Buţu din nou marcator, CSC Ghiroda şi Giarmata Vii egalată după pauza primului meci acasă în noul campionat de vicecampioana seriei, ACSO Filiaşi, într-o revedere după aproape 4 ani

Acelaşi junior Alexandru Buţu, din generaţia 2008, a fost jucătorul potrivit la locul potrivit după prima jumătate de oră a debutului acasă în noul campionat al reprezentantei Timişului în Seria 7 din Liga 3. CSC Ghiroda şi Giarmata Vii, care a fost însă egalată spre finele primului sfert de oră din repriza a II-a de nimeni alta decât vicecampioana la zi a seriei, ACSO Filiaşi, 1-1 (1-0) în întâlnirea de la ora 17 din etapa a II-a, pe stadionul „Emilian Pavel”. 

Căci juniorul Buţu înscria unicul gol al bănăţenilor şi în runda inaugurală, săptămâna trecută, la Târgu Cărbuneşti, unde elevii lui Sorin Bălu au câştigat cu 1-0, tot în Oltenia înregistrându-se în weekend-ul trecut şi o altă victorie în deplasare la startul campionatului, ACSO Filiaşi – CSM Deva 1-2 (0-1), într-o reeditare a duelului la vârf din ediţia trecută între doljenii vicecampioni ai seriei şi hunedorenii de sub Cetate, campioni în C7, ambele grupări fiind ulterior eliminate din fazele barajului de promovare de aceeaşi CSM Reşiţa, oltenii în semifinale, devenii în ultimul act. 

Ghirozenii, în primăvară pe podiumul Seriei 8, ocupanţi ai locului 3 în campania anterioară, au abordat aşadar meciurile acasă în noul campionat în compania unei nuci tari, vicecampioana Seriei 7, ACSO Filiaşi, remarcată în ultimii ani şi pentru un parcurs notabil în Cupa României, împănat cu eliminarea în Dolj a celor de la UTA, „buturuga mică” răsturnând „carul mare”.  

Cu Mircea Stupu revenit în centrul defensivei, cu banderola de căpitan pe braţ, după suspendarea ispăşită săptămâna trecută, când era înlocuit în Gorj de Paşca, lovit însă atunci şi schimbat încă din prima repriză, timişenii s-au aliniat cu aproape acelaşi unsprezece, cu excepţia sus menţionată, şi au controlat în general prima repriză, dominare valorificată în minutul 30 prin golul lui Buţu, în urma şutului lui Alexandru Popovici din colţul stâng al suprafeţei de pedeapsă a doljenilor, şut respins de portar, la care juniorul a fost „pe fază” şi prompt: 1-0.

Tot timişenii înscriind primii şi la ultima întâlnire directă a celor două formaţii în Liga 3, în urmă cu aproape 4 ani, mai exact pe 8 noiembrie 2019, şi tot pe acelaşi gazon, atunci încă din minutul 4 prin Baranyi, oltenii având a egala până la pauză, doar pentru ca şi Budur să marcheze încă din primele minute ale părţii secunde, în care bănăţenii s-au desprins de două ori, la 3-1 şi 4-2, rezultat final stabilit de acelaşi Baranyi. 

Într-o săptămână în care galben-albaştrii Ghirodei tocmai erau părăsiţi de Octavian Benga în favoarea Politehnicii iar Vlad Bura debuta aşadar în spaţiul tehnic cu un triumf acasă împotriva doljenilor, 4-2 (1-1) în noiembrie 2019 despre care puteţi citi aici, fiind pe-atunci printre ultimele meciuri ale unui sezon scurtcircuitat în martie 2020 de pLandemia „sperietoare” Stupid-19, ceea ce a şi dus din vara lui 2020 la înlocuirea celor 5 serii cu câte 16 cluburi în Liga 3, cu nu mai puţin de 10 grupe a câte zece formaţii.

S-a jucat pe-atunci în Seria 4 iar doljenii se găseau la întreruperea campionatului, în martie 2020, pe locul 13 cu 15 puncte şi linia de clasament 4 3 9, pe când timişenii preluaţi în noiembrie de Bura cu bilanţul 6 3 7, pe 8, cu 21 de puncte. 

Vremuri mai bune la ora actuală, căci bănăţenii au şi ajuns anul trecut să joace semifinalele barajului de promovare în Liga 2, cedând reşiţenilor, imitaţi fiind în acest an de ACSO Filiaşi, după ce aceasta a încheiat la numai 3 puncte de campioana Seriei 7, CSM Deva.

Doljenii au avut un bilanţ pozitiv în play-off, 9 5 2 2, reducând din handicapul de 9 puncte înregistrat în urma hunedorenilor după sezonul regulat tur-retur, însă sorţii nu le-au hărăzit, de pe locul 2, un adversar facil la baraj, CSM Reşiţa remizând în Oltenia în manşa I, 2-2 (2-2) pe 24 mai, şi detaşându-se în retur cu 5-0 (3-0) pe 27 mai. 

În orice caz, un pas înainte pentru doljeni, care, cu încă un sezon înainte, în primăvara lui 2022, se mulţumeau a câştiga faza play-out a grupei învecinate la est, Seria 6, şi cu trupe teleormănene ori vâlcene, devansându-le pe podium pe Sporting Roşiori şi Universitatea 2 Craiova. 

Iar clubul din Filiaşi nutreşte ambiţii sporite la începerea noului sezon, antrenorii Victor Naicu şi Cosmin Fruntelată întărind lotul cu componenţi din eşaloane superioare, ambiţii transpuse în fapte, prin egalarea semnată la Ghiroda în minutul 58, pentru primul punct al doljenilor în ediţia 2023-2024, după startul cu stângul acasă în faţa devenilor. 

ACSO a egalat prin Cosmin Dobre în urma unei faze fixe, elevii lui Bălu pierzând marcajul la o centrare din zona laterală şi încasând primul gol în noul campionat, la urma urmei echitabil prin prisma aspectului general al jocului, urmărit în prima zi de septembrie, pe o vreme foarte frumoasă, de numeroşi iubitori ai fotbalului, umplând tribuna arenei „Emilian Pavel”. 

Repriza a II-a fiind mult mai echilibrată, cu perioade de joc mai bune de-o parte şi de alta, vizitatorii reuşind redresarea balanţei şi dovedind că sunt unii dintre principalii protagonişti ai seriei, cu ambiţii de calificare în play-off. 

Sorin Bălu a apelat la schimbări odată localnicii egalaţi, din minutul 60 la Petruş în locul marcatorului Buţu, iar apoi din minutul 65 la Coroiu, înlocuindu-l pe Ilie – accidentat, după care, din minutul 70, şi Precup i-a luat locul lui Popovici. 

Fără însă ca tabela de marcaj să mai fie modificată, deşi, precum în prima parte, prin Bulza, de astă dată Petruş a fost aproape de gol, la fel cum şi doljenii şi-au creat situaţii de poartă. 

Aşteptându-i acum, deja marţi de la ora 17, un meci acasă cu echipa a doua a prim-divizionarei Universitatea Craiova, în prologul etapei a III-a în C8, după ce alb-albaştrii din Bănie au trecut astăzi în cealaltă partidă de vineri a etapei cu 7-1 (3-0) de învinşii ghirozenilor în runda de debut, din Târgu Cărbuneşti.

Viitoarele gazde ale timişenilor, devenii, vinerea viitoare de la ora 17, nu joacă însă în această rundă secundă, ceea ce ar fi trebuit să fie o altă deplasare în Dolj, dar la FC U Craiova 1948, fiind amânată la solicitarea celor de pe Jiu. Dar programul rundelor 2-3 în C7 şi ierarhia actualizată, la zi, sunt accesibile pe coloana datelor tehnice. 

La final, antrenorul principal al timişenilor, Sorin Bălu, a salutat „jocul bun făcut de fotbaliştii noştri, în special în prima repriză, a doua fiind echilibrată, cu momente de-o parte şi de alta, ceea ce a dus la un deznodâmânt echitabil”.  

CSC Ghiroda şi Giarmata Vii: Mosoarcă (născut în anul 2001) – Vasluian (n. 2002), Butnăraşu (2005), Stupu – cpt., Ilie (2002) – Pop (1999), Trandu (1991), Bulza (2004), Popa (1988) – Popovici (1988), Buţu (2008). 

Rezerve la start: Ciocan (n. 2006) – Precup (1986), Datcu (2006), Coroiu (2000), Miclău (2006), Imbroane (2006), Petruş (2004), dar ca o noutate şi Darius Buia, revenit după accidentare, respectiv Stoianov. 

ACSO Filiaşi: Yanis Gageatu – Costinel Gugu, Cosmin Dobre, David Stăiculescu, Cosmin Calu – cpt., Marius Florea, Robert Oprea, Danuel Rogoveanu, Viorel Vîlcică, Cătălin Manolache, Alexandru Vulpe.

Rezervele doljenilor la start: Dragoş Constantinescu, Eduard Dina, Denis Tudorescu, Alexandru Fotescu, Alexandru Armăşelu, Adrian Albu, Sorin Popa şi Eduard Udrea.

A arbitrat Darius Florin Iviniş din Zlatna, asistat de Duţă şi Cherteş din Avrig respectiv Târgu Mureş, delegaţi FRF fiind orădenii Boroş şi Pantea. 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 6 = sase

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: