenor: Cosmin Mînecan.

Pe bancă: Bîlc, Ologu, Buzdugan, Petric, Toma, Denis Dan.

Pobeda Star Bişnov: Toroc – Bîrloveanu, Bilia, Miculescu, Lungu – Briciu, Toma Budur (min. 41, Eperieş), Sebastian Budur, Vincu (min. 46, Costescu) – Vasilcin (min. 89, Kalapis), Bîrză (min. 89, Tranculov).

Antrenori: Mihăiţă Hromei.şi Daniel Vasilcin

Rezerve: Stoianov – Ardelean, Boboiciov.

Au arbitrat: Gaitin – Talpoş şi Sandu (toţi din Timişoara). Observator de arbitri: Ciotlăuşi (Deva); delegat de joc: Enea (Gorj).

Cosmin Mânecan (antrenor Avântul Periam): ”Este normal să fiu supărat după ce am făcut un joc bun, ne-am creat multe ocazii, din care din păcate am reuşit să fructificăm numai una, chiar dacă noi am controlat jocul de la un capăt la altul. Iar adversarul nostru a avut două faze fixe şi ne-a bătut. De aceea este fotbalul frumos, unii ratează iar alţii marchează. Nu avem ce face, asta este – mergem mai departe. Pot să remarc arbitrajul corect.”

Daniel Vasilcin (antrenor Pobeda): ”Pot spune că a fost un derby timişean frumos, cu o dominare din partea celor de la Periam. Noi am stat pe două linii şi am încercat să jucăm pe contraatac, lucru care ne-a reuşit şi am marcat două goluri din faze fix. Am centrat din corner iar veteranul nostru, Bilia, a marcat ambele goluri cu capul. Doresc să felicit gazdele, sunt o echipă bună dar noi astăzi am avut puţin noroc şi am câştigat cele trei puncte. Le urez pe viitor mult succes! Nu în ultimul rând doresc să felicit întreaga brigadă de arbitri!”

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase + 6 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: